Gorski kristal ili kvarc

by | Dec 16, 2012 | Home, Kristali | 0 comments

Poznati nazivi su  gorski kristal, kvarc, kremen ili silika Koristi se u mnogo sfera za pomoć pri bolovima u telu, za usklađivanje aure i čakri na telu..pa do purifikacije prostora. U feng shui može da se koristi kao pojačivač prostora.Kristali su držani po kućama neobrađeni ili obrađeni.

kristali za prostor   Kristali za prostor- stakleno kristalni je kvarc

Kristal kvarc ili gorski kristal je mnogo proširen po planeti, nalazi se u okviru strukture planete zemlje. Na poseban način se dolazi do njega, u rudnicima, a jedno od najvećih nalazišta kristala je zemlja Brazil. Ovde se inače nalaze i drugi kristali ametist, roze kvarc, citrin i dimni kvarc, koji imaju istu strukturu kao kvarc. Takođe i mnogo poznatih dragih kamenja.

Kako se koristi

Koristi se u mnogo sfera za pomoć pri bolovima u telu, za usklađivanje aure i čakri na telu..pa do purifikacije prostora. U feng shui može da se koristi kao pojačivač prostora.Kristali su držani po kućama neobrađeni ili obrađeni. Poznato je da su od raznih kristala napravljene najlepše figurice i detalji za enterijer.
Palate, dvorovi i neke kuće bogataša su popločane mermerom, žadom, a  zidovi su oblagani  kristalima. ( više možete pročitati ovde: kristali kao simboli i aktivatori ). U FENG SHUI takođe, može da se koristi  kao privezak oko vrata i kao visak. U Kristaloterapiji se koristi  za  sve čakre.

Do sada najjače dejstvo je u detoksikaciji i jačanju životne energije što je  treća čakra poznata i kao solar pleksus  ili stomak ..želudac. U feng shui je poznato kao tai chi.Takođe za srčanu ili ljubavnu čakru koja se nalazi u oblasti našeg srca ( četvrta ) i treće oko koje se nalazi na celu izmedju obrva (šesta čakra).

Ali uvek možete da ga koristite kao zamenu za neki od kristala određen za neku čakru. Što znači, ako nemate neki kristal ili mineral na primer za uzemljenje ( pirit, obsidijan, hematit, itd) ili za ljubav, ka što je koral, ili roze kvarc, onda možete da stavite gorki kristal.Ili jednostavno za zaštitu sebe od svih patogenih energija, pa i loših energija od ljudi. Ili kao pročiščivač vode ( litoterapija).U zapadnom horoskopu odličan za znakove ovan, rak, lav, jarac. Međutim, svaki kristal se koristi po osećaju i potrebi.

AMETIST- protiv depresije-zašto bi svi trebalo da ga imamo kod sebe

Tako  ROZE KVARC, AMETIST, CITRIN i bilo koji drugi mogu da se koriste i  za one horoskopske znakove koji im “ne pripadaju”.  Oni nose određenu jačinu iz Planete Zemlje i zato su važni svi za sve ljude. Ako pogodite i koristite baš za vaš horoskopski znak, onda on jače vibrira na vama.

Ovo je važno da znate


1508093_796786323751195_2624704646605255884_n

Kada kupujete bilo šta od kristalnog nakita-kristal uvek bira vas a ne vi njega.Pogledajte ovde KRISTALI ZANOŠENJE  tekst sa slikama koji mogu da se nose na lančiću ili kao privesci za ključeve. Objašnjena su uz slike.Svojim zračenjem bistri celu auru, tj.bioenergetski omotač  tela. Koristi se takođe i za meditaciju. Preporučuje se da se koristi uz sve druge kristale jer dozira , kao filter, dejstvo pojedinih kamenja.Svojim zracenjem pretvara zemaljsko i vodeno zracenje u pozitivnu energiju (lekovitu). Zato je neprikosnoven  U FENG SHUI  kao veoma jak zastitnik ili feng shui simbol i pojačivač.

Veoma je vazan kao punjac ostalih kristala:  mandarinske patkice od roze kvarca za ljubav,   zabica od zada za novac, kristali za nosenje kao privezak, srce od roze kvarca i za druge  kristale koji ne smeju  da se pune na suncu. Mozete ga nositi oko vrata kao privezak ili ga koristiti kao VISAK za čišćenje stana

 

Korišćenje i čišćenje

Preporučuje se da na početku nošenja, očisti i  stoji najmanje 2 sata na suncu, jer ste time sigurni da se dovoljno napunio sunčevom energijom.Povremeno ga čistiti pod tekućom vodom i opet staviti na sunce da se napuni lekovitom sunčevom energijom.Ako JE kristal u obliku nakita sa metalom koji ne podnosi vodu, onda ga staviti u saksiju sa cvećem- dakle u zemlju, ili na suvu morsku so, pirinač ili ga posuti sa par kapi eteričnih ili esencijalnih aromaterapijskih ulja.

Mozete koristiti i pepeo od cigarete za čišćenje. Najoptimalnije je da sakupite pepeo od mirisnih štapića i da time protrljate kristale. Čišćenje i punjenje raditi vremenski po intuiciji.Ne zaboravite da ga po potrebi stavljate pored ostalih kristala da se i oni napune  sunčevom životnom energijom 

Ponašati se sa kristalom kao da je deo vas, tako će i on da se ponaša sa vama.

KRISTALI I DRAGO KAMENJE IZ RUDNIKA NA ŠRI LANKI-video

                            

 

 

****Ne garantujem niti potvrđujem bilo koji od tvrdnji koje se odnose na metafizičke i alternativne isceliteljske moći ovog ili bilo kojeg drugog kristala ili kamena. Ove informacije se ni na koji način ne smeju koristiti kao zamena za medicinski savet.

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde 

Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

[paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: