Sobe za srećne i zadovoljne BEBE

by | Dec 10, 2016 | feng shui, Feng Shui doma, Home | 0 comments

Ima li šta lepše od iščekivanja termina za dolazak najslađeg i najvoljenijeg bića na svetu?

Nema, naravno, roditelji već mesec dana pred bebin dolazak počinju sa pripremom stvari i sobice za novorođenče. Koje boje će biti zidovi u sobi, posteljina i bebin krevetac,zavese, tepih i dekoracija? Svetlo lampa ili glavno svetlo, prigušeno ili jako?

Bebina soba bi trebalo da bude blizu vaše spavaće sobe gde ćete napraviti pravilan raspored.

Šta ako soba nije u dobroj poziciji u stanu ili kući? Ne možete srušiti sobu zbog toga, ali zato možete uz pomoć Feng Shui savetnika „lečiti“ delove sobe koji imaju izvore negativne energije. Možete pogledati ovde  feng shui saveti.

Na dnu teksta pogledajte video klip sa Sajma nameštaja o izboru idealnog kreveta za dečiju sobu.

Lokacija sobe

 

Najoptimalnija postavka dečijih soba jeste blizu roditelja. Pogotovo neka bude podalje od kupatila, garaže ili sobe koja ispod ima prazan prostor. Nikako nije dobro da se nalazi naspram ulaznih vrata, jer je to previše energije usmereno ka malenom biću. Takođe, ne bi trebalo da se nalazi tamo gde je preterana buka (koja bi bebi remetila san), kao što je blizina dnevnog boravka gde je TV uključen ili blizina bučne ulice.

 Pravilno postavite krevetac

 

Pravilna postavka kreveta je prvi potez u uredjenju sobe.  U zavisnosti od strana sveta, mesta gde se nalazi sobica, svakako da postoje odredjena feng shui pravila koja je daleko lakše primeniti uz profesionalca.

 

Međutim ovde su opisana samo opšta pravila koja bi trebalo roditelji da slede, zbog mira i zdravlja njihovog mezimca.

Severni deo sobe predstavlja mir pa bi tu bilo idealno postaviti krevetac. Jugozapad i severoistok su prihvatljivi kao drugi izbor. Ali, ono što je najvažnije, okrenite krevetac tako da bebina glava bude ka zidu. Ovo ograničava nivo kretanja oko tog područja i samim tim obezbeđuje podršku i stabilnost dok beba spava.

Ako možete, pitajte vašeg feng shui savetnika o pravcima KUA broja vaše bebe, jer ćete tada optimalno staviti poziciju spavanja.
Izbegavajte da stavljate bebu uza zid koji se deli sa kupatilom ili ostavom. Takođe obratite pažnju na kose zidove i plafone (nadole), to nije dobro jer vrši pritisak na bebu. Krevetac ne bi trebao da bude ni ispod prozora ili direktno u skladu sa vratima. Ukoliko u sobi postoji ogledalo koje „kači“ krevetac dok beba spava, obavezno ga izbaciti ili prekriti nečim.

 

Uverite se da se prekidači za struju ne nalaze na istom zidu gde je bebin krevetac. Ako je tako, onda iskoristite to da priključite kristalnu lampu od himalajske soli koja deluje umirujuće zbog negativnih jona, pojačava san, a služi i kao noćno svetlo.

Pročitajte o kompjuterima i ostalim elektromagnetnim spravama u dečijoj sobi.

 

Izaberite prave boje zidova, nameštaja i posteljine

 

 

bebi bojeKako bi ste potpuno pravilno i posebno prilagodili boje prema vašoj bebi, potrebno je da znate tačan energetski uticaj prostorije i bebin datum rođenja. To se postiže uz poznavanje kua broja i elementa što možete ovde nešto pronaći. Mada je najoptimalnije pitati Feng Shui savetnika zbog tačnosti podataka.

Svakako birajte umirujuće boje .

Deca samo u igri imaju korist od jarkih boja. Ukoliko se koriste u dečjoj sobi kao dekoracija, deluju razdražujuće. Nikako nemojte praviti prejake kontraste kao što su crno – bela, crveno – bela i sl. Što se tiče zavesa najbolje bi bilo staviti čisto bele ili bez zavesa ako vam to vidik dozvoljava.

Pripazite na boje i motive na posteljini. Likovi iz dečijih crtanih filmova su jaki i oštri za majušne bebice gde se psiha tek razvija. Najoptimalnije je koristiti savete za blage i umirujuće tonove.

 

Obavezno postavite neki kristal uz bebin krevetac, ali je najoptimalniji ametist ili kvarc kristal.

 

 

Dekorativni stikeri i slike:

 

ovcica
Pažljivo izaberite motive na slikama i stikerima koje ćete staviti na zid u bebinoj sobi. Motivi prirode su uvek
dobrodošli jer podstiču rast i deluju umirujuće. Opasne i agresivne životinje, poput lavova, tigrova, medveda i gmizavaca, treba izbegavati čak iako su napravljeni baš za bebinu sobu (mali, veseli, nasmejani,..). Krstove, strele i trouglove držite podalje od bebine sobe! Motivi riba su dobri ukoliko tema nije previše dominantna. U suprotnom se mogu razviti problemi sa plućima, nosem i bubrezima.

 

Pogledajte koje su boje, detalji na zidovima i nameštaj sjajni za vaše starije dete.

Za zdravlje vaše bebe pobrinite se da su čistoća, udobnost i dobra ventilacija na visokom nivou!

Par korisnih saveta

* Pazite da u bebinoj sobi imate sunčevo svetlo jer je to životna energija* 

Ne treba da bude ni previše svetla, ni previše tamna. Ukoliko je previše svetla imaće „poremećaj sna“, a ukoliko je previše tamna u sobi će preovladati znak „jin“ i beba neće dobro napredovati ili će imati respiratorne probleme. Zato je potrebno imati jako svetlo na plafonu zbog koordinacije očiju, a neko difuzno tokom bebinog noćnog hranjenja i presvlačenja

Pazite da ne postavljate ove sijalice koje su opasne

* Uvek koristite prirodne materijale za posteljinu, zavese, tepihe, igračke…* *Puštajte bebi laganu muziku (kretanje vetra i vode, nežan cvrkut ptica,..) i na taj način podstaknite razvoj bebinog mozga.

* Izbegavajte stavljanje bebe pod „plafon ventilator“, jer na taj način poremete svoju telesnu energiju.

* Uverite se da nema oštrih uglova ili vrhova od nekog drugog nameštaja koji su okrenuti ka bebinoj glavi. Ako ipak postoje a ne možete ih ukloniti, zakačite crvenu trakicu ili kristal na taj deo. To je prva pomoć, ali se obavezno posavetujte sa feng shui savetnikom o promeni položaja krevetca.

Koristite pomoć zvanua pet elemenata koju primenjuju svi feng shui majstori

* Ograničite broj igračaka i knjiga u prostoriji. Stavite ih u orman, da neemituju takozvanu shar chi tokom noći. Na materijalnom planu se to vidi kroz prljavštinu i bakterije koje mogu da deluju na bebino zdravlje.

* Popravite rupe i pukotine po zidovima i podovima da ne odvlače pozitivnu energiju.

 

 

 

 

Autor teksta:

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde  Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

[paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: