OSVETLJENJE feng shui- Blic Zena

OSVETLJENJE KAO IMPERATIV ŽIVOTA-Blic

Jedan od osnovnih preduslova da neki dom bude zdrav i prijatan za život je dobro i prirodno osvetljenje. Ovim se ljudi vode naročito kada kupuju stan ili plac za izgradnju, jer je poznato da je sunčeva svetlost naša životna energija. Kako podesiti svetlo u stanu i stvoriti dobru energiju, odgovoriće naša savetnica za feng šui i sertifikovani instruktor, Mima Miković.
 Dnevna soba danas predstavlja ono što je nekada bilo ognjište –slike Blic žena

DNEVNA SOBA

Idealna pozicija dnevne sobe je strana stana koja je izložena svetlosti duži deo dana. Pošto u njoj provodimo dosta vremena sa članovima porodice i u odmaranju, idealno bi bilo da obiluje dnevnom svetlošću.Veliki prozori i sunce u stanu.

Dnevne sobe koje su okrenute severu, sevoristoku ili seveozapadu su osunčane u ranim jutarnjim satima i već oko 11 postaju mračnije.

Pored sunca, svetlo i osvetljenje u feng shui je izuzetno važno. Dobro svetlosno igranje je dobrodošlo sa lampama i lusterima. Luster kao osnovna i najjača svetlost u sobi je zamena za sunce i daje jaku yang svetlost.

Mekano difuzno svetlo i lampe su yin svetlost. Oni su preporučljivi iznad polica, akvarijuma, atrijuma sa cvećem ili zen vrtom, kod ugaonih garnitura ili kauča. Stona lampa je neizostavna kod udobne fotelje za čitanje.

Moć slika u prostoru-BLIC ŽENA

Feng shui se bazira na harmoniji i balansiranju visokih i niskih, jakih i slabih elemenata, pluseva i minuseva, odnosno, jin i janga. Visoka i jaka svetlost je yang, niska i difuzna je yin.

Kada je sunčeva svetlost jaka spustite roletnu, a ako je tmuran dan otvorite širom zavese ili uključite neku lampu.

 Trpeza će izgledati bogatije ako je dobro osvetljena –slike Blic žena

TRPEZARIJA I TRPEZARIJSKI STO

Trpeza po feng shui principima predstavlja bogatstvo neke familije. Kako i čime se hranimo predstavlja blagodet, stav i ugled našeg doma.

Iznad stola je neophodan je jak kristalni ili stakleni luster sa sijalicom prirodnog svetla,koji će osvetliti hranu yang energijom i pojačati bogatstvo trpeze.

U protivnom, mračna trpeza sa prigušenom svetlošću je yin, bolesna. Hrana je lek ali i otrov ako se priprema i unosi u telo bez volje i na brzinu. Zato je važno da u trpezariji imate jako svetlo.

 Ukrašena trpeza i servirana uz lep servis i escajg sa sitnim detaljima, daje raskošnost i ostavlja utisak bogate trpeze. Zapamtiti ovaj mali trik, jer sve manje porodica uživa u hrani pripremljenoj kod kuće.

  Mnogo sunca za blistavo detinjstvo-slike Blic žena

DEČIJA SOBA

Dečija soba je specifična prostorija u stanu i obratite pažnju na uzrast dece. Voditi računa o visini i veličini prozora. Utiče na razvoj dece i ulazak u život “otvorenih očiju”.

U Feng shui boje imaju snažan i trajan efekat na ljude.  Odabir boja je posebno važan, a tamne se ne preporučuju. Prirodne, svetle i vesele boje daju šaren spektar osećanja, radost, ushićenje, mogućnost eksponiranja svojih misli i neizgovorenih reči.

Zato izbegavajte neon boje poput žute, zelene, pink ili ljubičaste.

Centralno osvetljenje u vidu lustera ili plafonjerki je obavezno – tako se formira fokusirana i visoko usmerena svest kod dece. Razvoj pogleda kod beba je upravo bazirana na savetima lekara da se pali centralno svetlo. Samo tokom noći se preporučuje difuzno svetlo tokom hranjenja ili presvlačenja.

Lampe u dečijim bebinim sobama su poželjne, mala noćna lampa kod kreveta zbog noćnog ustajanja, i na radnom stolu za bolje učenje  kod školaraca i nemogućnost krivljenja vida.

 

   Spavaća soba: čisto, mirno i svedeno slike Blic žena

SPAVAĆA SOBATrikovi za ljubav

Nažalost, u spavaće i bračne sobe se ulaže premalo truda zbog pretpostavke da je u njima potreban samo krevet i lampa, što nije tačno. U spavaćoj sobi se provede najvažniji trenuci a to je opuštanje tela, razvoj unutrašnjeg mira, razmena ljubavi sa svojim partnerom.

Prevashodno mora da ima prozor, da bi se pročistio vazduh i ušla sveža či energija.

Zato se svetlost u bračnim sobama posebno naglašava kroz boje. Uvek se orijentišite na boje sunca, života, ljubavi i po malo zemlje (oranž, žuta, crvena, bordo ili boja vina). Pink, roze sa detaljima boje zemlje su sjajno odabrane boje zidova, posteljine, ali i noćnih pidžama i veša kod dama.

Zaboravite boje koje su slične metalu i vodi (plava, crna, siva, zlatna, srebrna i slično). Voda gasi ljubavni plamen, a metal reže ljubav. Ako je soba sva u plavim tonovima imaćete osećaj kao da ste spavali na sredini okeana u malom čamcu koji se celu noć  ljuljao na talasima. Zato su vam potrebni feng shui simboli.

 Prigušena svetlost kao element zavođenja slike Blic žena

Lampe uvek birajte u paru, sa obe strane kreveta po jedna. Difuzno svetlo ne treba da bude jako, ono vam pomaže da imate bolju komunikaciju sa partnerom, a ne da čitate knjige.

Soba je za odmor, spavanje i vodjenje ljubavi.

I još jedan savet, ovde izbegavajte lampe od metala. Birajte što nežnije, od kristala, stakla, drveta i sa iscrtanim abažurom. Aromaterapija i mirisna ulja su takodje vid zavodjenja kod partnera. Sveće raznih boja i aroma lampe sa svetlošču svećica i mirisnim eteričnim uljima su posebna čarolija u bračnoj sobi.

Uživajte u svetlosnim čarima sunca i ukrasnih lampi u vašem stanu i bićete srećni i veseli.

Original izašao u istu: Blic Žena

Autor teksta: Mima Mikovic Sertifikovani Feng Shui instruktor  i Kristaloterapeut i Life Coach by IPHM i Tradicionalni Japanski Reiki by Dave King 

www.catyline.com  /lifestyle/   telefon: 061 63 43 143     ili     pišite :info@fengshuisrbija.com     #fengshuisrbija

IZVOR:  ŽENA BLIC  Sonja Martić | Foto: arhiva blic

Sonja Martić | Foto: Afrodite Mode Colection blic

SVI TEKSTOVI U BLIC ŽENA

Feng šui – upoznajte se sa osnovama     Osvetljenje kao imperativ zdravog života

Neka novac trči za vama: feng shui trikovi za finansije

Izgradite lični stil uz pomoć feng šui principa

Izgradite poslovni i modni stil uz pomoć feng šui principa

Narandžasta boja budi kreativnost

Povezane temefeng šuifeng shuimima miković

[subscribe2]

mail
error

Hvala na čitanju