Probudite kreativnost u svom prostoru-Magična zona

by | Jun 22, 2017 | Feng Shui doma, Home, PRESS | 0 comments

Da bi vaš stan bio veseo i pozitivan, posebnu pažnju posvetite ovoj zoni kreacije. Podsticanje vizija, kreativnosti i novih ideja za sve vaše želje i pozitivnu energiju, zaslužan je trigram Kreativnosti i Dece. Dok neki parovi posebno obraćaju pažnju na ovaj sektor kuće upravo zbog dece, važno je znati da on nije povezan isključivo s budućim naraštajima, nego i sa kreativnošću. 

Mašta i inovativnost pokreću či energiju

Da bi vaš stan bio veseo i pozitivan, posebnu pažnju posvetite ovoj zoni kracije. Podsticanje vizija, kreativnosti i novih ideja za sve vaše želje i pozitivnu energiju, zaslužan je trigram Kreativnosti i Dece. Lociran je na zapadnoj strani vašeg stana i vezan je takodje i za dobrobit dece i njihov bolji napredak. Takodje i za dobijanje nove dece i beba.

Za posao i poslovni prostor, lokale ili prodavnice, ovaj sektor zapada je jako vezan za akumulaciju svega, ideja, želja, uspeha i ciljeva ali i novca. Zato je odličan deo prostora za postavku sefa ili neke kutije koja predstavlja kasicu ili sef.

Kineski narod ovaj deo doma naziva “dui”, što u prevodu znači veselo. Ova reč zapravo se odnosi na najmlađu ćerku u staroj kineskoj patrijahalnoj porodici koja je mogla da ostane kod kuće i da živi kako želi, za razliku od najstarije ćerke, koja je morala da se uda za najpogodnijeg neženju. Dui simboliše fantaziju, igru i uživanje, a ovaj trigram se dovodi u vezu i sa stvaralačkom energijom, mladošću i ljubavlju.

Brzo do pozitivne energije

Dok neki parovi posebno obraćaju pažnju na ovaj sektor kuće upravo zbog dece, važno je znati da on nije povezan isključivo s budućim naraštajima, nego i sa kreativnošću. U pitanju je prostor u kojem se stvara, gde se budi inovativnost i mašta. Ovaj deo stana može biti radna kancelarija ili home office.
Može i prostor u kojem se bavite nekim hobijem (pravljenjem nakita, čitanjem, slikanjem, pisanjem…) a da je deo dnevne sobe.
Ova zapadna strana sveta, u vašem stanu je dobro da bude sa lepim slikama, dobrim i teškim nameštajem, prijatnog mirisa i lepe muzike.
Ovde se stvaraju nove ideje i ostvarenje planova i ciljeva kroz pozitivnu energiju i prijatnu atmosferu.
Ukoliko u svoj život privlačite pogrešne osobe, dobro osmotrite šta vam se tu nalazi i preduzmite nešto, jer ovaj prostor najbrže reaguje na poboljšanja i promene.

Napravite prostor zabavnim!

Kada ste, uz pomoć feng šui mape, locirali gde se nalazi vaš kreativni deo stana (zapad), vreme je da probudite uspavanu energiju. Ako ne znate, potrebno je da pitate feng shui savetnika.
Za početak, dobro pregledajte prostor i obratite pažnju da li on reflektuje vaš trenutni život.

Čistoćom pojačati energije stana i poslovnog prostora-TV KCN

Čistoća je u feng šui veštini veoma važna, pa ovaj deo stana održavajte urednim i izbacite sve nepotrebne stvari i predmete koje ne koristite.
Preporučljivo je da ovde bude prisutna snaga elementa metala. U prostor možete da unesete predmete od zlata, bakra, čelika i srebra, poput nameštaja metal-staklo, ramovi za slike ili nakit. Teška i jaka na primer bela vitrina ili siva, za akumulaciju i težinu. Ili oblike i boje ovog elementa, kao što su krugovi i ovalni oblici.
Zemlja, koje podstiče punu snagu metalnog elementa ili nešto od mermera, keramike ili navedenog stakla koji su element zemlja.  To se zove produktivni ciklus elemenata.
Dobro je držati metalne i zemljane skulpture sivih i belih nijansi, a kreativnost podstiču i zemljane boje, poput braon, krem bela ili srebrno i zlatkasta nijansa. Važno je da ovaj prostor bude svetao i zabavan;i obasjan sunčevom svetlošću.

Šta treba izbegavati

Pored toga što element vatre pažljivo stavljajte ovde, izbegavajte sveće, kao i trouglaste i šiljate oblike. Ako se u ovom delu nalazi kamin, okačite ogledalo iznad vatre, kako bi se umanjila energija ovog elementa. Ili stavite bokal sa vodom.
Opasne igračke poput pištolja i topova držite u kutijama ili podalje od ove zone. Na zidove nemojte kačiti postere i fotografije nasilnih super junaka, ma koliko ih lično možda voleli.

Za buduće mame i tate

Ukoliko želite da imate decu, slike ili figurice nekih feng shui simbola pojačavaju tu mogućnost. Slike ili figurice slonova u nizu, kao porodica sa pet ili sedam slonova su jaka familijarna podrška. Ili simbolične postavke kao što je pravljenje samih feng shui podsticajnih simbola. Spajajte tri stvari, s tim što povedite računa da jedna bude manja od druge dve. Na primer poređajte dve visoke i jednu nižu vaznu, kako biste simbolično prikazali porodicu. Ili neke statue ili tri lampe, i slične vaše kreativne ideje pretočite u stvarnost.

Sobe za srećne i zadovoljne BEBE

Sve ono što vas podseća na detinjstvo, bezbrižnost i kreativnost je veoma važno za ovaj deo stana. Bilo da želite da imate dete ili samo želite da budete maštovitiji, postoji bezbroj feng šui lekova koji vam u tome mogu pomoći. Pored fotografija beba, ovde možete držati društvene igre, raznorazne igračke, nove ili iz vremena kada ste i sami bili dete. Na policu stavite figuricu zeca, koji donosi duhovni mir. Takodje i kristal žad i ametist koji daju viziju i kreaciju. I naravno uvek kristal roze kvarc za razvijanje ljubavi.
Ovde držite neko lepo veće koji nosi mirise i pažnju jer se razvija i raste kao vaša ideja i kreacija.

Kreativnost kod dece

Fotografije i slike koje izazivaju lepa osećanja i podsećaju na srećne momente vas kao porodice utiču na kreativni nagon deteta kao i osećaj sigurnosti. Za dekoraciju sobe birajte panoramu, fotografije i slike planina ili peščanih plaža.

Izbegavajte figure tigrova, koji su poznati po agresivnosti, trkačke automobile, rakete, oružja, osim ukoliko ne želite da probudite aktivnost kod vašeg deteta. Ako je uspavano, nesigurno, loše uči i nema nikakve ciljeve, pojačajte sa ovakvim slikama ili nekim motivima koji su mu ranije davali jačinu i snagu. Stavite kristal citrin, crni turmalin. Iako je veoma važno da deca u svojoj sobi razvijaju maštu, trudite se da energija bude dovoljno pozitivna, ali ne prenaglašena jer vaše dete spava u toj sobi.

Izašlo u Magazinu Magična zona

 

Dodatni video

 

Autor teksta:Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]

Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach  tel:061634314

 

[paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: