Feng shui jeste nauka

Feng šui  zovem naukom jer je veoma, veoma obimna

Ko se do sada susreo sa FENG SHUI  i osetio promenu energije u nekom prostoru, sigurna sam da je počeo da čita gotovo sve tekstove.

 

Bilo da su u novinama, portalima ili nekim posebnim knjigama nije važno. Interesovanje se proširilo, a to je bitno.

Naravno, ovakav vid edukacije feng shui  je samo amaterski ili tek širenje vidika. Ali veoma važan korak u shvatanju te nauke.

Moram da nazovem feng šui  naukom jer je veoma, veoma obimna.  Zahteva mnogo više poznavanja drugih nauka, nego što sam očekivala kada sam se ja zainteresovala da učim.

Kada radim analize i rešenja feng shui, izuzetno mi pomaže poznavanje raznih drugih nauka: istorija umetnosti, a pogotovo arheologija. Takodje  hemija i biohemija, geometrija.

O znanju iz drugih drevnih veština, nije potrebno komentarisati. Poznavnje kristalareikija , yoge , boje i hromoterapija, znanja o eteričnim uljima i mnogo drugih.

FENG SHUI je jedna sasvim LOGIČNA DREVNA  nauka ili drevna veština

U daljem izučavanju feng shui, došla sam do veoma uporednih sličnosti sa  gradjenjem kuća iz drevnog vremena  Slovena  na našem prostoru i  pravila na Dalekom Istoku.

Tako da u našim genima postoji logika gradjenja bilo čega,pregledanje placeva, izgradnja bunara ili postavka kuće na nekom placu.  To vam je poznato jer se i dalje primenjuju drevna gradjenja kuća ili nekih manastira, što je veoma slično sa feng shuijem.

Tako da mi imamo tu logiku u genima i skoro svi se po intuiciji ponašamo po nekim pravilima. Zato se kaže da je FENG SHUI LOGIKA. 

Kada dodjete u bliži kontakt sa nekim pravilima, shvatićete da su i naši stari narodi upravo svoje kuće na taj način gradili. Tražili su dobro zemljište, da imaju plodnu zemlju za oranice i voćnjake. Reku za navodnjavanje i za ličnu upotrebu. Planinu da ih štiti od vetra. Dovoljno sunca da nemaju problem sa gajenjem hrane. Na poseban način su postavljali kuće i religijske hramove. Postojala su dredjena pravila kako da naprave krov, gde da stave  spavaću ili dnevnu sobu, ognjište i ostalo.

 

Kod nas su zastupljeni nazivi kao feng shui ideologija, pokret i slično. Na žalost,  daju se drugi nazivi  samo ne nauka  samo zato što je sa potpuno drugim pristupom ka analizi i rešenju, nego što je neko sa zapada napisao i doneo pravila.

A ova  drevna kineska nauka  je stara preko 5000 godina. I kod današnjih kineza bilo u kojem delu da žive ( Kina, Tibet, Hong-Kong, Singapur)  pa i u rasejanju po svetu, koriste u velikom procentu drevna znanja.

Šta je feng shui?

Jedna predivna, melodična nauka koja se NE bazira (samo) na zvončićima,  figuricama žabicama, slonovima, kornjačama i slično. 

Pre svega se Feng šui bazira na protoku energija koju zovemo chi.

CHI  je sveprožimajuća energija iz Kosmosa. Prolazi kroz zemljinu atmosferu, ljude, životinje, biljke, kuće, zemlju, vodu, predmete i stvari.

U Kini se zove CHI, u Japanu  KIu Indiji PRANA, u hrišćanstvu SVETI DUH , a u nauci ELEKTOMAGNETNA snaga .

 

elementi1Pročitajte: Odnos 5 Elemenata u feng shui TEORIJA PET ELEMENATA

Balansiranje (harmonizacija) i  interakcija kosmičke energije medju ljudima i prostorom jeste osnovna postavka feng šui nauke.

Nije moje da feng šui kod nas predstavljam  na način da ispravljam poimanje i akceptovanje čitalaca. Ili nekih drugih koji su nadležni u donošenju odluka i zakona.

Moje je da se potrudim da feng šui prikažem kao jednostavnu i laganu disciplinu i veštinu i osećaj ljubavi kroz  neka mala  pravila.

executive-coaching-w280-150x150Zato držimŠkolu i radionice o feng shui 

 

 

 

Ovako izgleda prezentacija i gde sam prijavljena i akreditovana kao predavač i škola: FENGSHUI SRBIJACOM-MIROSLAVA MIMA MIKOVIC-IPHM
Offering  School, Workshops and Seminars in
1.Feng Shui Basic
2.Feng Shui Advanced
3.Crystals for Wellbeing and Fashion
4.Crystals for Healing
Location: Serbia, Belgrade
Tel: +381 61 63 43 143
Email: info@fengshuisrbija.com
Website: www.fengshuisrbija.com

Takodje, da pojasnim da to nikako nije religijaA ponajmanje ezoterija ili neki vid magija ili kakvih god sujevernih veština.

Gde je u staro vreme bilo ognjište, sada je u moderno vreme  DNEVNA SOBA

Ništa mnogo drugačije  nije u razlici izmedju drevnih kineskih i drevnih slovenskih pravila. Naravno da je prisutna vremenska distanca, kontinenti, strane sveta, običaji i religija. Modernizacija i razvoj civilizacije je doneo mnogo promena. Reka  se sada vodi u feng šui principima kao put ili ulica, planina je soliter ili visoka zgrada. Južna strana prostora i simbol Feniksa je slika orla, suncokreta, trougao uspravni  itd.

Ponavljam, feng shui nije religija, ezoterija ili sujeverje. 

Opustite se i uživajte u knjigama, tekstovima i u prostorima uredjenim po feng shui principu.

Veliki energetski pozdrav

Šta se uči u Feng shui školi

Autor:Mima Miković,  inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM  sertifikat-mima[1]

Inostrani Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KINGLife Coach.  061 63 43 143  info@fengshuisrbija.com 

Sve  o profesionalni  feng shui konsultacijama     i feng shui usluge

 

 

 

mail

Comments

Silvija
26/09/2013 at 09:02

Zamolila bih Vas da mi odgovorite, a verujem da ce mnoge interesovati, da li je moguce uskladiti uredjenje stana po kua broju sa osnovnim feng shui principima. Proucavam feng shui vec godinama, medjutim prilikom preseljenja u novi stan dosla sam u nedoumicu da li da pojaacvam sektore (recimo sever i istok)koji po kua broju ni meni ni ukucanima ne odgovara. Suprug, sin i ja svi imamo kua broj 2, sto mi olaksava uredjenje po broju, medjutim citajuci druge tekstove nalazim da je neke strane potrebno energizovati bez obzira na licne povoljne pravce. Y sad sam posebno pojacala nase sektore ali sam u skladu sa feng shui prinicpima uredila i one strane doma koje nama nisu povoljne. Molim Vas za savet po ovom pitanju. Takodje bih Vas zamolila za savet za feng shui lek za toalet na zapadu jer nigde u knjigama Lilijan Tu nisam nasla za taj pravac. Srdacan pozdrav, i hvala u napredLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju