Crni turmalin je jedan od najačih kristala koji se koriste u svojoj ličnoj zaštiti. Pretvara negativnu energiju u pozitivnu.

 

Ne skuplja negativnu ENERGIJU nego je odmah transformiše ili PRETVARA  u pozitivnu.

Interesantno je da se dosta nalazi na Sri Lanki i da je odatle i poteklo ime turmalin, koje na sinhalskom jeziku znači žuti cirkon. Pretpostavlja se da je došlo do greške tokom slanja u druge zemlje, da je zamenjeno ime na kutiji. Video klip je iz jednog rudnika sa Sri Lanke.

Rudnik dragog kamena moonstone je dragi kamen koji se može naći u beloj i plavoj boji. Ovaj rudnik na Šri Lanki je jedini prirodni izvor kamena moonstone na svetu! Osim “mesečevog kamena”, ovde često iskopaju granat, rubin, safir, turmalin zeleni i crni i drugo vredno kamenje, što možete videti na snimku.

U drevno vreme, crni turmalin se koristio kao zaštitnik protiv zemljanih demona. Sada se koristi kao jak talisman za zaštitu ili kao štit protiv negativne energije, raznih entiteta i  destruktivnih moći. Crni turmalin je nadaleko poznat zbog svoje duboko teget i zift crne boje koja se preliva u metalnu. Ima krtu strukturu i uočljive slojeve što ga razdvaja od oniksa ili obsidijana i sličnog kamenja. Zbog ovoga ga ja lako razlikovati jer je jedinstven. Veoma je lomljiv zbog svoje krtosti pa se ne koristi za izradu nakita. Ali da kao privezak za zaštitu.

crni-turmalin

Omiljen je kod ljudi koji imaju probleme sa negativcima oko sebe, koji im oduzimaju njihovu životnu energiju svojim mislima, delima, načinom ponašanja.  Poznat je kao moćan kamen uzemljenja jer ima dobru konekciju izmedju Zemlje i ljudi. Uskladjuje energetske centre unutar tela i podpomaže kanalisanje izlečujućih talasa kroz telo. To pojačava osećaj moći i samopouzdanja. Omogućuje jasnije i objektivnije poglede na svet osoba koj su suočeni sa nekim novim izazovima i imaju strepnje u vezi sa stim.

Fanastičan je kada se koristi u kući, kao odličan fengshui čistač protiv shi chi energija. Protiv elektriciteta, magnetnih energija stanova, ultrazvučnih i nevidljivih zračenja. Zato je odlično držati ga pored kompjutera ili u dnevnoj sobi.

Obavezno ga staviti  spavaću sobu da pokupi i preokrene sva elektromagnetna zračenja koja su opasna tokom noći. Pogotovo Wi Fi od mobilnih telefona.

Kao što je navedeno, ne skuplja lošu energiju nego je preokreće u pozitivnu. To dovodi do pojačavanja njegove vibracije u prostoriji ili spavaćoj sobi. Tako je omogućen dobar san i svežije i lepše budjenje ujutro.

Ako možete, nosite crni turmalin uz sebe kao komad u džepu  jer pomaže da vam se svaka poslata loša energija pretvori u dobru.

Ovo je veoma važno kod osoba koje rade sa ljudima ili imaju pored sebe nekoga ko može da im ugrozi zdravlje.

Poznat je po svom dejstvu na spirit ili duh, pa se koristi i tokom meditacija. Pojačava snagu  osoba koje meditiraju i ne dozvoljava upliv drugih entiteta tokom meditacija.

Najvažnije i ne manje bitno je korišćenje crnog turmalina tokom reikija ili sličnih tehnika. Pomaže u čišćenju prostora i samog reikiste tokom seansi.

Kristal crni turmalin donosi pozitivnu snagu za dobar život i kreira pozitivne i jasne načine shvatanja i delanja.

Za vas pripremila:Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod  IPHMsertifikat-mima[1]

Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  Dave King    Life  Style Coach  tel:061 6343143  www.catyline.com

 

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde 

****Ne garantujem niti potvrđujem bilo koji od tvrdnji koje se odnose na metafizičke i alternativne isceliteljske moći ovog ili bilo kojeg drugog kristala ili kamena. Ove informacije se ni na koji način ne smeju koristiti kao zamena za medicinski savet.