Feng shui trikovi za ljubav

Feng šui trikovima do idealne ljubavi

Mima Miković | 23. 07. 2013
Foto: Shutterstock
U seriji tekstova, Mima Miković, poznati feng shui konsultant, uvešće vas u osnove ove drevne discipline, odgovarati na vaša pitanja i davati savete kako da reorganizujete svoj dom, a samim time i način življenja.

Leto i godišnji odmori. Vreme kada bi trebalo da provedete sa svojim partnerom. Ali, šta ako ste same i usamljene, ili ste upravo prekinule dugogodišnju vezu?

 

 POČNITE OD SPAVAĆE SOBE

Najoptimalnije mesto za spavaću sobu u stanu je jugozapad, mesto gde ljubav caruje. Reguliše ljubavnu sreću, romantiku, bračnu i porodičnu sreću, stoga obratite posebnu pažnju.

Ako je spavaća soba na drugoj strani stana,  dobro bi bilo da vaš krevet bude tako namešten da zauzima jugozapad same spobe.
Ako ste sve pokušale i to nije nikako izvodljivo, onda treba slediti par feng šui pravila koji će pojačati ljubavnu energiju i privući  partnera ili zadržati postojećeg. Takođe, potrebno je postaviti i neke feng shui “magnete” (lekove).

 

     Ako želite da poboljšate svoj postojeći odnos, postavite fotografiju porodice u vašem jugozapadnom uglu dnevne sobe. Važno je da je na fotografiji slika srećne porodice.

 

  

 Okrugla kristalna kugla obešena na jugozapadnom delu, odlična je za aktiviranje či energije koja stimuliše romansu. Ovo uvodi vatru u ovom segmentu, koji ima zemlju kao svoj element i donosi sreću u ljubavi.

U spavaćoj sobi  je najoptimalnije da postavite difuzno svetlo  ili abažure pastelnih boja sa mekim osvetljenjem jer stvara atmosferu romantike. Oštro osvetljenje i reflektore definitivno treba izbegavati. Možete da koristite sveće za romantične trenutke, ali pazite da ih ugasite, da ne dođe do požara.

Premestite krevet dalje od zida, jer time omogućavate lakši ulaz vašem partneru.
Obavezno postavite jedan veliki dušek, jer dva komada najavljuju odvajanje ili razvod, ako ste u braku ili vezi.

Zamenite staru posteljinu jer tople boje kao pink ili crvena jačaju vaš odnos od strasti do ljubavi. Pink ili koralna mogu da privuku nežnog partnera, a u crvenoj boji vina i purpurno ružičastoj, strastvenog ljubavnika.

 

Nije dobro da držite TV prijemnik u spavaćoj sobi jer se gubi romantika i seksualna energija. Jedino prihvatljivo je radio ili CD plejer. Slušajte ljubavnu muziku čime ćete u vašoj podsvesti inicirati ljubavni magnetizam. Kompjuter ili lap top definitivno izbacite iz spavaće sobe. Nemojte da vam on menja vašeg ljubavnog partnera.

Kompjuteri i TV ekrani u spavaćim i dečijim sobama

Spremite se za društvo. Očistite jednu fioku i ostavite nešto praznih ofingera u ormanu. U kupatilu namestite dodatnu zubnu četkicu čime pokazujete svoju spremnost da sa nekim delite prostor.

Kako da vam zamiriše kupatilo-opasnosti vrebaju unutar kupatila

Zamenite vaš dosadašnji veš sa novim, više erotičnim. Od svile i čipke, senzualnih boja, privući će još više vašeg dosadašnjeg/novog partnera. Ako ste same, upravo svest da imate svileni veš daće vam snagu da emitujete jaku senzualnu energiju. Time ćete biti opuštenije pri upoznavanju budućeg partnera.

Kada ste doterali spavaću sobu, potrebno je da pored svog kreveta napravite energetski prostor u vašem polju ljubavi.

Feng šui trikovima do prave ljubavi-ljubavni oltar

 

LJUBAVNI OLTAR

Odaberite mesto u neposrednoj blizini kreveta (noćni stočić ili polica) i na njega postavite ljubavne magnete.

 • romantična lampa sa mekim difuznim svetlom
 • mandarinske patkice od roze kvarca za one koji su sami, ali da se gledaju licem u lice
 • ukoliko ste u vezi ili braku stavite ih u jugozapadni deo stana radi pojačavanja sreće
 • srce od roze kvarca
 • 14581461_10210828574965495_627158478663480348_ni jedan veoma poznati simbol za ljubav, dupli srećni znak koji se drži pored krevetam na zidu ispred ili bilo gde gde ga vidite dok ležite

 

 

 

IZBACITE TUŽNO I NEGATIVNO

Uklonite sve slike sa tužnom temom. Takođe, slike usamljene žene ili muškarca nisu poželjne. Detaljno proverite vašu sobu i ceo stan. Da li ste slučajno prevideli i u nekom ćoškiću namestili slike usamljenih žena?
Stavite slike sretnih parova.

Može i par labudova, anđela, ili šta najviše volite u paru. I najbitnije, rešite se svih stvari koje vam stvaraju tužnu asocijaciju u vezi ljubavi.

Fotografije i uspomene na nekog od bivših partnera, prazne bočice parfema, romantične ukrase koji ničemu ne služe…Jednostavno, sredite svoj stan (a pogotovo spavaću sobu) tako kao da će svakog trenutka u nju kročiti čovek vašeg života.

A kada nađete “svog čoveka”, slede mali feng šui trikovi za pojačavanje mogućnosti materinstva.  Kako feng shui utiče na plodnost?

Za početak, par belih slonova sa spuštenom surlom.

Ishrana u trudnoći- uz feng shui i sajt o mama i bebama

Čistoćom pojačati energije stana i poslovnog prostora-TV KCN


Autor teksta:  Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]  
Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach  tel:061 6343143 ili 0616343142          Email: info@fengshuisrbija.com

SVI TEKSTOVI U BLIC ŽENA

Feng šui – upoznajte se sa osnovama     Osvetljenje kao imperativ zdravog života

Neka novac trči za vama: feng shui trikovi za finansije

Izgradite lični stil uz pomoć feng šui principa

Izgradite poslovni i modni stil uz pomoć feng šui principa

Narandžasta boja budi kreativnost

Povezane temefeng šuifeng shuimima miković
mail

Comments

Roze
31/10/2013 at 17:47

Dali i u braku patkice treba da se gledaju jedna prema drugoj u jugozapadnom delu dnevne sobe.meni fali yugozapad zato mi je oltar tamo.i jos jedno pitanje zasto su sloncici sa dignatom surlom.
Hvala  01/11/2013 at 08:36

  Mozete naravno, kako se vama dopada. Na zalost,takvi prostori gde fali jugozapad bi tebalo da se posebno lece, jer je vezan za ljubav, partnerstvo, medjuljudske odnose i komunikaciju sa decom. I kao poslednje ..prijemcivost ili kako vas drugi vide i kako zracite.
  Slonovi sa podignutom surlom su za najavu vesti(trube), jačinu i moć familije i stana, sreću i uspeh.
  PozdravLeave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju