Sunce izvor životne energije-magazin Živeti zdravije

by | Sep 21, 2012 | Blog, Home, Lični feng shui, PRESS | 0 comments

Možete li zamisliti život bez sunca i svetlosti?

Sunce je izvor  ČI životne energije.Poznat je kao jedan od starih nebeskih lekova. Arheološka otkrića i artefakti raznih drevnih civilizacija su potvrdila da je kod svih dominantan kult poštovanja Sunca.

Sunce i yin -yang

U Feng Shui, svetlost je jako važna karakteristika. Sunce je YANG energija elementa vatre i pročišćenja. YIN je energija vode, tame, meseca. Bez sunca ne bi bilo života. Poznavajući planetu Zemlju, znamo da su biljke vezane za proizvodnju životne hrane hlorofil, kroz sunčevu energiju. Time se rezmenjuje ugljen dioksid i kiseonik u ritmu yin- yang ili noć-dan.

Pročitajte ovde više o odnosu kiseonika  O2 i  ugljendioksida CO2 i veza sa feng shui.

 

Čovek je biće svetlosti, energetsko biće

Čovek je biće svetlosti, energetsko biće. Sunčeva svetlost je primarna i na duhovnom i na telesnom aspektu razvojne faze čovečijeg zemaljskog života. Na telesnom nivou je nedostatak sunca manifestovan nemogućnošću apsorpcije D vitamina iz hrane. Uz kalcijum, on je primaran za razvoj kostiju i kvalitet koštane srži.

Zato je sunčanje u vremenu kada nije jako ultravioletno ili UV zračenje, veoma lekovito. Tako su se i naši preci lečili ali i pazili u koje vreme rade na poljima.

Pročitajte ovde o AMETIST kristalu kao nosiocu violetne boje iz spektra važnom protiv depresivnih stanja, lučenjem hormona melatonina i “zamenom” na kratko za sunčevu energiju.

 

AMETIST- protiv depresije-zašto bi svi trebalo da ga imamo kod sebe

U Feng Shui, gledajući sa duhovnog aspekta, lišavanje svetlosti je u apsolutnoj vezi sa građenjem ličnosti.
Prostor bez dovoljno dnevne svetlosti daje efekat negativnih energija mraka. Utiče na promenu karaktera ličnosti. Kada su uslovi životne sredine čoveka mrak, stagnacija, beživotna negativna energija, uglavnom je feng shui posledica  loša psiha i emocije kod dece, ljudi kao i starijih osoba. Javlja se depresija i samodestrukcija, anksioznost.

Pročitajte ovde Feng shui saveti protiv depresivnih stanja i stresa

Dodatno osvetljenje može da donese novu energiju. Takođe možete da koristite i kristal CITRIN koji je prelepe žute boje sunca.

 

 

Ujedno  citrin je za bolji proliv novca, samopouzdanje i kristal menadžera.  Zato je svetlost moćan FENG SHUI SIMBOL  koji transformiše energiju prostora. Dovoljno je otvoriti zavese da udje sunčeva energija ili pojačati tamna mesta dodatnim osvetljenjem sa lampama.

I previše sunca i svetlosti ili prekomerna upotreba osvetljenja takodje može da izazove Feng Shui problem! Na isti način kao i da je prostorija bez svetlosti. Kako?

Feng shui se bazira na harmoniji či energija yin–yanga. Polaritet minus- plus, noć i dan, cno-belo dovodi do balansa i harmonije. Sunce i svetlo je yang energija. Ako je ima mnogo u prostoru, nema balansa yin-yang. Može da izazove uznemirenost, hiperaktivnost, nervozu. Yang je vezan sa stranom sveta. Jug koji je prikazan i kao ugled, reputacija ili imidž neke osobe ili familije.

Pročitajte: SOLARNA YOGA ili gledanje u SUNCE

Mali podsetnik kako se gleda u sunce i čemu služi. kad i u koje vreme, obratite posebno pažnju.

128_20_09_09_8_51_17

 

U poslovnom prostoru, višak sunca ili jako osvetljenje loše utiče na zaposlene u kolektivu. Nemaju koncentraciju i postaju agresivni, hiperaktivni i nelojalni – što dovodi do jako negativne poslovne etike. To se dalje nastavlja na loš uspeh i reputaciju firme.

Zato je važno da se obezbedi dnevna svetlost, ali ne sa jakim suncem. Lampe i lustere,  kao privremena zamena, treba prilagoditi na mestima po feng shui predlozima. Umerena svetlost daje osećaj toplote sunca, rasta i napretka.

SUNCE daje osećaj života. Sunce i jeste život.

Feng Shui saveti za visoke temperature

 

 

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde 

Za vas napisala: Mima Mikovic, inostrano sertifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]
Inostrani  Certifikat USUI TEATE  &  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.          
Life Coach  

tel:061 6343143 ili pišite na info@fengshuisrbija.com

[paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: