Feng shui ulazna vrata

Kinezi ulazna vrata nazivaju “usta čija”, jer kroz njih pozitivna energija ulazi u kuću i širi se do svih prostorija. Vaš zadatak je da na lep način poželite dobrodošlicu CHI ili KI energiji, a to ste vi sami ili vaši gosti.

Usta kuće-Ulazna vrata

Ako su pored ulaznih vrata nagomilane cipele, torbe i višak nekih stvari, svakako da joj nećete poželeti dobrodošlicu.

Hodnik bi trebalo da je čist, osvetljen i bez blokiranog nameštaja o koji se saplićete. Ne držite ogledalo preko puta ulaznih vrata, kao i da se u njemu ogledaju vrata jer na taj način sprečavate chi energiju da uđe u kuću.

Ulazna vrata  bi trebalo da budu najveća. Poznato  je da su glavna ulazna vrata najvažniji deo stana ili kuće. Da li je to po feng shui pravilima ili po pravilima građevinarstva i obezbeđenja, nebitno.    Sva ulazna vrata imaju krajnji cilj -dobar ulaz i  zaštitu stanara ili zaposlenih.

 

 

Ulazna vrata  bi trebalo da budu najveća

Ono što razlikuje feng shui od ostalih jeste što se feng shui analiza bazira upravo na “glavnom ulazu” chi (či) energije, a to su vrata. Drugi ulazi chi energije su prozori i terase. Treći  ulaz je  preko plafona.

Ulazna vrata  bi trebalo da budu najveća i najbolja jer chi dolazi u najvećem kvantitetu baš kroz glavni ulaz.

U svakom slučaju, da ne bi pogrešili, odaberite veća od unutrašnjih vrata. Boja vrata zavisi od strane sveta  Da li su yin ili yang,  po tome se biraju odredjene feng shui boje. Bela klasična vrata podrazumeva se po feng shui, da su pod uticajem elementa metala. Pogotovo ako i jesu od metalne konstrukcije, a to je yin chi-energija (slabija energija, ženska, minus..itd).

Stoga je potrebno znati da li su stan i ulazna vrata okrenuti na yin ili yang strane sveta i koje trigrame. Ovo se odredjuje po odredjenim pravilima starokineske Feng Shui Škole koje poznaju feng shui majstori. Važno da se sa lakoćom ulazi u stan i da vrata ne škripe i blokiraju.

Tako će i chi da se blokira tokom ulaska i neće osvežiti energiju stana i ukućana. Pogotovo što su vrata i ulaz u kuću vezani za karijeru i ulazak ili priliv novca.   

 

VAŽAN  feng shui trik za novac i karijeru

 VRATA su važna za karijeru i priliv novca, bez obzira na kojoj strani stana se nalazi odredjen sektor koji je pod uticajem elementa vode i karijere.( poznavajući natalnu kartu stana po natalnim letećim zvezdama-ne po Školi godišnje leteće zvezde)

                      kineski novčić za čuvanje bogatstva

 

Za dobar priliv chi energije novca,   mali feng shui lek i trik ako imate mogućnost, postavite zvončiće i  žabicu za novac i  feng shui fontanu

 

 

 

 

 

 

Ne zaboravite i gomilu zlatnih ingota novčića koji donose priliv novca, kod vrata, u sredini stana, tamo gde skupljate novac, u novčaniku…

 

 

 

 

Potrebno je na ulazna vrata postaviti pločicu sa imenom ili logo-om firme. U zavisnosti od strane sveta i boje vrata, pločica može biti mat ili sjajni mesing ili srebro. Umesto pločice, možete staviti zvekir, koji je u retro  fazonu, što je trenutno hit u modnim i dizajnerskim krugovima. Tehnika vintaž je posebno zastupljena ove godine mada je po feng shui pravilima staro ili okrnjeno i izguljeno loša energija. Pa zašto praviti nešto staro od novoga? Bez obzira na modu.

 

zvono za vrataDoor bell ili feng shui zvono za ulazna vrata– lek za priliv chi energije blagostanja, novca, ljubavi, napretka…Okačite ga ispred vrata ( ako imate mogućnost), odmah unutar hodnika. Možete kod prozora, kod terasnih vrata, na krovnom  prozoru..

..i svuda gde želite da usmerite chi energiju ka centru stana ili ka vama i vašoj porodici.

 

 

 

 

 

 

 Sa unutrašnje strane vrata, ili u hodniku, okačite kineski novčić za privlačenje novca i bogatstva

Pogledajte još neke feng shui simbole

Obratite pažnju na spoljašnje svetlo i osvetljenje.(pročitajte) Treba da bude jako i da prizove chi. Drevna feng shui nauka kaže: Ako ljudi ne umeju da pronadju vrata, kako može chi energija da ih pronađe?

Otirač ima svoju funkciju što mu samo ime kaže. Ali i veliku ulogu odbijanja tzv. shar chi ili crvenih otrovnih strela od stepeništa, komšijskih ili vrata od lifta.

 

 

I poslednje što su pravi  Feng shui  simboli  kao čuvari vrata, jesu Fu psi (Fu dogs) ili lavovi čuvari (Temple lions)

Ako mislite da će vam ih neko uzeti, onda kao zamenu postavite saksije sa biljkama.

Najvazniji ulaz chi je kroz vrata. Zato su spoljna ulazna vrata najlepsa, najveca, sa cuvarima zastitnicima.

 

 

 

 

 

 

Autor teksta:

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

[paypal_donation_button]

 

 

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju