Čišćenje i punjenje kristala -2

Postavite kamenčiće u odredjene sektore stana kako bi obezbedili dobar protok energije i omogućli sebi i svojoj porodici napredak u različitim oblastima

Magicna zona, 7.2016

ČIŠĆENJE KRISTALA

Kristali se vremenom napune negativnom energijom koju su apsorbovali iz okruženja zbog čega ih je potrebno redovno čistiti.

Možete ih držati pod mlazom vode i ova tehnika je dobra za skoro sve kristale osim hematita, tigrovog oka,malahita,  azuriza i magnetita.

Geode i grozdovi su forme kojima ne odgovara čišćenje tekućom vodom, jer im se može desiti da se odlomi deo a i sklone su mrvljenju.

Kristali za prostor

Kristale možete čistiti  i tako što ćete ih potopiti u slanoj vodi ( koristi se voda i morska so) ali imajte na umu da se ona ne preporučuje za kristale koji su u obliku nakita u metalu. Metal može da zardja i zato ovaj način ne koristite za takav vid kristala.

Figurice koje privlače novac 2

Kristale možete zakopati u zemlju ili u saksiju sa svećem. Ostavite da odstoje 24-48 sati. Ova metoda ne samo što čisti kristal, nego ga i puni energijom.

Možete ih čistiti uposudi sa suvom morskom soli, pirinčem, ili laticama ruže  i ostaviti ih preko noći.

IMG_20150730_121221-223x300 Pospite kap dve esencijalnog ulja da ukloni negativnu energiju iz kristala. Možete osetiti intenzivniji miris tih ulja. Tada sve postaje čudesno i prelepo, za vas lekovito i udisanje tih ulja pomaže kroz energiju kristala 🙂

Okadite ih tamjanom, lavandom ili žalfijom, ospite ih pepelom nastalim sagorevanjem mirisnih štapića i oslobodićete ih od loših energija.

Koju god metodu da odaberete, važno je da ih čistite u miru, bez prisustva drugih ljudi, zvukova, glsova. Tokom ovog procesa možete zamišljati kako negativna energija napušta kristal i on postaje savršeni čist.

Kristalno drvce-za NOVAC i LJUBAV

Kristal koji kupite, nadjete ili nasledite nie dovoljni nakratko isprati u vodi, već bi trebalo da primenite neku od navedenih tehnika.

PUNJENJE KRISTALA

Punjenje se obavlja na veoma jednostavan način:ostavite ih da odstoje na suncu ceo dan ili dva.

Kristali kao privesci

Medjutim neki ne valjaju da se pune na suncu kao ametist, roze kvarc, celestin, opal, mesečev kamen,tirkiz, sodalit, lapis lazuli, fluorit, dimni kvarc.

Oni se pune pored kristala kvarca ili gorskog kristala koji se napunio na suncu.

GORSKI KRISTAL ili KVARC-za prostor, lančić,visak, privezak za ključeve

 

Takodje možete neke da držite na mesečini, a najbolje je to uraditi tokom punog meseca kada je njegov intenzitet najjači. Ovaj proces traje celu noć.

AMETIST- protiv loših stanja

dodatni video-Kristali sa Sri Lanke u rudniku

 

Autor teksta za MAGIČNA ZONA:

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde   Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju