Feng shui trikovi za novac

by | Aug 18, 2013 | feng shui, Home, PRESS | 2 comments

NEKA NOVAC TRČI ZA VAMA

feng shui trikovi za finansije

15. 08. 2013.Mima Miković | Foto: arhiva
 Izvor:   Zena Blic
U seriji tekstova, Mima Miković, poznati feng shui konsultant, uvešće vas u osnove ove drevne discipline, odgovarati na vaša pitanja i davati savete kako da reorganizujete svoj dom, a samim time i način življenja.
 23357_shutterstock_46201825_300x0  Vrlo je bitan i stav prema novcu: počnite da ga volite, a ne da ga se plašite

UZ DOBRO ZDRAVLJE imate i NOVAC uz FENG SHUI energiju prostora

U svakom delu planete Zemlje, novac je primarno sredstvo plaćanja

Ali, šta ako nam se smanje prilivi, ili nam je neophodno još, i ne možemo da živimo onako kako smo navikli?
Jedna od opcija je da potražite dodatni ili bolji posao, ili da u svom domu i životu stvorite uslove za neometano strujanje životne energije koja je ključna za sigurnost i blagostanje.

POČNITE OD ULAZNIH VRATA

Da li ulazna vrata mogu da se širom otvore? Kakav je prilaz u ostale prostorije? Ako vam je blokiran prilaz ulaznim vratima kesama sa smećem, starim nameštajem, i nagomilanim stvarima prvo što treba da uradite je raščišćavanje. Sve te navedene stvari imaju svoje mesto a to je kontejner ili otpad. Zakrčen hodnik najavljuje nemogućnost priliva energije i novca.

Dakle, očistite prilaz či energiji. Stavite zvono na vrata ili popravite ako ne radi. Sa unutrašnje strane vrata možete okačiti feng šui zvončiće koji najavljuju ulaz gostiju ali i jake či energije u stan. Potrudite se da na zidu preko puta ulaznih vrata stoji neka lepa slika dobrodošlice.

Nameštaj u hodniku je preporučen kao minijaturan ili ga nema (ovo se pre svega odnosi na cipelarnik i vešalice).

Veliki problem je baš u odabiru veličine cipelarnika, izbegavajte “kabaste” modele. Vešalice neka budu pokrivene u vidu američkog plakara. Samo ime kaže, “veša se”, stoga či energija i ne može da uđe u prostor i osveži i ga. Ako volite takvu vrstu vešalica, onda one treba da budu isključivo za goste i njihove stvari.
Za one koji vole stalan, čvrst i redovan priliv novca, odličan feng šui predlog je da stavite pored vrata stana figuru kornjače kao feng shui lek Postavite je na pod, okrenutu glavom ka centru. 

Takođe, jedna lepaFontanapreko puta ulaznih vrata, pored vrata ili na radnom stolu je odličan feng šui aktivator za novac i

zabica od zada

Žabicu od žada za novackao dodatni feng shui aktivator.

Kada se ulazna vrata  lagano otvaraju i hodnik je čist, jako svetlo i osvetljenjeje još jedan poziv či energiji da uđe u stan. Zato je  kristalni luster ili luster gde je samo okačen jedan.

 

gorski kvarc prostor

GORSKI KRISTAL ili kvarc, poznat kao jak feng shui aktivator.

Pročitajte Kako se čiste kristali?

 

 

CENTAR STANA I DNEVNA SOBA 

   Lep i prozračan centar je srce stana

i najvažnija akumulirana energija koja se prenosi na njegove ostale delove. Ovde možete postaviti akvarijum i zlatne ribice, koji su simbol novca i prosperiteta (akvarijum se još postavlja na ulazu u dnevnu sobu ili u stan).

   Naš dom-sveto mesto za opuštanje

Što se tiče dnevne sobe ona je deo stana za okupljanje ukućana, odmaranje i razmenu dnevnih informacija. Potrudite se da je centar dnevne sobe prazan ili bar prohodan. Svaki deo nameštaja u koji se udarate je loša i blokirana energija. Višak nameštaja, nered i haos izazivaju osećaj nervoze i depresije.

Najoptimalnije je raskrčiti i srediti ceo stan i dnevnu sobu kao primarnu. Možete staviti manje stočiće sa strane troseda ili ugaonih kreveta, a ako volite centralni stočić, onda se fokusirajte na njegovu pokretljivost. Što je lakši za pomeranje, to je manja težina stvari na njemu. To je osnovni postulat za centar stana i centar dnevne sobe i postaje .

 

          

Ovde možete držati kineske novčiće   i zlatne ingot novčiće .

Ili novčić za zaštitu bogatstva kao na slici 1.

 

 

KUPATILO

 

Kupatilo je  mesto gde se “spira” negativna energija nakupljena tokom dana, i podiže ili osvežava sa novom.

 

 

Takođe, zdravu energiju ili šeng čistana najviše oduzima upravo kupatilo, pa samim time i energiju ljudi koji žive u njemu.
Mesto gde se nalazi  kupatilo imaće direktno negativan uticaj na ukućane. Na primer, ako se nalazi na jugu, gde je mesto uspeha, ugleda, imidža neke porodice ili firme, onda energija kupatila upravo može da ugrozi taj ugled.

Pročitajte više u tekstu Feng shui KUPATILO

Zato je feng shui savet – pravilo poklapanja daske na wc šolji, veoma važno. Takodje imajte na umu da su mirisi važan feng shui lek protiv ove loše enerije kupatila.

Postavite najjači feng shui lek – miris, u vidu  mirisnih sapuna, soli za kupanje i sveća u raznim bojama. Ili kao Mirisna ulja

Lako i brzo ćete zatvoriti odvode slivnika mekanom prostirkom na podu  i rešetkom u lavabou. Održavajte kupatila dobrom ventilacijom i higijenom.

JUGOISTOK JE VEZA SA NOVCEM I BOGASTVOM 

Jedan od najpoznatijih feng šui aktivatora je tronoga žabica ili žabica od žada.

Deo stana i prozori na jugoistoku su u direktnoj vezi sa brzim ulaskom novca u kuću. Ako su zatvoreni, prljavi, blokirani cvećem i raznim detaljima, ili je postavljen nameštaj koji onemogućava prilaz da se širom otvore, to će usporiti ili otežati priliv novca. Tako je i vašem  budžetu  onemogućeno da se dopuni. Zato što pre raskrčite sve što vam je na daskama prozora i pomerite nameštaj na drugo mesto.

 

MUŠKA I ŽENSKA STRANA STANA

Severozapad je strana koja pripada muškarcima, očevima ili menadžerima. Jugozapad je strana žena, majki ili menadžerki. Zato doterajte ove strane.

Oslobodite ih viška nameštaja i održavajte higijenu podova i prozora. Dodajte neke  moćne slike sa poslovnog sastanka, uspešno obavljenog posla, nagrade koju ste dobili, ili samo sliku vašeg uzora i idola.  Ako ste privatnik, stavite logo firme i vašu sliku i diplomu.

 Pojačajte sa nekim feng shui slatkim figuricama: ŽABICA od žada za novac, tronoga žabica, 

veliki citrinCITRIN kristal za novac

Citrin kristal muškarci mogu da stave kao držač dokumenata na stolu ili kao privezak za ključeve.

Žene  vole da nose privezak od citrin kristala ili žada u vidu nakita.

Možete pojačati sa još nekim feng shui simbolom i aktivatorom.

 

drvceKRISTALNO DRVCE

Stavite metalnu kutiju sa novčićima sa putovanja, sitnim novcem i bankarskim karticama. Uzimajte odatle novac i opet dodajte.

 

 

 

Novac je roba, pa se tako i ponašajte. Što znači, zaradite i trošite. Samo tako ćete imati kontinuiran priliv.

 

   Zlatni kineski novac ingot je potrebno da držite u novčaniku, u kutiji gde skupljate novac, u autu, u lokalu na kasi itd..

 

 

 

POČNITE DA VOLITE NOVAC

Odsustvo novca i teškoće sa njim uzrokovali su i neki stavovi koji su nam nametnuti odmalena: da je novac prljav, da su bogataši pokvareni i zli, da je samo uz nadljudski trud moguće biti bogat na pošten način…

Zaboravite sve ovo!!!

Počnite da novac posmatrate kao još jednu od nagrada i blagodeti u vašem životu: vaša dobrota, inteligencija i trud nagrađeni su kvalitetnom porodicom, bogatim socijalnim životom, divnim prijateljima, i što da ne, novcem.

Izašlo u listu:Blic Žena

Autor teksta: Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM sertifikat-mima[1]
Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach  tel:061 6343143 ili 0616343142          Email: info@fengshuisrbija.com

POVEZANI TEKSTOVI:  OSVETLJENJE DNEVNA SOBA DEČIJA SOBA

Prethodni tekstovi  Mime Mikovic u Blic Žena /blic/:

Feng šui – upoznajte se sa osnovama

[paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

2 Comments

  1. JA

    Da, da, nemojte u zivotu da radite i da se trudite nego poredjajte namestaj i vazice i pare ce same da padaju…

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: