Garsonjera i mali stan-minimalizam uz FENG SHUI

by | Jan 20, 2016 | feng shui, Feng Shui doma, Home | 0 comments

Da bi shvatili kako da uredite svoj mali slatki dom, sagledajte svoj prostor kao celinu. Pogledajte od ulaznih vrata koliki je prostor. Da li imate mnogo stvari i nameštaja koji vas guše? Iskoristili ste visinu zidova do plafona?

Do sada ste sigurno videli milion preporuka za dizajniranje malih stanova. Međutim, nisu se uvek uklapali predlozi arhitekata dizajnera sa feng shui pravilima.

Jedna prostorija kao co stan

Svaki prostor ima svoje strane sveta koje predstavljaju  osnovu ili bazu početka feng shui rada. Potrudite se da saznate na kojoj strani su glavni prozori od stana pa ćete znati i na kojoj strani su ulazna vrata. Najbitnije je da prozori budu okrenuti ka suncu i sunčevoj energiji i svetlosti koja daje život.

 

Fotografije sjajno prkazuju kako izgleda živeti u garsonjeri, malom stanu a sjajno uređenom.

Da li imate mnogo stvari i nameštaja koji vas guše?

Napravite test i prošetajte se po prostoru. Ako vas ništa ne udara dok hodate i ne preskačete nikakav deo nameštaja da bi ste otvorili prozore, onda je vaš stan u odličnom feng shui.

Pre svega treba da nađete stan, a šta je potrebno, poslušajte ovde 🙂

BOJE

Obratite pažnju na boje. One daju osećaj širine ali i skučenosti. S obzirom na veličinu stana, trudite se da su boje zidova i nameštaja u jako svetlim bojama.

Boje zidova neka budu u beloj, svetlo krem kao kapućino boji, boji peska, ili žuta.

Nemojte koristiti jake kontraste crvene, zelene, plave, teget  ili ljubičaste jer je ta igra boja dozvoljena samo kod velikih prostora. Smanjiće vam stan koji je ionako mali.

Najoptimaljnije je da je bela boja zidova i plafona. Ako imate taman hodnik, onda dodajte na zidove jaku žutu boju.  Ona predstavlja boju sunca pa je optimalna za male prostore.

Nameštaj

U vezi sa veličinom vašeg prostora, opredelite se za manje i kvalitetnije komade nameštaja. Šta to znači?

Da su od dobrog materijala jer je stan mali i svaki detalj se vidi.

Da su svetlijih boja i bez nekih reljefa, šara ili duboreza. Možete se opredeliti i za belu boju i nijanse krem kao osnovne boje nameštaja. Malo braon ili žute, crvene, zelene ili plave boje ili tirkizne su samo sitni detalji na nameštaju. Ovim dobijate svih 5 elemenata u stanu.

Da su izuzetno funkcionalni ormani, police, stolovi, sa nekim pregradama, fiokama i slično.

Iskoristiti visinu zidova do plafona. Zato kuhinjski nameštaj, ormani ili neke pregradne police se prave u kompletnoj visini stana, do plafona.

Odaberite boje jako svetle ili belu, da se ne gubi i ne prekida pogled u širinu. Ako možete, koristite staklo kao materijal za neke delove nameštaja jer je prozračan. Ogledala su najoptimaljniji feng shui lekovi. Daju mogućnost širokog spektra. Reflektuju svetlost i povećavaju prostor.

Osvetljenje

Više svetlosti daje osećaj širine. Zato se u ovakvim stanovima preporučuje jaka svetlost. Možete se korisititi tajnama feng shui a to su podizanje nivoa iznad glave ili plafona sa reflektorom svetlosti ka njemu.

Okretanje sijalice u ogledalo da pojača yang energiju i rasprši svetlost po ostalim sektorima u stanu.

Korisitite žutu i kvalitetnu svetlost i rasvetu. Pazite koje sijalice kupujete jer nisu sve zdrave.

Bela svetlost nije zdrava, a one u bojama sijalice samo smanjuju ionako mali prostor.

Ukrasi i kristali-feng shui simboli

 

U ovakvom malom prostoru, morate da vodite mnogo računa i najbolji je izraz minimalizam. Ako volite neke feng shui simbole i kristale, onda bazirajte postavku na donjem nivou, bliže podu.  Tako izbegavate osećaj težine i prisitska iznad glave a ujedno dobijate i temelj i jaku bazu u svom prostoru.

Naravno, uvek možete okačiti kristale kod prozora da se rasipa svetlost i udje yang chi u stan i osveži ga. I naravno imate blagorodno i lekovito dejstvo od kristala.

Biljke kao čistači

Prisustvo cveća u kući budi emociju sreće, povećava osećaj zadovoljstva i novca i utiče na socijalno ponašanje u pozitivnom smislu.

Kroz feng shui biljke možete uspostaviti harmoniju u svom domu, kao i prizvati bogatstvo, ljubav i sreću.  Njihovo prisustvo vam daje sjajnu vibraciju u vašem prostoru. Balansiranu svežinu vazduha i kiseonika, osećaj živog pored vas. Znajte da su biljke žive i komuniciraju posebnim jezikom isto kao i kristali.

 

 

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: