Čišćenje i punjenje kristala II Deo Magazin Magična zona

Postavite kamenčiće u odredjene sektore stana kako bi obezbedili dobar protok energije i omogućli sebi i svojoj porodici napredak u različitim oblastima

Magicna zona, 7.2016

ČIŠĆENJE KRISTALA

Kristali se vremenom napune negativnom energijom koju su apsorbovali iz okruženja zbog čega ih je potrebno redovno čistiti.

Možete ih držati pod mlazom vode i ova tehnika je dobra za skoro sve kristale osim hematita, tigrovog oka,malahita,  azuriza i magnetita.

Geode i grozdovi su forme kojima ne odgovara čišćenje tekućom vodom, jer im se može desiti da se odlomi deo a i sklone su mrvljenju.

Kristali za prostor kao Feng Shui lekovi ili simboli

Kristale možete čistiti  i tako što ćete ih potopiti u slanoj vodi ( koristi se voda i morska so) ali imajte na umu da se ona ne preporučuje za kristale koji su u obliku nakita u metalu. Metal može da zardja i zato ovaj način ne koristite za takav vid kristala.

FIGURICE I KRISTALI KOJI PRIVLAČE NOVAC II deo- magazin Magična zona

Kristale možete zakopati u zemlju ili u saksiju sa svećem. Ostavite da odstoje 24-48 sati. Ova metoda ne samo što čisti kristal, nego ga i puni energijom.

Možete ih čistiti uposudi sa suvom morskom soli, pirinčem, ili laticama ruže  i ostaviti ih preko noći.

IMG_20150730_121221-223x300 Pospite kap dve esencijalnog ulja da ukloni negativnu energiju iz kristala. Možete osetiti intenzivniji miris tih ulja.

Okadite ih tamjanom, lavandom ili žalfijom, ospite ih pepelom nastalim sagorevanjem mirisnih štapića i oslobodićete ih od loših energija.

Koju god metodu da odaberete, važno je da ih čistite u miru, bez prisustva drugih ljudi, zvukova, glsova. Tokom ovog procesa možete zamišljati kako negativna energija napušta kristal i on postaje savršeni čist.

Kristalno drvce-za NOVAC i LJUBAV

Kristal koji kupite, nadjete ili nasledite nie dovoljni nakratko isprati u vodi, već bi trebalo da primenite neku od navedenih tehnika.

PUNJENJE KRISTALA

Punjenje se obavlja na veoma jednostavan način:ostavite ih da odstoje na suncu ceo dan ili dva.

KRISTALNI PRIVESCI -lekoviti kristali za lančić, ključeve i auto

Medjutim neki ne valjaju da se pune na suncu kao ametist, roze kvarc, celestin, opal, mesečev kamen,tirkiz, sodalit, lapis lazuli, fluorit, dimni kvarc.

Oni se pune pored kristala kvarca ili gorskog kristala koji se napunio na suncu.

GORSKI KRISTAL ili KVARC-za prostor, lančić,visak, privezak za ključeve

 

Takodje možete neke da držite na mesečini, a najbolje je to uraditi tokom punog meseca kada je njegov intenzitet najjači. Ovaj proces traje celu noć.

AMETIST- protiv depresije-zato svi treba da ga imamo kod sebe

dodatni video-Kristali sa Sri Lanke u rudniku

Prerada kristala

Autor teksta za MAGIČNA ZONA:

Autor teksta: Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]

Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach  tel:061 6343143 ili 0616343142

[subscribe2]

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.