Eterična ulja i mirisi

    AROMATERAPIJA

U novija vremena, povučeni modernom  hemijskom tehnologijom, zaboravljena je snaga medicine drevnih naroda.  Snaga Medicine Zemlje.

ETERIČNA I BAZNA ULJA SU OSNOV AROMATERAPIJE

Aromaterapija je drevna veština korišćenja eteričnih ulja još od najstarijih civilizacija. To su koncentrovane esencije različitih vrsta cveća,voća, lekovitih trava i biljaka. Koristi se na razne načine u cilju opuštanja, preventive i lečenja. Takodje i u kozmetici.

U feng shui nauci je najoptimalnije korišćenje u vidu feng shui lekova ili simbola  za podizanje energije chi ili oživljavanje seksualne energije u spavaćim sobama. Naravno i za čišćenje prostora od bakterija i virusa, ali i odlične za tehniku feng shui čišćenja ili space clearing. Funkcioniše na više načina: preko kože, ulaskom u tkiva i krv. Preko vazduha, inhaliranjem. I unošenjem u organizam putem napitaka.

Eterična ulja imaju OPŠTE OSOBINE: specifičan i jak miris, ukus ( ljutina, gorčina ili slatkost ). Isparljivost, boja, rastvorljivost u alkoholu, nemasnost. Dejstvo im je trenutno ili veoma brzo.

KAKO SE PRAVE ETERIČNA ULJA

Eterična ulja se dobijaju DESTILACIJOM. Proces destilacije je pronadjen pre više hiljada godina.Veoma je jednostavan i bazni način rada se nije promenio sve do danas.

Neki deo biljke ( list, koren, kora drveta, smola, cvet, plod..) se stavi u posudu koja se zagreva.Tada se stvara para u kojoj se nalazi esencija biljke i vodena para. Ona prolazi kroz sistem cevi za hladjenje. Kondenzacijom, para se pretvara u vodu po kojoj pliva eterično ulje.

Na jednu stranu se odvaja ulje, a na drugu voda. Ova voda se zove po biljci koju smo destilovali; npr. ružina vodica itd. Koristi se takodje kao i eterično ulje jer sadrži sastojke žive biljke.

Postoji i METOD CEĐENJA ESENCIJA ulja iz kore pomorandže, mandarine i limuna, kao i bergamot narandže.

Treći način je METOD EKSTRAKCIJE, gde je najčešći MACERACIJA. Biljka ili deo se potapa u odredjeno bazno ulje. Uvek u staklenu posudu koju držimo ili na tamnom mestu  ili na suncu, u zavisnosti od biljke. Ovaj metod je poznat mnogim čitateljima, jer se koristi odavno na Balkanu.

Hemijski lekovi, parfemi i sredstva za čišćenje kuće doveli su do postepenog uništavanja čoveka i zagadjenja okoline. Time i cele Planete Zemlje.

KAKO SE KORISTE ETERIČNA ULJA

Za razliku od hemijskih supstanci, eterična ulja nemaju toksično dejstvo. Ne zadržavaju se u telu i ljudskim organima. Imaju slatki miris zbog koncentrovane snage biljaka. Koriste se po par kapi uz bazno ulje. Bazna ulja su hladno cedjena ulja – masline, badema, lešnika, kajsijine koštice, oraha, jojobe, kokosa..

Zato je jako važno da sami  proizvoljno ne koristite koncentrate već to prepustite svom aromaterapeutu.

Kombinacijom  eteričnih ulja, postiže se efekat podmladjivanja,revitalizacije dehidrirane i spoljnim   efektima iritirane kože. Pravi se za svakoga posebna formula.  U zavisnosti od vrste kože (masna, kombinovana ili suva), kao i stepena oštećenja , godišnjeg doba i godina osobe. Zato je aromaterapija uvek različita, uvek svoja i nije falsifikat. Neke recepte za negu kože davaću u posebnim tekstovima. Sada malo nekih ženskih tajni.

Mirisi i aromateraija-COSMOPOLITAN

Uticaj energije ljubavi-TV KCN

Očistite svoj prostor

KRISTAL CRNI TURMALIN-talisman za skidanje blokada i razarajućih moći

 

NEKI RECEPTI NA KOJE NIKO NEĆE OSTATI RAVNODUŠAN

Sjajni za feng shui za ljubavni oltarDa osvojite „svog“ muškarca,  jednu kap eteričnog ulja ylang-ylang stavite na prst i posle na šestu čakru  ili treće oko( tačka medju obrvama).

Može i mešavina kap yilang ylang na šestu čakru a kap jasmina na temensku,krunsku (na vrh glave, kod beba poznato kao fontanela).

Za privlačenje pažnje svih ljudi, jednu kap ylang-ylang na krunsku čakru ili na vrhu temena glave. Možete i mešavinu kap narandže, kap ylang ylang. Ili kap limunove trave jer je dosta osvežavajući, ako neko ne voli teške mirise.

Za bolju seksualnu energiju, 1 kap ylang-ylang na drugu čakru ili sakralnu. Nalazi se 2 prsta ispod pupka.U stanu, kao feng shui simbol stavite dve kapi na jastuk. Pojačava seksualnu energiju ( kao feromon ).  Takodje, možete sipati u aroma lampu ili kap u sveću.

Za veoma intimne trenutke, U 100 ml baznog ulja od badema, masline ili lešnika sipati 3-5 kapi ylang-ylang eteričnih kapi i uraditi masažu.

Da ostavite trag i privučete budućeg partnera, Jedna kap jasmina na treće oko, tačka izmedju obrva.

Da ostavite odličan utisak na sastanku  ( manje konvencionalan).

Kap eteričnog ulja ruže na srčanu čakru, tačka izmedju grudi.

Može i kap lavande, ako ste uznemireni.

 

 

 

Da osvežite svoj prostor za jaku FENG SHUI energiju, u flašicu prskalicu, sipati 500 ml vode i dodati od 7-10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Možete umesto eukaliptusa, staviti nanu ili mentu. Ne mešati eukaliptus sa nanom, jer će anulirati dejstvo.

Da bude lepša atmosfera, lakše za disanje i prijatniji boravak u prostoru, koristite aroma lampu. Stavite malo vode i 2-3 kapi eteričnog ulja.

Za lakše disanje:  nana, eukaliptus, bor. Za osveženje i budjenje: narandža, limun, mandarina, grejpfrut. Za opuštanje i protiv nervoze: lavanda, smilje, melisa, valerijana

Za intimnu atmosferu: ylang ylang, ruža, sandalovo drvo, ambra, lavanda, vanila.

VAŽNO:Ovi saveti se nikako ne primenjuju kod trudnica i dojilja, kao i kod beba jer su jaki i mogu da naprave kontraindikacije. Takodje i kod nekih bolesnika sa epilepsijom ili nervnim bolestima.

 

DETOX-čišćenje prostora, tela i misli (duše)

Izvor:  Catyline.com  moj drugi sajt o life stile, ceo tekst prenosim u celosti    Autor teksta:Mima Miković,  inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM  sertifikat-mima[1]

Inostrani Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KINGLife Coach.  061 63 43 143

 info@fengshuisrbija.com

 

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju