Novi period 9 i Leteće godišnje zvezde+video

by | Jan 28, 2024 | feng shui, Feng shui simboli, Home | 0 comments

Mnogo promena je najavljeno sa ulaskom u Period 9, što će biti potpuno nov tekst o Periodu. Kao i svake godine dešavaju se promene u stanu koje nazivamo Leteće godišnje zvezde. To se dešava svake godine na lunarni kineski kalendar. Ne gleda se solarni kao godina, nego se prati promena dolaska proleća u nekim određenim intervalima svake godine.Lunarna Kineska godina  dolazi svake godine na različite dane (kada počinje mlad mesec). Vezana je za dolazak proleća, pa se zato i  cela proslava zove-Praznik Proleća. Interesantno jeste da se slavi 15 dana i da je energija slavlja rasuta po celoj planeti. Bilo da vi slavite ili ne, dobijate ovu srećnu energiju. 

Pretpostavljam da su vam poznata svojstva i radovi baš na tzv. Mladinu. Tako su naši stari govorili. Na mlad mesec treba započinjati nove poslove-seći drva, klati stoku, šišati ovce, beleti tkaninu, prati rublje, sejati  za novu sezonu itd. Dakle, potpuno isto je i sa početkom mladog meseca i početkom Nove kineske godine. Ako prenesemo iskustvo na urbanu sredinu, onda obratite pažnju:)  Sa početkom Nove godine i mladog meseca uradite par stavri koji će vas inspirisatii u sledećoj godini. Pre svakog ulaska u Novu Kinesku Godinu, potrebno je Pospremiti sav nered u vašem prostoru koristeći Feng Shui principe.

 Šta je najvažnije uraditi pre svega?

Oprostiti nekima greške. Vratiti dugove i platiti račune…Pogotovo pre ulaska u Novu Kinesku godinu, koja se odredjuje po kineskom horoskopu. Tada je potrebno da su već  feng shui lekovi  promenjeni u prostoru.

Ova pravila su uvek vezana za period pred i tokom Nove Kineske godine, što se dakle, može primeniti svake godine. Važno je da se posavetujete sa feng shui konsultantom za postavku feng shui simbola za nastupajuću godinu.(na dnu teksta imate slike nekih feng shui simbola). Sam pojam “leteće zvezde” ostavlja nedoumicu i nevericu.

 Postoji veliko interesovanje o ovim zvezdama, ali je nedovoljno pojašnjeno. Škola Leteće zvezde je viši nivo znanja u Feng shuiju. Pored nje je poznavanje  GEOMANTIJA ili nauka o zemlji . Da bi se pravilno primenila ova znanja, potrebno je znanje i iskustvo feng shui majstora, a pre svega, URAĐENI STANOVI po feng shui pravilima i rešenjima.  Što znači da ako niste sredili stanove po FENG ŠUI PRINCIPIMA, ne treba da postavlate nikakve lekove i pojačivače za vaš prostor, jer se podrazumeva da nije ništa napadnuto. 

Opšta objašnjenja koja uvek važe

LETEĆE ZVEZDE nisu bukvalno zvezde, jer nemaju veze sa astrologijom, a pogotovo ne sa astronomijom.  Predstavljaju simbol za definisanje energija, koje se nalaze u prostoru. One se cirkularno kreću po prostoru. Svake godine se pomeraju za jedan drugi sektor ili bagvu ( sobe ili samo delovi soba u stanu). To znači da se menjaju i  feng shui simboli i pojačivači ili aktivatori, ili postavljaju potpuno novi.

Neke od njih nose DOBRU i pozitivnu energiju, kao zvezde 1, 4, 6, 8, 9.  LOŠU i nepovoljnu energiju nose zvezde 2, 3, 5, 7. I postoje još određene loše energije tzv. Veliki Vojvoda Jupiter, Tri ubistva i  Žuta petica. Dobre i korisne zvezde, kada “slete” u februaru (ili januaru, zavisi od lunarnog kalendara), u neki deo stana, kuće, ofisa  pojačavaju energiju u tom sektoru. U zavisnosti koji je sektor, postavljaju se određeni pojačivači energije chi.

Feng shui simboli- svi VIDEO

Kada loše zvezde kontrolišu energiju nekog sektora, najavljuju dolazak nesreće i tada se postavljaju tzv. feng shui lekovi. Svaka zvezda odgovara na jedan od pet elemenata u feng shui (Vatra, Zemlja, Metal, Voda, Drvo). Tako se primenjuje znanje pet elemenata i koristi odnos proizvodnog i slabog ciklusa.

NAJVAŽNIJE je da znate, prostori koji nisu već urađeni po feng shui pravilima i analizom, ne podležu jačini letećih zvezda. Dakle, bilo kakvi saveti oko postavke pojačivača i lekova su besmisleni ako nije harmonizovana energija stana. Po određenom postupku se stan ili poslovni prostor dovodi u balans sa ljudima i energijom kosmosa. Tek tada mogu da reaguju i lekovi ili simboli  kao žabice, mandarinske patkiceslonovikornjačefeniks,  kristali,akvarijumfontanaogledala. Stoga je preporuka PRVO da se urade feng shui konsultacije da bi se prostor harmonizovao sa ukućanima i chi energijom.Da se ne bi zbunili, najbolje je promenu letećih zvezda prepustiti svom fengshui majstoru.

Prvo sredite stan i očistite da biste dobili jaku podršku pre postavke Novih Letećih zvezda za 2024.

Pogledajte da li imate neke blokade u stanu, ali u kupatilu i kuhinji, lako se rede ovi odvodi.

Ovo su samo neki od feng shui lekova, a videa pogledajte na kraju teksta

Veliki Vojvoda Jupiter

 

550029_575501722477892_981019995_n

   plavi slon

 Pročitajte mandarinske patkice i labudovi od roze kvarca za ljubav

Tri Čuvara

  

Pi Yao čuvari

    

FU Dogs

*Odricanje:Ne garantujem niti potvrđujem bilo koji od tvrdnji koje se odnose na metafizičke i alternativne isceliteljske moći ovog ili bilo kojeg drugog kristala ili kamena, feng šui simbola. Ove informacije se ni na koji način ne smeju koristiti kao zamena za medicinski savet.

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: