Odnos kiseonika i ugljen dioksida je kao yin-yang u feng shui

Kiseonik i ugljen dioksid su yin i yang,CO2=O2 moraju da budu u balansu. Uzajamno korišćenje ili SIMBIOZA su od postanka planete…SVE je uzročno-posledično   🙂 🙂 🙂

Postoje pravila feng shui prema kojima  je držanje biljaka u spavaćoj sobi strogo zabranjeno. Ili bar neka manja biljkica, koja nam neće smetati.

ŠTA je u stvari poenta

Zašto nam feng shui savetnici stalno pričaju: NE BILJKE u spavaću sobu. Zbog uglenjdioksida ili CO2 koji se stvara noću, on je štetan za ljude.

Manjak kiseonika ili O2 tokom spavanja može da izazove nervozu, noćne more ili čak agresiju jer mozak dobija alarm da nema kiseonika.

Zato se stalno priča da se prostorije provetravaju da udje kiseonik,  sveža chi. Chi ili prana ili kosmička energija i naravno kiseonik, su osveživači naših prostorija i donose zdravlje, ljubav, sreću uspeh.

Zašto se cveće ne drži u spavaćoj sobi

A sada da objasnim  kakvo je to feng shui pravilo oko zabrane držanja cveća u spavaćoj sobi. Isto važi i u dečijoj sobi. Cveće (biljka) raste jer samo stvara hranu od koje živi (hlorofil). Da bi nastala ta hrana, mora da se obavi hemijski proces koji se zove fotosinteza. CO2 je produkt koji nastaje u toku fotosinteze. Biljke noću izbacuju CO2. Procesom fotosinteze preko dana, biljke upijaju CO2 a izbacuju  O2 ili kiseonik.

I ništa više nije bitno, samo ovo da shvatite kao razlog zabrane mnogo biljaka u spavaćim sobama.  Međutim, postoje čitave svetske akcije oko prečišćavanja CO2  ili razni globalni sporazumi, udruženja i slično. Pa i Pariski sporazum je upravo oko zaštite životne sredine na celoj planeti.

MEĐUTIM-Ako se oduzme CO2 ili ugljendioksid, koji i mi isto izbacujemo tokom disanja, onda ce doći do gubitka stvaranja O2 ili kiseonika. Onda će biljke početi da umiru, jer nemaju osnovnu hranu od koje žive a zove se hlorofil, kako sam već napisala, koji se stvara tokom fotosinteze.

E sada, ako nema biljaka, šuma onda će doći do gušenja živih bića koja žive na planeti a žive od kiseonika ili O2. Sem riba i vodozemaca (O2izH2O).
DAKLE…vladari sveta su smislili da nas pretvori u robote jer nam tada ne bi trebao kiseonik….?
Kiseonik i ugljen dioksid su yin i yang-CO2=O2 moraju da budu u balansu.
LAŽ I PREVARA svuda oko lažne emisije CO2…Samo malo logike ko god se razume u hemiju i biologiju.
U gradovima se gaje biljke na krovovima. U NJ, u Singapuru, Hong Kongu i svim većim gradovima. Zato je jako važno da nam drveće po gradovima ne seku, dosta je više. Mnogo je smanjen proces stvaranja kiseonika bez drveća. Volela bih i ja da nam omoguće da u većim gradovima dozvole na soliterima gajenje bašta i cveća. To su pluća grada.
Kiseonik i ugljen dioksid su yin i yang– CO2=O2 moraju da budu u balansu. Uzajamno korišćenje ili SIMBIOZA su od postanka planete…SVE je uzročno-posledično 🙂 🙂 🙂
Za potvrdu ovih mojih izučavanja, ovih dana, tačnije 28 januara 2020. je izašao tekst o ovim istraživanjim na naučnom sajtu: humanafree.com   

DODATAK, PRIČA IZ TV STUDIJA O DEČIJIM SOBAMA

ŠTA TREBA ZA  feng shui konsultacije ili savete

Autor teksta:Mima MikovicFounder of fengshuisrbija.com&catyline.com Certificated Professional Feng Shui&Crystal Healer by  IPHM.  Tradicional Japanese Reiki & Life Coach, pozovite na 0616343143 i 061 6343142

sertifikat-mima[1]

[subscribe2][paypal_donation_button]

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju