Drevni simboli i kako ih koristiti

Izobilje privlače predmeti od zlata ili dragog kamenja, kristali, novčići, fontana, mnogo cveća i biljka, bambus. Ljubav privlače nežne boje od roze do vatrene ljubičaste, od roze kvarca do ametista i korala.

Zdravlje privlače wu lu tikvice, što ih i mi imamo na pijacama.

 

Šta su feng shui simboli

Feng shui simboli utiču na nivou podsvesti, na osetljivi deo duše i ličnosti, tako da oblikuju osobu na emocionalnom planu. Sadrže moćnu vibraciju nagomilanu kroz vekove, energetski umnoženu iz snage grupne svesti.

Osobe se vremenom naviknu na njih i postaju deo njihovog prostora. Zbog toga je potrebno pažljivo odabrati detalje, takozvane feng shui pojačivače, odnosno feng shui simbole kako se stručno zovu. Pravilno postavljanje ovih lekova u dom doneće vam prosperitet u svim oblastima života. Da bi se ovo ostvarilo, potrebno je ceo prostor urediti prema ovoj drevnoj kineskoj veštini, a početak godine idealan je period za to.

 

Obilje i prosperitet

Najvažniji feng shui simboli, kada je ova oblast života u pitanju, jeste voda i sve u vezi sa ovim elementom: akvarijumi sa zlatnim ribicama,fontana..

 

Takođe, izobilje privlače ostali predmeti (poput zlata ili dragog kamenja) novac, mnogo cveća i biljka bambus. Najbolje boje za prizivanje prosperiteta jesu metalne jer predstavljaju novac, dakle zlatna i srebrna. Pored njih, dobre su i purpurna, crvena i bordo.
Crveno za sreću – naša poznata izreka, ali je poznaju i Kinezi.

zabica od zada
žabica od žada

Tronoga žaba i žabica od žada najpoznatiji je simbol koji donosi novac. Postavljaju se tako da su pogled i usta žabice okrenute ka centru prostorije. Važno je znati da su ove figurice zadužene za “uskakanje” novca i zato je nikada ne okrećite ka vratima ili prozoru da ne bi novci “iskočili” iz kuće.

Kineski novčići, prema tvrdnjama feng shui majstora, najbolje deluju ukoliko ih postavite kod ulaznih vrata tako da su odmah uočljivi. Oni imaju funkciju pozivanja energije novca u kuću. Takođe, postavljaju se u dnevnoj sobi ili na jugoistoku stana (određuje se prema kompasu).

zlatni ingot-drevni kineski novac

 

Zlatni ingot je drevni kineski novac. Koristi se da pojača bogatstvo, balans i harmoniju. Držite ih u dnevnoj sobi, kancelariji, u lokalima na stolu, a možete ih nositi u novčaniku.

 

 

Nasmejani Buda je najneophodniji amulet ili feng shui simbol za finansijski boljitak i napredovanje u karijeri. Bilo bi najpovoljnije držati ga na stočiću u prostoriji u kojoj najviše boravite, u blizini kase ili fioke gde držite novac.

Sova donosi sreću, bogatstvo, zdravlje i ljubav, te štiti od zlih duhova i zdravstvenih problema. Figura može biti smeštena u bilo kojem području kuće, a za opštu ravnotežu, najbolje je postaviti u sredinu prostora.


Mačka privlači novac, sreću, blagostanje i nove mogućnosti. Stavlja se na kancelarijski sto ili negde okrenutu ka vratima da poziva či da uđe (klijente). Dve mačke u paru predstavljaju idealnu zaštitu i privlačenje prihoda.

 

Slava i ugled

Ovaj sektor reflektuje sliku koju o sebi šaljete, a takođe, utiče na itegritet i iskrenost. Simboli koji poboljšavaju ugled vezani su za sunčevu svetlost, Sunce i vatru (odnos 5 elemenata voda, vatra, metal drvo i zemlja). Dobro je da imate i simbole zvezda, ptica, piramida, trouglova, te ptice feniks, petla, kao i sveće i razne drvene elemente.

 

 feniks

 

Idealne  boje za sticanje ugleda jesu crvena i narandžasta.

 

 Konj predstavlja čast i poštovanje, a slika ili figura konja postavljena na stolu pojačaće dinamičnost i snagu. Najčešće se postavlja na jug, ali za uspeh u karijeri i smanjenje tenzije na radnom mestu, može da se postavi i na sever.

 

 

Ljubavni odnosi

Kada želite da privučete sreću u ljubavi, izaberite simbole koji reprezentuju poštovanje, partnerstvo, emocije i nežnost. Zemljani elementi poboljšavaju toleranciju, a fotografije parova ili neki predmeti u paru simbolizuju zajedništvo. Pored toga, sreću u ljubavi donosi sveže cveće, sveće i kristali, kao i crvena, bela i pink boja.
mandarinske-patkice

Mandarinske patke poznate su kao snažni inicijatori ljubavi i ukoliko se postave u srećan sektor, utvrđen prema letećim zvezdama, donose izvanredan boljitak u ljubavnim odnosima.
Slika cveta breskve ili behara je jak feng shui simbol ljubavi.
U zapadnoj civilizaciji zamenski se koristi slika lala, božura ili crvenih ruža (bez trnja).

 

Srce od rozenkvarca pospešuje vernost i jača vezu.

Posao i znanje

Kada birate feng shui lekove ili simbole  za veštinu i znanje, imajte na umu da iskoristite one simbole koji predstavljaju snagu, mudrost i snalažljivost. Zemljani simboli, veliki teški objekti, prikazi planina, spiritualne slike, te knjige utiču na znanje, dok ovom sektoru, što se boja tiče, pomažu crvena, plava braon i zelena.

Za uspeh na poslovnom feng shui  planu idealni su metalni elementi, ogledala i kristali, te figura kornjače. Tamni tonovi, poput mornarskoplave i braon, donose uspeh na poslu.

Kornjača sa glavom zmaja simbol je uspeha, snage i napretka. Figuricu treba postaviti iza radnog stola jer simbolizuje podršku i pomoć, a možete je držati i u stanu jer privlači bogatstvo.

 

zmajZmaj je nezaobilazni i jedan od najčešće upotrebljivanih talismana ako volite da ih držite u stanu. Donosi uspeh, sreću u poslovnom i privatnom životu, ali i dug, zdrav život.

 

Zdravlje

Predmeti napravljeni od zemlje (poput keramičkih vazi) stabilizuju život, što dovodi do temelja za napredak u svim ostalim sferama. Boje koje utiču na poboljšanje zdravlja su žuta, zlatna i zemljani tonovi. Slon najavljuje sreću, nove vesti, informacije. Služi i kao simbol jake zaštite, ali i pospešuje sreću najmlađih članova porodice, a utiče i na njeno proširenje.
Figura kornjače garantuje sigurnost i skladan život onih koji je nose kao zaštitu, lagano i trajno ulaženje karijere i novca. Deluje i kao zaštita od mračnih sila.
Zec donosi dugovečnost i sreću te se često koristi kako bi se postigao duhovni mir.

KWAN-YIN-1

Boginja Kwan Yin je poznata kao Boginja milosti, saosećanja i bezuslovne ljubavi. (ovde imate više slika)

Personifikuje zdravlje, žensku energiju i plodnost i zbog svoje dobrote, specifično jake yin ili ženske energije, predstavlja veoma jak feng shui simbol ili lek.

 

Magični kvadrat

Životni prostor treba da podelite na devet jednakih pravougaonika ili kvadrata u kojoj svako polje nosi broj od jedan do devet.

 

Sektor 1 zauzima severni ugao i utiče na posao i uspeh u karijeri.
Sektor 2 nalazi se u jugozapadnom uglu i energija tog sektora odgovorna je za naše ljubavne veze i sreću u braku.
Sektor 3 smešten je na istoku i vezuje se za zdravlje.
Sektor 4  nalazi se na jugoistoku je sektor novca,
Sektor 5 nalazi se u centru, predstavlja osovinu i deluje na sreću celog prostora.
Sektor 6 je na severozapadu i predstavlja pomoć važnih i uticajnih ljudi.
Sektor 7 ZAPAD, utiče na sreću dece u kući, ali i vizije i ideje.
Sektor 8 SEVEROISTOK, donosi sreću u učenju, harmoniju.
Sektor 9, JUG utiče na ugled i reputaciju cele porodice

Dodatno video o uticaju simbola na naš život:

 

 

 

Autor teksta za MAGIČNA ZONA:

Mima Mikovic Sertifikovani Feng Shui instruktor  i Kristaloterapeut i Life Coach by IPHM i Tradicionalni Japanski Reiki by Dave King 

www.catyline.com  /lifestyle/   telefon: 061 63 43 143     ili     pišite :info@fengshuisrbija.com     #fengshuisrbija

[subscribe2]

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju