Feng shui u poslovnom prostoru-kancelarija ili ofis

by | May 27, 2017 | feng shui, Home, Poslovni Feng Shui | 0 comments

Kancelarija koja je organizovana i pregledna omogućava novi protok energije i “rađanje” ideja. Kada uređujete svoju kancelariju, okružite se slikama i predmetima koji vas inspririšu, odnosno koji su kreativni i produktivni. Ako imate mesta, stavite akvarijum sa zlatnm ribicama za dobar uspeh i više novca.

Rešite se  NEREDA

Prvi i osnovni korak u stvaranju feng shui kancelarije jeste urednost, sređivanje nereda. Nered ima veliki uticaj na  emotivno, mentalno, fizičko i duhovno blagostanje.  Čak i da nemate svoju kancelariju, odnosno delite je sa više ljudi održavanje kancelarijskog stola pomoći će vam na više načina:

– povećanje efektivnosti, efikasnosti i produktivnosti
– poboljšati disciplinu, kreativnost i uspeh
– privući obilje
– poboljšati mentalnu jasnoću i fokus
– smanjiti stres i pomoći da se osećate opuštenije
– povečanje kreativnosti i prostora za nove projekte

Sledeći korak kod uređenja kancelarijskog prostora

pozicija radnog stola

 

Veoma je bitno da sedite okrenuti ka vratima, tako da uvek možete da pogledate u njih dok ste za radnim stolom. Ko ulazi i izlazi, šta se dešava ispred vas je osnovni postulat postavke po feng shui principima. Najveći uticaj u kancelariji će imati osoba koja sedi što dalje od ulaznih vrata. Ukoliko delite prostor sa drugom osobom pokušajte da izbegnete sedenje leđa o leđa, kao i lice o lice. Ovo drugo je lakše “lečiti” feng shui lekovima: biljke ili neke slike   između, lap top i kompjuter su dobri pomoćnici.
Kada uređujete svoju kancelariju, okružite se slikama i predmetima koji vas inspririšu, odnosno koji su kreativni i produktivni. Dodajte cveće i neke biljke, slike koje simbolizuju ono što želite da postignete, nameštaj i predmete koji označavaju prosperitet, bogatstvo i uspeh.

Pogledajte kratak snimak o ofisima sa TV PRVA

Ravnoteža i harmonija su važni atributi feng shui kancelarije. Postoje dva načina da balansirate svoju okolinu – možete da koristite jin i jang ili feng shui elemente. Feng shui elementi predstavljaju prirodne elemente drveta, zemlje, metala, vatre i vode. Važno je da se svih pet elemenata predstavi u vašem okruženju, a još važnije da su svi u ravnoteži.Jin i jang predstavlja žensku i mušku energiju. Ovde se mora napraviti ravnoteža između dve ekstremne snage.

STOMATOLOGIJA-za DentalTribune I deo

Držite stres i nervozu na minimum izborom nameštaja sa zaobljenim uglovima ili pozicioniranje oštrih uglova. Izbegavajte i previše osvetljenja, jer to može da izazove razdražljivost i umor. Možete dodati muziku, fontanicu sa tekućom vodom ili posudice sa eteričnim uljima kako bi smanjili stres u kancelariji. Ako imate mesta, stavite akvarijum sa zlatnm ribicama za dobar uspeh i više novca.

Boje imaju izuzetan uticaj na vašu psihološku i fizičku dobrobit. Kada birate boje za vašu kancelariju, neka to bude neka od ovih: boja zemlje za dobar timski rad, krem ili boja peska. Metalna za novac kao  bledo zlatna. Vatrena za jake ideje i uspeh i dobar marketing bordo crvena, crvena, svetlo narandžasta. Za razvoj, učenje i neke licence ili priravnike boja drveta kao što je svetlo zelena, ili detalji žive biljke.

Za  visprenost, brz um i mnogo informacija samo jedan deo u kancelariji u plavo-zelenoj boji ili tirkiznoj. Na kraju, najleša boja je boja sunca i soft žuta koja osnažuje i pojačava koncentraciju. Pogledajte kako su uredjene prostorije GOOGL-a pa ćete shvatiti šta znače boje i oblici za moć kreativnosti.

Odaberte neke od feng shui simbola koje možete staviti na vaš radni sto.

SVAKI PREDMET U TVOJOJ KANCELARIJI IMA UTICAJ NA TEBE! – Karl Jung

Uverite se da vaša kancelarija ima pozitivan uticaj na vas. I ne zaboravite da vaša odeća i dress code ili poslovni izgled igraju posebnu ulogu u vašem uspehu.

Pogledajte neke vide koji vam mogu pomoći pri odabiru prostora, zaštita i sve št vam treba.

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: