Feng shui DVORIŠTE i prilaz kući

by | May 7, 2017 | Blog, feng shui, Feng Shui doma, Home | 0 comments

Da li je vaše dvorište spremno za leto?

Proleće je vreme kada sadimo biljke i sređujemo dvorište kako bi u njemu uživali narednih par meseci. Gledajući kako biljke u vašem dvorištu rastu i cvetaju, osećaćete zadovoljstvo i dodatni priliv energije, a odredjeno cveće može privući zdravlje i izobilje u vaš dom.

 

 

Pogledajte ideju za vašu baštu sa jezercetom i divnim prilaznim putem ili stazicom

Posebnu pažnju obratite na drveće – ne bi trebalo da je zaraslo ili da dodiruje kuću. Pogotovo da ne preraste i da smanji priliv chi u kuću.

Dobro je imati površinu zemljišta gde biljke slobodno rastu. Možemo ga nazvati i “divlji vrt“, a na taj način odajemo poštovanje prema prirodi. To je odlično da bude iza kuće u nekom udaljenom uglu bašte.

Ako ste u mogućnosti dodajte vodu u vaše dvorište. Voda je dobra za protok chi energije, a u zavisnosti od toga gde je postavljena povećava i prihode. Prirodna ili veštačka jezera, bare, fontane i vodopadi su pravi izbor. Možete pogledati i ovakvu fontanu sa okruglom kuglom koja rsprskava chi

 

Po feng shui savetima put koji vodi do ulaznih vrata kuće nikada ne treba da bude kao strela, nego vijugav. Napravite kao mozaik kamenje ili nesto sto se vama dopada od cigli, krupnijeg sljunka ali nemojte da betonirate staze.

Izaberite okrugli sto, jer on nema otrovne strelice i ljudi se prijatno osećaju i zadržavaju u tom okruženju.

Ako želite da napravite igralište za vašu decu u bašti, preporučuje se zapadna površina, jer je povezana sa energijom dece i kreativnosti.

Predmeti kao što su zastavice i vetrenjače povećavaju protok chi energije, stvaraju ravnotežu u vašem dvorištu i čine ga udobnim i svečanim ambijentom za prijatelje.

Možete staviti i neke zvončiće ili novčiće za privlačenje bogatstva da više jer dozivaju sheng chi na vaša ulazna vrata i vaš dom se napaja tom energijom.

Zvono vetar ili zvončići sa flauticama ili cevima su divan dodatak svakom vrtu. Njihov nežan zvuk stvara pozitivne vibracije u vazduhu. Na tržištu ih ima od metala pa sve do bambusa, sa raznim simbolima, bojama i brojem flautica, što dodatno povećava užitak (svako bira ono što mu se dopada). Po pravilima feng shui, ovi zvončići se ostavlaju po stranama sveta il po tome da li se leči prostor, bašta ili pojačava energija. Zato neke simbole ipak treba prepustiti profesionalnim feng shui savetnicima.

Ono što je najbitnije u sređivanju dvorišta je da vi uživate u svemu tome. Svaki zasađen cvet ili postavljena figura treba u vama da izazove osećaj sreće.

A za lepe trentke sa svojim dragim ukucanima ili gostima, roštilj. Ako nemate mesta, možete i ovako da ga postavite jer je važan sam čin druženja a ne toliko veličina i izgled roštilja.

Na kraju, sakrite ružne zidove od komšijske kuće ili drugog lošeg uticaja na vase dvorište i na vas same u kući.

Ili u gradovima sa negativnim pogledom.

Produžetak  vaše kuće i uživanja jeste ova bašta ili vaše dvorište-provod beskrajnog ugodjaja. Baš kako je opisano u tekstu Naš dom sveto mesto za opuštanje

Feng shui bašta, vrt i fontana-VIDEO

 

Ovde pogledajte YOU TUBE KANAL fengshuisrbija.com you tube kanal

Mima Miković,  inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač i škola kod IPHM  sertifikat-mima[1]

Inostrani Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.   Life Coach.  061 63 43 143 info@fengshuisrbija.com Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com     [paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: