Feng Shui saveti za visoke temperature

by | Aug 19, 2015 | Blog, Home | 0 comments

Feng shui‬ se bazira na balansu yin i yang ili minus i plus. Pa onda ove ekstremno tople temperature ( kao i hladne) svakako treba izbalansirati bar kod sebe u prostoru. Za jako toplo vreme, odličan feng shui lek je  famozna FONTANA u kući. Kao sjajan i najjači lek je mala ZEN BAŠTA sa kristalima i živim biljkama.

 

No, sama voda pomaže osvežavanju prostora( zbog isparenja) . Preporučuje se da pažljivo nadgledate nivo vode u fontanici. Odličan lek uz to je i kugla koja se okreće uz rad vode u fontani što je prikazano u video klipu

 

Ili samo protok vode.

Ako uključujete klimu (na 38C je svakako neizdržljivo bez nje) potrudite se da stavite na izduvni deo neki papir, komad filter papira ili vate.Pre toga ga poprskajte nekim eteričnim uljem, koje vas opušta. U poslovnom prostoru, poželjno je držati posudu sa vodom u koju ste ukapali par kapi eteričnog ulja  limuna, grejpfruta, narandže, eukaliptusa. Nikako se ne odričite svakodnevnih kretanja i vidjanja sa ljudima. ALI,  birajte vreme. Ako je to u toku dana, pokušajte da budete pored reke, na Adi, moru, parku ili negde gde je blagi povetarac. Izbegavajte tržne centre iako imaju klimatizovan vazduh, ako mislite da će vam škoditi. U protivnom, ako volite gužvu i ljude a ne smeta vam klimatizovani vazduh, svakako se opredelite za šetnju i šoping. Ponavljam, pažljivo se izlažite suncu.  Izmedju 12,00 i 16,00 je najjači UV, pa birajte jak hlad ili ostanite pri kućnom vidjanju. Najoptimalnije  gledanje i izlaganje tela suncu jeste  jedan sat po izlasku sunca, ili jedan sat pre zalaska. To je vreme kada se praktikuje solarna yoga ili tzv. gledanje u sunce. Pokušajte da opremite deo vašeg stambenog ili poslovnog  prostor sa nameštajem od drveta ili nekog prirodnog materijala.

Tepih ili prostirke  takodje bi bilo odlično da budu od organskog materijala. Veoma dobar je bambus, koji je sada pristupačan svim budžetima. Boje nameštaja birajte po svom KUA broju ili elementu kojem podpadate. Ako ne znate ovo gore, onda birajte po intuiciji.Vodite računa da se složite sa ukućanima u odabiru, jer  su svi ljudi  različiti.

Svaki čovek je jedinka za sebe i ima  svoj KUA broj i ELEMENT koji mu dominira. Samim tim imate i različit pristup odevanju i izgradnji vašeg ličnog stila i stava. Poželjna  odeća i kompletan out fit, ovih dana,  je od prirodnih materijala.

Ovde pročitajte kako da izaberete PRAVI stil po vašem KUA i Elementu

Takodje, važi i da li ste YIN ili YANG tip. Trudite se da koristite sto više tečnosti ili nepreradjenog povrća i voća. Tako sveže voće sadrži visoki nivo vode, koja je u optimalnom rasponu i savršeno prija vašim ćelijama u organizmu.

Uvedite jedan voćni dan, koji dovodi do purifikacije celog tela  (  detox tela).

Tada se vrši razmena na ćelijskom nivou i kao krajnji ishod jeste- REVITALIZACIJA celog tela i lepši osećaj. Kao vrhunac- lepši izgled vaše kože, očiju, bistar pogled. VISOKI  nivo pozitivnih hormona koji izazivaju sreću i osmeh.

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: