SOBE ŠKOLARACA i dečija soba- magazin Živeti zdravije

by | Sep 12, 2012 | Feng Shui doma, Home | 0 comments

Dečija feng shui soba, radni sto, dobra stolica, zid ofarban u žutu boju sunca…. Prostirka od bambusa i jute. Kristali se ne vide, ali su na stolu. Globus je takođe tu, na polici. Krevet u pozadini.

Jesen i škola

Septembar i oktobar uvek donose lepotu jeseni, miris pekmeza i skori završetak jedne godine, a početak nove školske. Za školarce, jesen je početak nove školske godine, a za studente  ispitni rok i nova upisna godina.

Koliko god voleli ili manje voleli, roditelji se suočavaju sa najvažnijim momentima svake godine u isto vreme. Kako da na vreme nađu sve knjige, pribor i ostale potrepštine za njihove mezimce?

Međutim, u te rashode svakako treba uvrstiti i odličan radni sto i stolicu, dobar krevet za miran san, orman za odlaganje stvari. Poznavajući lepotu razvoja ličnosti od malih slatkiša do velikih odraslih „ljudi“, za sve roditelje je najvažnije da vide svoju decu srećnim i uspešnim.

Po feng shui ali i uopšte je najvažnije GDE deca odrastaju, u Kakvoj je sobi i sa kakvim osvetljenjem?

Prvenstveno se opredelite da vaši mezimci ima sobu ODVOJENU od roditelja.

Njihova ličnost tek treba da se formira i jako je važno da imaju svoj „mali“ svet ili mikrokosmos.

Razvojni proces od predškolskog do studentskog doba je multiplikovan sa godinama, mesecima,  danima i noćima.

Studentska soba je opisana na ovom linku, a za roditelje jako važno.

Zato je veoma važno da u njihovoj sobi imate savršeno postavljen dečiji nameštaj i osvetljenje, kao dodatak za dnevnu svetlost. Veličina prozora i količina ulaska dnevne svetlosti od primarne je važnosti za razvijanje psihe kod male dece. Takođe i u tinejdžerskom dobu sve do završetka studija.

Ovde pročitajte više o Sunce-izvor životne energije

Razlika u postavci nameštaja je veoma različita, ako se poznaju lični KUA brojevi i elementi kojim vibriraju „mali ljudi“.

 

Odaberite radni sto

Za školarce je bitno da odmah steknu naviku dobrog sedenja za radnim stolom.

U savršenoj stolici koja ima odličan pregib za kičmu i naslon za obe ruke. To je podrška levoj i desnoj ruci, svakom delu tela za brzo pamćenje i pravilan razvoj kičme.

Radni sto bi trebalo da je okrenut ili ka ulaznim vratima, a leđa okrenuta ka zidu. Međutim, i pogled ka zidu je dobar položaj stola, ako nisu leđa deteta „napadnuta“ sa crvenom strelom od vrata, prozora ili nekog špica od nameštaja.

Praktično, zamislite neki ćošak od nameštaja kao vrh strele koji direktno udara na vaše dete sa leđa. Verujte, nikada dete neće sedeti tu i učiti. Ubaciće se u udobnu, zaštićenu fotelju u nekom ćošku i pogrbljeno učiti. Ili što je još gore, može da se opruži na krevetu ili podu i tako naučiti da čita i piše.

Pokažite deci kako da održavaju radni sto uredno i čisto, bez viška papira, đubreta i ostataka hrane, ako slučajno užinaju za kompjuterom .

Krevet je najvažniji

Obavezno birajte krevet sa visokim uzglavljem, po mogućstvu tapaciranim.

Nikada ne postavljajte iznad glave police, slike ili neki deo nameštaja, poznat kao most.

 Fioke ispod kreveta izbegavajte. Ako ipak kupite takav krevet, onda se potrudite da unutra isključivo stoji posteljina, ćebad a nikako knjige ili stare stvari i obuća. Održavajte higijenu na visokom nivou. Unutra stavite par mirisnih sapuna ili suve lavande da tokom noći deca imaju zdrave i mirisne snove. Ili nakapajte par kapi eteričnog ulja za mirnije snove.

Trudite se da se briše prašina i sređuje sav nered ispod kreveta i fotelja, kao i po ćoškovima dečijih soba.

Ona su uvek natrpnana nekim knjigama po podu ili igračkama koje se više ne koriste, već su ukras u sobi.

Ormani i police

 

Zbog  svih opasnih vrhova, knjiga i ostale negativne energije tokom sna, bilo bi poželjno da deca imaju uklopive ormane u vidu američkih plakara. Unutra mogu da drže sve potrebne stvari uključujući i knjige i školski pribor.

Time ste sigurni da ni jedan vrh ili špic od nameštaja niti knjiga ne može tokom noći da „napada“ vaše dete tokom sna.

Postavka polica iznad kreveta, ili most kako se nekada zvalo je nešto najopasnije za decu. Oni imaju težinu na energetskom nivou, kao da će pasti na dete. Međutim i na auričnom nivou je presek i zbog tih problema može da se desi da nastanu neki problemi, od glavobolje, anksioznosti do inferiorne osobe, tokom vremena. Slično je i sa krevetima na sprat što j eobjašnjeno u dole prikazanim video klipovima.

San je veoma bitan za decu koja su u razvoju. Stoga se potrudite da imaju miran san, bez muzike tokom noći ili svetla. Ovde pročitajte više o Osvetljenje u feng shui

Samo u mraku i miru se razvija melatonin poznat kao supstanca koja se nalazi u ćelijama. Pa nervi i ćelije mozga će se regenerisati tokom noći i obezbediti vašim mališanima i tinejdžerima da usepšno završe svoje školske obaveze i da se osećaju relaksirano.

 

 

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

[paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: