Čišćenje i punjenje kristala -2

by | Sep 6, 2016 | Home, Kristali | 0 comments

Postavite kamenčiće u određene sektore stana kako bi obezbedili dobar protok energije i omogućili sebi i svojoj porodici napredak u različitim oblastima.Kristali se vremenom napune negativnom energijom koju su apsorbovali iz okruženja zbog čega ih je potrebno redovno čistiti. 

Magicna zona, 7.2016

Čišćenje kristala

Kristali se vremenom napune negativnom energijom koju su apsorbovali iz okruženja zbog čega ih je potrebno redovno čistiti. Možete ih držati pod mlazom vode i ova tehnika je dobra za skoro sve kristale osim hematita, tigrovog oka,malahita,  azuriza i magnetita.Geode i grozdovi su forme kojima ne odgovara čišćenje tekućom vodom, jer im se može desiti da se odlomi deo a i sklone su mrvljenju.

Kristale možete čistiti  i tako što ćete ih potopiti u slanoj vodi ( koristi se voda i morska so) ali imajte na umu da se ona ne preporučuje za kristale koji su u obliku nakita u metalu. Metal može da zardja i zato ovaj način ne koristite za takav vid kristala.

Kristale možete zakopati u zemlju ili u saksiju sa svećem. Ostavite da odstoje 24-48 sati. Ova metoda ne samo što čisti kristal, nego ga i puni energijom.Možete ih čistiti uposudi sa suvom morskom soli, pirinčem, ili laticama ruže  i ostaviti ih preko noći.

IMG_20150730_121221-223x300 Pospite kap dve esencijalnog ulja da ukloni negativnu energiju iz kristala. Možete osetiti intenzivniji miris tih ulja. Tada sve postaje čudesno i prelepo, za vas lekovito i udisanje tih ulja pomaže kroz energiju kristala 🙂Okadite ih tamjanom, lavandom ili žalfijom, ospite ih pepelom nastalim sagorevanjem mirisnih štapića i oslobodićete ih od loših energija.

Koju god metodu da odaberete, važno je da ih čistite u miru, bez prisustva drugih ljudi, zvukova, glsova. Tokom ovog procesa možete zamišljati kako negativna energija napušta kristal i on postaje savršeni čist.

Kristal koji kupite, nadjete ili nasledite nie dovoljni nakratko isprati u vodi, već bi trebalo da primenite neku od navedenih tehnika.

Punjenje kristala

Punjenje se obavlja na veoma jednostavan način:ostavite ih da odstoje na suncu ceo dan ili dva.

Medjutim neki ne valjaju da se pune na suncu kao ametist, roze kvarc, celestin, opal, mesečev kamen,tirkiz, sodalit, lapis lazuli, fluorit, dimni kvarc.

Oni se pune pored kristala kvarca ili gorskog kristala koji se napunio na suncu.

Takođe možete neke da držite na mesečini, a najbolje je to uraditi tokom punog meseca kada je njegov intenzitet najjači. Ovaj proces traje celu noć.

 

Autor teksta za MAGIČNA ZONA:

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde   Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: