Feng shui biljke za ljubav, novac, harmoniju

by | Jan 14, 2017 | Feng Shui doma, Home | 2 comments

Prisustvo cveća u kući budi emociju sreće, povećava osećaj zadovoljstva i novca i utiče na socijalno ponašanje u pozitivnom smislu

 

Kroz feng shui biljke možemo uspostaviti harmoniju u svom domu, kao i prizvati bogatstvo, ljubav i sreću.  Njihovo prisustvo vam daje sjajnu vibraciju u vašem prostoru. Balansiranu svežinu vazduha i kiseonika, osećaj živog pored vas.Znajte da su biljke žive i komuniciraju posebnim jezikom isto kao i kristali.

Postoje neke biljke koje mogu da urade dosta dobrog kada su na pravom mestu. Najpopularnije feng shui biljke su one koje imaju okrugle, sočne i tamne listove i one koje dugo “drže” cvet. Predstaviću vam neke od njih, a vi izaberite biljku koja vas najviše privlači, jer upravo ta biljka želi da bude pored vas i pomogne vam.

       

Zarasli travnjaci ispred kuće, trulo lišće, korov, uvelo bilje i djubre koje leži na zemlji, ometaju protok či energije u vaš dom, što uopšte nije dobro

Izbegavajte veštačko i suvo cveće jer blokira zdravu i svežu či energiju.  Jedini izuzetak  je lavanda. Ne samo da simboliše mir i opuštenost, nego svojim mirisom deluje i na vas i ostale ukućane.

SUKULENTI

 

sukulenti

U poslednje vreme ove biljke su postale popularne, što zbog svog specifičnog izgleda, lakog uzgoja, a najviše zato što je to “drveće sreće” i svi žele da ga imaju u svom stanu. Sukulenti imaju debele mesnate listove koji su okrugli ili idu “nagore” što po feng shuiju donosi uspeh, sreću i novac.

Najpoznatije medju njima je DRVO NOVCA, ili crassula ovata.

Znate li gde da postavite svoje novo “drvo sreće”  ili”drvo novca” i kako se ono gaji?

Pošto ste odabrali svog ljubimca (ili više njih), postavite ga u dnevnoj sobi ili u severnom ili severozapadnom delu! Dodajte par kineskih novčića ili zlatni ingot, da pojača priliv novca.

Ukoliko niste u mogućnosti tu da postavite konsultujte se sa vašim feng shui konsultantom, koji će vam pronaći najbolje moguće mesto za vašu novu biljku.

 

BAMBUS   

images

Srećni bambus, kako se stručno kaže su feng shui simboli ili aktivatori  i simboli za sreću, ljubav, radost, bogatstvo, uspeh, ugled.  Imaju vezu sa svih 5 elemenata na kojima se feng shui zasniva. Nikako ga ne treba staviti bilo gde. Od ključne je važnosti postaviti ga pravilno kako bi privukao “tone i tone” pozitivne energije u kuću. I ovde treba da znate šta stavljate u vaznu sa bambusima. Koliko komada se stavlja u vaznu i na kojoj strani sveta se postavljaju u prostoru, pogledajte ovde.

 

 

LOTOS

lotus-

Lotos simbolizuje čistoću, zadovoljstvo, moralnu snagu i ekskluzivnost. Povezan je sa Budom, te se smatra da pomaže u prosvetljenju, odnosno u povećanju duhovnosti. Maksimalan učinak daje ako je postavljen na ulazu u kuću ili da se vidi sa vrata. Kako treba da izgledaju feng shui vrata?

 

CITRUSI

limun

Smatraju se simbolima dobrog zdravlja, dugovečnosti, bogatstva i prosperiteta. Podstiče sreću za celu porodicu. Takodje je odličan za plodnost. Najbolje je postaviti ih u hodnik da utiče na uspeh i pozitivan protok novca.

Pokazao se kao odličan za purifikaciju i detoks tela i prostora  ali i za energetsko čišćenje stana.

 

 

MAGNOLIJA

magnolia

Bela magnolija označava ljubav i čistoću. Najbolje je držati je u dnevnoj sobi ili na mestu za meditaciju. Kada je zasađena u dvorištu veruje se da privlači mnoga zadovoljstva. Uzima se kao simbol skrivenih dragulja, odnosno velikog bogatstva.

 

 

 

ORHIDEJA

orhideja

Ovaj prelepi cvet se najviše vezuje za savršenstvo, poštovanje, ljubav i bogatstvo. Medjutim, svako bi trebalo da ga drži u svom stanu ili kancelariji jer je predstavnik UGLEDA familije, poslovnih dostignuća i uspeha.

Takodje se smatra simbolom plodnosti, porodice i veliki broj potomaka.
Ako orhideju postavite na severozapad možete stvoriti dobar odnos sa svojim gostima ili poslovnim partnerima. Ukoliko je biljka na severu, gde je msto karijere, pomaže da vaš posao bude snažan i uspešan.

Na jugoistoku će doneti sreću, a na jugozapadu će povećati strast između partnera. Ukoliko su vam dobro zdravlje i dugovečnost na prvom mestu, orhideju postavite na istok.

Raspored stana po svojim sektorima pogledajte ovde.

 

ŠTA TREBA ZA  feng shui konsultacije ili savete

Autor teksta:

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM  sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by DAVE KING. telefon 061 63 43 143

Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

 

paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

 • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
 • licencirani instruktor predavač kod IPHM
 • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
 • Style advisor @ CatyLine
 • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

2 Comments

 1. Branka

  Posrovanje,
  Da li po feng suiu mogu u kuci imati cvet Sanseveria?
  Hvala puno na odgovoru

  Reply
  • Mima Miković

   Može,ukolio ste sigurni da će biti u nekom ćošku, u predvorju ili negde gde neće vrhovi biti okrenuti ka ljudima.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: