Dobar stil znači više unutrašnje snage i poštovanja, što se pozitivno odražava na efikasnost u svim aspektima života

FS-stil

Imidž neke osobe nije toliko povezan sa nasledjem, koliko sa njenom nadgradnjom tokom života. To se posebno odnosi na kulturu tela, odnos ličnosti prema svom telu i duhu. Najvažnijeje izgraditi zdrav duh u zdravom telu, što podrazumeva pravilan pristup ishrani. Stan uredjen po principima feng šuija, odredjen vid sportske aktivnosti, jogu, šetnje u prirodiili kraj reke. Podrazumeva se da svako od nas poznaje bazne stvari u pogledu higijene i kozmetike, odeće, obuće,što predstavlja način podizanja sigurnosti i samosvesti.

Na kraju teksta- TABELA ELEMENATA PO GODINI RODJENJA

Ono što feng šui povezuje sa stajlingom jesu kvalitetni materijali od kojih je napravljena odeća, pravilan odabir boja koje odgovaraju vašem elementu kome pripadate ( voda, vatra, drvo, zemlja, metal).

tip elementa VODA

Osobe koje pripada elementu voda najbolje se oseća kada nosi plavu, tirkiz, crnuodeću kao i marinsko plavu i boje dubokog mora. Materijal  prilagodjeni elementu vode  jesu svila, lan, mešavina lana i svile, mercerizirani (sjajni) pamuk, mekana koža, kašmir, i vuna.

Stil je opušteniji, modernih krojeva bez strogih linija. nadasve je bitno i godišnje doba.

Leti damama preporučuje otvoreni dekolte, haljine i majice na bretele.

Gospodi majice kratkih rukava, uvek otkopčano gornje dugme na košulji, bez kravate. Ovo je naravno casual stil, ili opušteni. Svakako je drugačiji business koji zahteva dress code oblačenje. Ukoliko je na nekom radnom mestu obavezan dress code, neka vrsta uniforme, to svakako komlikuje stvar osobama koje su u elementu vode. U tom slučaju nastojaće da toj garderobi dodaju neki detalj koji će im dati osećaj slobode.

Kada je reč o bojama, preporučuje se trikizna, svetloplava i boja bambusa. Zimi se savetuju vuneni odevni predmeti u tamnoplavoj ili crnoj boji.

Savršen kristal za osobe elementa voda jesu plavi kristali akvamarina, lapis lazuli, tirkiz, obsidijan crni. Žene mogu nositi ove krstale kao nakit, do muškarci kao detaljna satu, dugmad za košulje, igla za kravatu..

4.12.2013. Emisija “Za Beograd”Feng Shui saveti koje uspesno mozete sami da uradite u svom stanu ili ofisu. Objasnjenje sta je KUA broj i pod kojim elementom osoba vibrira i kakave veze to ima sa njegovim stilom i oblacenjem.

tip elementa ZEMLJA

Ovom elementu savršeno odgovaraju materijali poput pamuka, vune i lana u krem, žutoj, svim nijansama braon boje i boje peska. Naročito treba da nose ove boje kada se osećaju nesigurno. Dobro im stoje kontrasti od bele, crne boje pa bi trebalo da ih biraju za poslovne sastanke ili da dovrše neke započete projekte.

Osvežite uniformu detaljima

Dame kojima pripada element zemlje vole kežual varijantu ali sa vrlo definisanim detaljima poput dugmadi, marama, ogromnih tašni. Ove dame se vrlo diskretno šminkaju i nose udobnu odeću, jednostavnog kroja i neupadljivih boja

Kada je ljubavni sastanak, dobro je da odaberu odeću svetlo roze, pink ili rubin-crvenu boju.

Verujte, nikada nećete pogrešiti ako odaberete ove nijanse jer ćete muškarce obarati sa nogu. U ovakvoj prilici se opredelite za nakit od roze kvarca koji podstiče emocije. Ukoliko imate stalnog partnera izaberite plavi akvamarin. Za jačanje energije i bolje poslovne poduhvate, poslužiće vam gorski kristal.

TABELA ELEMENATA PO GODINI RODJENJA

jun 2016.magična zona – kopija

Tekst pisala: Mima Miković za ..Pročitajte na sajtu MAGIČNA ZONA

U sledećem broju tipovi elementa  DRVO VATRA METAL

Feng shui numerologija- II deo-KUA broj i element

[subscribe2]

[paypal_donation_button]