AMETIST- protiv loših stanja

Znam da i vi volite AMETIST kristal…ima neku čarobnu lila ljubičastu boju…No, on je i veoma važan za našu psihu..kako?

Zašto bi svi trebalo da ga imamo kod sebe

Jednostavno ima boju UV zraka koji nam šalje sunce i utiče na sve procese u organizmu. A KAKO? Krunska ili temena čakra se nalazi na vrhu glave i vezana je za funkciju mozga, hipofize  i epifize.
Nedostatak suncevog prirodnog svetla izaziva nedostatak melatonina koji moze dovesti do bolesti poznate kao sezonski afektivni poremećaj, Seasonal Affective Disorder (SAD) sto bi bilo Tuga ili depresija.

Ljubičasti zraci (UV) stimulišu proizvodnju hormona, melatonina, a takođe proizvodnju ostalih hormona koji kontrolišu druge biološke funkcije.

Krunska čakra je povezana sa simpatičkim nervnim sistemom i u ovoj oblasti može dovesti do glavobolja, migrene i drugih problema vezanih za glavu i skalp. Violetna ili ljubičasta energija od sunca (UV) smiruje nervni i mentalni poremećaj. Kada nema sunca i svetlosti, koristite AMETIST. Njegovi ultravioletni talasi će vas umiriti i dovesti do balansa sa emotivnom i psihičkom stranom vaše ličnosti.

ametist  imgres

AMETIST za prostor, pogledajte ovde-Srce od AMETISTA pročitajte

Ametist takođe pomaže u našem traganju za duhovnošću i pomaže da proširimo naš um na putu prosvetljenja i samo-razvoja. Mozete ga nositi na privesku ili ostaviti u prostoru po ucenju feng shuiDeca ga obožavaju.

Čišćenje ametist kristala

Ako primetite da je izgubio svoju providnost, znači da se napunio sa negativnom energijom ( izvlači strahove, negativne emocije, bolest, loše misli itd).

Uvek se čisti kao i ostali kristali:-pustiti da ga tekuća voda očisti

-staviti u staklenu posudu sa šakom morske soli i ostaviti neko vreme..isprati pod tekućom vodom

nakapati par kapi mirisnih eteričnih ulja

-nikada ga ne držite na direktnoj sunčevoj svetlosti, gubi svoju boju.

Čišćenje i punjenje kristala -2

Kako se ametist puni

Da bi povratio svoju ljubičastu boju, držite ga pored žada– uvek  puniti uz kristal kvarc ili gorski kristal 

Pogledajte OVDE  kako se puni.

 

*Odricanje:Ne garantujem niti potvrđujem bilo koji od tvrdnji koje se odnose na metafizičke i alternativne isceliteljske moći ovog ili bilo kojeg drugog kristala ili kamena. Ove informacije se ni na koji način ne smeju koristiti kao zamena za medicinski savet.

Autor teksta:Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]

Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KINGLife Coach  tel:0616343143   www.catyline.com  /lifestyle/   pišite :info@fengshuisrbija.com

 

 

 

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju