Uz par feng shui pravila do cilja

by | Jan 14, 2015 | Feng Shui doma, Home | 2 comments

Feng shui nauka koja ima mnogo interesantnih i logičnih pristupa, jer smo dosta običaja povukli od naših predaka.Ti običaji su skoro identični sa takozvanim Pravilima po Feng Shui principima. 

Feng shui je nauka koja je polako ušla i u naše domove

Za savrsena.com

Feng shui nauka koja ima mnogo interesantnih i logičnih pristupa, jer smo dosta običaja povukli od naših predaka.Ti običaji su skoro identični sa takozvanim Pravilima po Feng Shui principima. 

Najvažnije je da shvatite koje ste knjige čitali ili tekstove na internetu. Pojavljuju se razni natpisi, ali  uskoro možete uvideti da su neki kontradiktorni, odnosno da jedan potire drugi jer su različiti pisci. Svi su dobri ali su pisci tekstova završili različite Feng shui škole. To su zamke kada se feng shui koristi sa amaterskim znanjem.

Odmah da vas uputim da postoji nekoliko škola Feng shui. Počev od staro-kineske škole iz Singapura, Hong Konga, Malezije, Tibetanske, Kineske… pa do zapadnih škola BTB ili modifikovanih i primenljivih za zapadnu kulturu.

Zbog toga, nemojte se nervirati kada nešto ne shvatatite, jer je Feng Shui veoma opširna nauka. Zahteva širok spektar znanja iz raznih nivoa pa do dijametralno različitih nauka koje se savršeno uklapaju i primenjuju u feng shuiju.Praktično je sinergija u svim aspektima života.

Poznato vam je da je telo hram naše duše. Važno je da znate da je stan hram našeg tela, jer je u interakciji. Ako mislite da će vam samo stari ili drevni kineski feng shui simboli doneti bogatstvo, onda se jako varate. To su npr. žabice od žada za novac, kineski novčići, mandarinske patkice za ljubav ili bilo koji drugi feng shui lekovi . Oni pomažu samo kada se prostor sredi po feng shui principima.  Postoje određena, a veoma važna pravila koja se primenjuju kao baza ili osnov feng shui nauke. Ovi feng shui simboli su odlični i veoma primenjivi kada ste uredili svoj prostor po sledećim važnim pravilima:

 

 1. Jako je važno da znate na kojoj strani sveta se nalaze vaša ulazna vrata kao glavni ulaz chi energije poznat kao Zmajev udah. To je početak rada svih feng shui konsultanata.
 2. Najvažnija je čistoća i higijena prostora. Podrazumeva se da su ormani, fioke, police i svi ćoškovi očišćeni i da su stvari lepo poređane. Takođe, stvari koje ne koristite više od 2 godine, podelite nekome. Dobro delo drugome, a vama odblokirane loše energije.
 3. Višak nameštaja podrazumeva blokadu i stagnaciju na svim poljima. Prošetajte od ulaznih vrata ka svim prostorijama. Ako vas neki nameštaj “udara” dok prolazite ili zaobilazite i preskačete stvari na podu, budite sigurni da će da vas zaobilazi sreća i preskače novac, ali i ljubav.  

Da li imate mračne hodnike, sobe ili kupatilaSvetlo i osvetljenje je jako važno u feng shui. Obavezno okrečite u neku boju sunca kao što je žuta, svetlo oranž. One povećavaju prostoriju i odbijaju svetlost, za razliku od bele koja skuplja svetlost u sebe. Ovde se misli na bele zidove. Osvetliti jakim svetlom koje ćete okrenuti ka plafonu, pa će se dobiti efekat visokog plafona. U prevodu, otvorenost ka nebu i manje tereta na svojim leđima. “Lakše se diše”

 

Prilaz prozorima je prilaz novca vašem prostoru. Uklonite sav nameštaj koji vam blokira prilaz prozorima. Saksije sa cvećem ili neki ukrasi i igračke skloniti sa simsa ili sa prozorske daske, da bi brzo i nesmetano mogli da otvarate prozore. Otvorite zavese, roletne i sve što zatvara prozore i pristup svetlosti. Provetravajte često, jer je to direktno vezano za jačinu ličnosti, bez strahova. Kada ste povratili snagu, onda imate šansu da dobijete ideje za nove poslove i bolji priliv novca.

Određene strane sveta su direktno vezane za razne događaje, emocije i materiju. Stoga je potrebno podeliti stan na 8 delova plus centar, što iznosi 9 sektora u prostoru. U sledećim tekstovima će biti detaljnijih objašnjenja.

Sva tehnika koja je pokvarena ili koju ne koristite, kao  prastari mobilni telefoni, video uređaji ili mašine i šporeti, usisivači i slično  dovode do zastoja chi energije. Dakle, dovodi do zastoja u vašem poslu ili sreći ili ljubavi. Ovo je vezano za određene sektore u stanu ili u firmi. Ako se nalazi na primer, na jugozapadnoj strani stana, budite sigurni da će doći do blokade i zahlađenja u ljubavi, komunikaciji. ali i shvatanju i priči sa svojom decom. Na poslovnom nivou, gubitak dobrog PR ili nekih poslovnih partnera jer su bili loši pregovori i dogovori.

Ako posmatrate vaš prostor kao jedan organizam, onda će vam ovo biti logično. Svi električni uređaji su povezani za energiju misli i mozga pa i nerava. Stoga, kada ste nervozni ne sedajte za kompjuter, nego se prošetajte. U protivnom može da se pokvari i crkne, kao i sijalice, mašine, šporet i slično. Ili iskoče osigurači. Ako vam curi kazanče ili česme, može se desiti da imate probleme sa bešikom ili bubrezima. Ako su vam zidovi i podovi napukli, može doći do pucanja kostiju, padova i lomova. Na poslovnom nivou, pad poslova, autoriteta kod zaposlenih i partnera, ali i bankrot. Što znači da je veoma važno sve popraviti i doterati u svom prostoru.

Provetravajte prostor po feng shui načinu. Simpatično je, ali nadasve jako korisno. Počnite od ulaznih vrata. Širom ih otvorite da uđe glavna chi koja se zove sheng chi. Onda krenite ka ostalim prostorijama kao kazaljka na satu – sa leve na desnu stranu prostora. Uđite u sledeću prostoriju sa leve strane gledajući sa vrata. Otvorite prozor, neko vreme, zatvorite i idite dalje u drugu prostoriju, i tako redom do kraja.

Posvetite vaš prostor. To je najlakše ako slavite Slavu, pa taj dan su svi ukućani zajedno u ljubavi i slavi. S obzirom da feng shui nema veze sa religijom, onda ko ne slavi, može da sam napravi rođendan stana. Da li je to dan useljenja, renoviranja ili neki drugi događaj, važno je da ga ponavljate svake godine kao ritual slavlja.

 

SAVRSENA.COM  Još tekstova za kolumnu u savrsena.com Simboli ili feng shui lekovi- Da li držati akvarijum u svom prostoru?   Za Savrsena.com piše kolumnista Mima Miković Sertifikovani Feng Shui instruktor i Kristaloterapeut i Life Coach by IPHM i Tradicionalni Japanski Reiki by Dave King

[paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

 • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
 • licencirani instruktor predavač kod IPHM
 • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
 • Style advisor @ CatyLine
 • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

2 Comments

 1. lala

  Evo kako feng shui prevara funkcionise 🙂

  Reply
  • admin

   Vas niko ne tera bilo sta da radite. VERA ili NE ..vasa privatna stvar

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: