Da li se spremate za školu? Sobe đaka i studenata

Kada se približi kraj avgusta, već čujemo školsko zvonce

Ali i zvonce u nama  najavljuje spremanje dečije sobe, kupovina odeće i najvažnije kupovina torbi i knjiga, kompjutera i ostalih važnih alata za učenje.

 

Znam da su ovo najlepši momenti za prvake u osnovnoj školi. Ali i za one koji kreću u srednju školu. Osećaju se važno i uspešno i treba ih u tome pohvaliti i podržati. Ni malo ne zaostaju ni studenti brucoši koji imaju tremu od novih dešavanja jer se očekuje od njih da su odrasli i zreli. zato što kreću na fakultet.

Prelazak iz dečijeg doba u školsko je veoma težak i bolan proces navikavanja na radne obaveze. Isto i sa prelaskom u srednju školu. Postaju nam deca već “veliki ljudi”.

Šta treba da rade roditelji

Najvažnije je da odlučite koja će soba biti njihov start. Možda ste renovirali stan ili kuću i uspešno napravili sobu za svoje školarce. U tom slučaju, odaberite dovoljno veliku sobu da stane i krevet i orman i radni sto. Ili možda dva kreveta za više dece. Obratite pažnu na rasvetu, stone lampe i lustere.

Nešto što je najvažnije, dobro okrečena i očišćena soba. Zato dobro pogledajte donju sliku i ovo nikako ne dozvolite.

Neuredna i zapuštena soba dovodi do nižih frekevncija koje se ovako na materijalnom planu, manifestuju. To su niži nivoi koji odvlače svu energiju sobe a time i onih koji tu spavaju i uče.  Ovakav vid sobe donosi stanje anksioznosti, lenjosti, depresivno i potpuno je nezdravo.

I možda ukazuje na neke blokade i strahove da ne izgubite nešto, iako se odnosi na dečiju sobu. Da nije tako, zar ne bi roditelji već do sada očistili sobu i pomogli deci da idu bez tereta na leđima, u nov život?

Ovako sređena soba je prvi korak ka dobroj chi-energiji. Pojačano je dejstvo dobrih i srećnih mogućnosti, mirnog sna, dobrog učenja, zdravog života.

Zato se dogovorite da zajednički sa mlađom decom, sređujete sobu.

Za starije srednjoškolce, to je neka vrsta dogovora, oni sređuju a vi pristajete da ne “rovarite” po sobi, upadate i smetate im.  Ovo mu dođe kao neki manfest kod mladih, provereno kod svih roditelja, verujte.  🙂

Nameštaj ne treba da kupujete samo prefarbajte, preuredite i dodajte možda novu prostirku. Što se tiče radnog stola, on je most important ili najvažniji komad nameštaja za đake. Zato se potrudite da je dovoljno veliki, ne prevelik. Važno je da imaju deca savršenu stolicu, koja ima držače za ruke kao i odličnu podršku u leđnom delu. Za pravu kičmu, jačinu i oslonac ruku i to je važno da deca zavole učenje i rad za stolom.

Kako nered utiče na naš život

Studentarija je u svom procesu odrastanja i posebno se kvalifikuje

 

Hajde da pomognem kako da uredite neki deo priprema bez velikog novca. Trebaće malo truda, ali znam da ste uspešni u svakom dovijanju i kreaciji.

U novo doba, pogotovo studentima, roditelji određuju deo stana kao novu sobu. Ovo je svakako dobra odluka za studente koji su mali-veliki ljudi. Zato što se njihova soba smatra stan u stanu.

Ono što ste do sada imali od nameštaja, a želite da renovirate sobu, pitajte vašeg studenta da li može da vam pomogne. Pa samo ideje oko njihove sobe treba apsolutno poslušati i možda sve primeniti.

Znajte da je ovo “zakon” kod mladih ljudi:biti poštovan i cenjen od roditelja, a posle i od okoline.

Dakle, ako možete da okrečite, ofarbate šta treba, zajedno ili sa majstorom, odlično.

Kupite neku lampu, luster od ovih divnih ponuda sa LED svetlom žutim, liči na sunčevu svetlost.

Krevet možda treba da se pretapacira i dotera, sjajno, manja je cena nego nov. Ako možete da nabavite nov nameštaj za početak studija, svakako kupite.

Bilo šta što bi uradili za svoje studente, da bi ih odvojilo od vremena kada su bili školarci i tinejdžeri, uradite. Daje novu energiju zdravog početka, što je vama najvažnije, zar ne?

Da ne zaboravim, kompjuter i telefon su predmeti današnjice, zato svakako odnesite stari da se očisti ili nabavite nov.

Bez ovoga nema dobrog studiranja niti normalnog života naših dragih milenijaca.

 

 

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TRI devetke 999

08/09/2019

error

Hvala na čitanju