Simboli-aktivatori &čistači

Feng shui Simboli korišćeni su vekovima u feng shui konsultacijama zbog snage simbola i asocijacija.Takodje i zbog energije odredjenih stavki koje predstavljaju. Ako neki feng shui simbol ne odgovara vašoj vibraciji( ne svidja vam se), slobodno  izaberite  onaj koji radi za vas, a izražava istu energiju.

Ili se opredelite za lekove zapadnog feng shuia. Izbor zavisi  od kulture i zemlje gde ste odrastali, kao i verske opredeljenosti.

Neki od najpopularnijih Kineskih Feng Shui simbola su:

Za ljubav i brak

                                            Zmaj i feniks

 

 

 

 

 

Mandarinske patkice


Srce od roze kvarca

 

GORSKI KVARC- univerzalni simbol

DUPLI SREĆNI ZNAK (The Double Happiness Sign)

BOŽURI za ljubav (mogu lale i ruže)

 

 

Za bogatstvo

Žabica od žada   i Tronoga žabica

                           Zlatna riba  AROWANA

                   

Kineski novčići

 

Zlatni novčić INGOT

SMEJUĆI  BUDA

JEDRENJAK  za dobru sreću

Zmaj 

 

 Za zdravlje i dugovečnost

SAU-Bog dugovečnosti

Mudraci FUK , LUK, SAU

Srećni bambusi

 

Tikvice ili samo tikva Wu-Lou, Gourd

 

                           Simboli za ugled, moć i uspeh

FENIKS ili neke ptice u letu, nikako prizemljene, jer je ovo simbol ugleda..a ptice su najlepše kada rašire krila. Menja ga slika ili figura petla

 

KONJ

 

Za zaštitu (na istok)

ZMAJ je sjajan figurica kao zaštitnik istoka, inovacija, novih pokušaja, za mlade, za porodicu i zdravlje.

FU DOGS kod ulaznih vrata kao zaštitnici. možete ih držati ispred vrata ako imate kuću(da ne bi nestale) ili kod vrata da gledaju ka vratima i to sa leve i desne strane.

Drugi simboli

feng shui lekovi ogledala

Ogledala 

   BILJKE-krasula drvo novca za dobar priliv novčane energije jer lišće liči na oblik kovanice.

 MIRISI   kao aromaterapija, za dobre snove, za pojačavanje energije chi u prostoru i kao čišćenje prostora za space clearing 

Neki od feng shui simbola sa opisom postavke

Feng shui aktivatori za novac: kineski novcicizabica za novac,   citrin kristal  kristalno drvce od aventurina i zada, citrin kristala,  Buda za novac   srecni bambusikineski novcic za zastitu bogatstva, jedrenjakdelfini….

Feng shui aktivatori za ljubavdupli srecni znaksrce od roze kvarcamandarinske patkice od roze kvarcapitanja u vezi sa roze kvarcommesecev kamen…..

Feng shui simboli za zdravlje i purifikaciju:  sunceva svetlost, dobro svetlo i osvetljenje, pravilne sijalicedobro izabrane boje po stranama sveta,  vrsta svetlostikristal pustinjska ruzagorski kristal ili kvarckristali za prostorkristal fluoritwu lou tikvica….

 

 

*Odricanje:Ne garantujem niti potvrđujem bilo koji od tvrdnji koje se odnose na metafizičke i alternativne isceliteljske moći ovog ili bilo kojeg drugog kristala ili kamena. Ove informacije se ni na koji način ne smeju koristiti kao zamena za medicinski savet.