Kako očistiti nered uz feng shui i video

 Kako da na pravi i veoma jednostavan način očistite vašu kuću od nepotrebnih stvari? Da li je potrebno uraditi neke velike prepravke?

Kada se sređuje kupatilo, da li se može primeniti neki novi način po pravilima feng shui?

-Portal DNEVNO.RS Autor: A. B. Foto: storebukkebruse / Foter / CC BY
Vreme: 09:02h | 05. Apr. 2015.

VELIKO PROLEĆNO SPREMANJE:

Čistite prema feng šuiju i udahnite domu novi život

Prošla je duga, teška i dosadna zima. Proleće je doba novih početaka. Sada je vreme da se preduzmu hrabri koraci i odvažno zakorači u novu sezonu bujanja, sreće i naravno – zaljubljivanja. A, nema boljeg početka od sređivanja nereda u sopstvenom domu! Evo kako da to lako i brzo učinite prema pravilima feng šuija.

Feng šui je drevna kineska veština koja propisuje način življenja u stalnoj harmoniji i ravnoteži sa ličnim okruženjem kako bi se osigurala sreća. To je tehnika uređenja životnog prostora, metod osmišljavanja okruženja pravilnim raspoređivanjem prostora i nameštaja.

Feng šui je najbolji vodič da odstranite svu prašinu i unesete bolju energiju u vaš dom. On predstavlja energetsko oruđe koje vam pomaže i rasvetljava korake koji su delotvorni i jednostavni na putu ka boljem zdravlju i blagostanju.

Uradite prolećno spremanje, ali sada, odmah!

Lakši protok energije dovešće do više zdravlja, sreće, boljeg protoka vazduha, boljeg priliva novca – kaže za Dnevno.rs  Mima Miković, inostrano licencirani feng šui i kristal konsultant i autorka popularnog sajta „Feng shui Srbija”.

Prošla je duga, teška i dosadna zima. Proleće je doba novih početaka. Sada je vreme da se preduzmu hrabri koraci i odvažno zakorači u novu sezonu bujanja, sreće i naravno – zaljubljivanja. A, nema boljeg početka od sređivanja nereda u sopstvenom domu.

Od vas zavisi koju ćete odabrati za početak. Optimalno je početi pregled vaših ormana i fioka u svakoj sobi posebno. Međutim, ako samo perete i čistite, onda sledite pravilo u feng šui koje je bazirano na pokretu či energije sa leva na desno, kao kazaljka na satu.

Dakle, krenite od prostorije koja je prva sa leve strane gledajući od ulaznih vrata ka centru stana. Kada dovršite tu prostoiju, krenite u sledeću – objašnjava Mima i dodaje da jedini izuzetak predstavlja kupatilo koje se uvek čisti poslednje.

(pročitajte više o kupatilu po feng shui pravilima)

Posvetite se temeljnom čišćenju i oplemenjivanju svake sobe. Kada ste spremili ormane  i fioke u spavaćoj i dečijoj sobi sledi još jedan manji napor.

(pročitajte dečija soba i soba školaraca)

Naime, često zaboravljamo na prostor ispod dušeka kreveta gde se uvlače grinje koje su poznati alergeni. Za dobro prolećno čišćenje potrebno je da podignete i provetrite kompletan dušek, posteljinu i prostor u kojem držite višak posteljine.– Najoptimalnije je da ih iznesete na sunce da sunčeva energija „ubije” klice i bakterije.One jorgane koji mogu da se operu, slobodno operite jer ste se time zaštitili od grinja.

U prostor koji služi za odlaganje posteljine, stavite lavandu ili otvorene mirisne sapune da emituju jedan od feng šui lekova, a to je miris– priča Mima Miković i dodaje da je jako bitno obratiti pažnju na knjige u dečijoj sobi gde se taloži dosta prašine, pa je zbog toga potrebno obrisati svaku knjigu, svesku, ali i torbu i pernice.(pročitajte o mirisnim uljima i aromaterapiji)

Čista kuhinja, čisto telo

Naša sagovornica ističe da je u svakom stanu  kuhinja veoma važna prostorija jer se u njoj sprema hrana. Zbog toga je prilikom čišćenja bitno obratiti pažnju na ovu prostoriju.

Hrana je lek za naše telo, ali može da bude i otrov ako se dobro ne čuva i sprema. Stoga je frižider veoma bitan i predstavlja početak pranja. Kada naučite da pregledate fioke, police i kutijice u frižideru, vremenom će vam ući u naviku da tegle koje su skoro prazne ili načete očistite.

Buđavo povrće ili voće je niži nivo vibracije koje donosi opasnu energiju zvanu šar či  koja dovodi do bolesti– objašnjava Mima Miković.

Neprijatan miris frižidera od ustajalih namirnica ćete trenutno oprati. Međutim, uvek ima nekih namirnica koje su jačeg mirisa. Iskoristite stare feng šui lekove za to: sipajte sodu bikarbonu ili samo morsku so u neku otvorenu posudicu i oni će pokupiti sve ostale mirise. Menjajte jedanput ili dva puta godišnje.

Osnovni feng šui principi za čišćenje prostora

1.Spremanje i raskrčavanje nereda-ormana, fioka, tašni, novčanika. Najoptimalnije je da sve polako pregledate i da stvari koje niste nosili više godina poklonite ili bacite. Tašne i novčanike pregledajte, i one koje mogu operite. Ako ne mogu, dovoljno je da ubacite malo morske soli i da protresete. Morska so je poznati feng šui lek u zaostaloj i lošoj energiji zvanoj ši či. Ona blokira vaše nove korake ali i ideje. Dokumenata i ostale papire takođe pregledajte, preslažite i odvojite po klasifikaciji značenja. Nepotrebne papire izbacite.

2. Drugi nivo čišćenja je pranje i osvežavanje garderobe, ormana, prozora i svakog dela stana. Najoptimalnije je da se pre slaganja garderobe i knjiga ormani i police osveže sa mirisnom vodicom.

3. Put ka uspehu prilikom čiščenje nereda i prašine je dobra muzika koja relaksira i opušta. 

4. Otvorite prozore da uđe svež vazduh jer ulazi sveža či. Zajedno sa muzikom svež vazduh leči i podižu či energiju u prostoru pri čemu se smanjuje škodljiv upliv niskoležećih energija prašine, kao što su problemi i bolesti.

Vaše biljke traže pažnju! 

Proleće je vreme kada treba da unesete novi život u prostor. To je najlakše sa novom biljkom.One predstavljaju veoma jak feng šui lek za purifikaciju od elektro magnetne energije koju emituju kompjuteri, mobilni telefoni, wi-fi ili televizori. Biljke takođe skupljaju nezdravu energiju iz nameštaja ako on nije od drveta nego od iverice, univera i sličnih modernih materijala – priča feng šui stručnjakinja Mima u razgovoru za Dnevno.rs.

Ne zaboravite da očistite vaše kristale!

 Ako već posedujete neke kristale, pustite ih kroz tekuću vodu i osušite na sobnoj temperaturi. Neke, kao što je na primer Gorski Kristal, možete da stavite na sunce da upije sunčevu energiju. Pospite par kapi eteričnih mirisnih ulja i oni će emitovati odličnu či koja donosi blagostanje i osećaj sreće.

Time vaš dom postaje prava oaza mira, uspeha i ljubavi jedne divne porodice – savetuje Mima Miković.

Pogledajte neke videe

 

 

 

Za DNEVNO.RS pisala  Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde   

Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

[paypal_donation_button]

mail

Comments

Maki
10/04/2015 at 10:03

Ovo primenjujem godinama.Odlično! 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju