Raspored stana po FS-DOBRO UREĐEN STAN

ŠTA ZNAČI UREDITI STAN PO FENG SHUI?

Kada se kaže feng shui, smatra se da je chi energija optimalno harmonizovana sa ukućanima i prostorom.

Ne posmatrajte feng shui samo kao uredjenje stana. Feng shui je energija Kosmosa koja je i u ljudima i u svim delovima Planete Zemlje. To znači da je usko vezana i za ljude i njihovo zdravlje i odličan osećaj života. O čoveku i njegovom izgledu i odeći je napisano u ličnom feng shui.

 

A za prostor, evo par kratkih stavki o rasporedu stana.

ULAZNA VRATA 

Veliki značaj daje se ulazu u stan ili prostor. To je tzv. udah zmaja ili ulaz sveže i zdrave chi energije u prostor. Od životnog je značaja kakava su vrata. Potrebno je da su najviša i najšira od svih ostalih vrata u stanu.

Feng shui ulazna vrata

Kvalitet ulaznih vrata je u uskoj zavisnosti od položaja kuće u trigramu i njenog pripadanja yin (ženskoj energiji) ili yang (muškoj energiji). Boja, materijal, reljef, visina. Delovi vrata, pločica sa imenom, zvekir ili špijunka otirač..samo su jedni od potrebe i načina postavke lekova i pojačivača chi energije na vratima.

ZVONO za ulazna vrata

CENTAR PROSTORA – Tai Chi

Centar prostora znači njegovo energetsko srce. Spaja energije Zemlje i Kosmosa sa ostalim delovima stana. Kao što vodimo računa oko svog srca, tako i za centar – srce prostora.

Iz njega izlaze sva ostala područja života: karijera, ljubav, porodica, novac, prijatelji, kreativnost, duhovnost i ugled.

Centar prostora bi trebalo da bude uvek prazan i oslobodjen od velikog nameštaja, zidova ..i lepo uredjen. Tako iz dobro uredjenog centra odlazi kvalitetna životna energija za sva gore pomenuta područja života.

U sam Feng shui centar prostora dolazi oko 40% Nebeske energije koja je najveći deo ljudske sreće.

Boja svih plafona u prostoru je potrebno da bude BELA.
Dolazeća nebeska kosmička energija najlakše i najviše voli da prodire kroz belu boju. Ostale boje zidova u prostorijama zavise od strana sveta na kojoj se nalaze. Povedite računa o svetlosti u centru i uopšte u celom stanu.

Feng Shui centar nazivamo i Tai – Chi. Mesto duboke jednosti– sadržava aspekte svih osam trigrama i najvažniji je deo stana ili prostora uopšte. Zdravlje i harmonija su od najvećeg značaja.


DNEVNA SOBA

Natuzzi

Jedna od bitnijih prostorija u stanu je dnevna soba. S obzirom da je boravak u ovoj prostoriji vezan za sve ukućane i goste postavka nameštaja se bazira na dobrim i lošim pravcima ukućana. Zato je potrebno znati lični kua broj i element svih koji žive tu.

Feng shui DNEVNA SOBA

Voditi računa da se nastavlja dobra energija iz centra stana ili tai chi. To se postiže pravilnim rasporedom nameštaja. Bez blokada od troseda, fotelja ili stočića. Pazite na velike ormane koji bi zaklanjali vidik. Boje se stavljaju po strani sveta na kojoj se soba nalazi.

Takodje i po natalnoj karti kuće. Detalje vezujemo za pojačivače , kristale i feng shui simbole ili lekove. Pojačivači su i bambusi i mirisi.

Dnevna soba je nekada povezana i sa trpezarijom i kuhinjom i zove se otvoren prostor ili open space. U ovom slučaju, feng shui analiza je nešto više komplikovana.


KUHINJA

Voditi računa da nije u centru stana ili preko puta ulaznih vrata. Ako jeste, onda se angažuje feng shui konsultant za lečenje.

Osnovne stvari koje se podrazumevaju u analizi kuhinje po feng shuiju je postavka bele tehnike, boje, materijali, sudopera. Takodje postavka frižidera, kojeg simboliše žena u kući i šporeta koji je simbol muškarca.

Lošom postavkom kuhinjskih elemenata i tehnike dolazi do blokade i zastoja Chi, koja utiče na stanare. Čistoća cele kuhinje i tehnike je od primarne važnosti.

KAKO OČISTITI NERED UZ FENG SHUI -Portal DNEVNO.RS

Energija spremanja hrane se direktno prenosi na članove domaćinstva. Tako se misli i emocije tokom pripreme obroka, prenose na ljude kroz hranu.

Ako je osobi prijatno dok priprema hranu, onda prenosi ljubav. Ljubav ulazi u tela ostalih ukućana, pa je onda ovo lekovito. U suprotnom, postaje otrov. Dakle, HRANA JE I LEK I OTROV.

SPAVAĆA SOBA

 

Najvažniji deo od svih prostorija u stanuje spavaća soba. Tu se provodi jedna trećina života.
Prostor teba da bude miran, bez ikakvih tehničkih aparata. Bez ogledala i cveća.

Krevet je najvažniji feng shui komad nameštaja u celom životu. Oblik kreveta, uzglavlje, dušek i fioke kao i njegova postavka su veoma bitni. To je najintimniji komad sa energijom osobe koja spava. On je u vezi sa zdravljem, životnom energijom i odnosom sa ljudima.

Boja posteljine, materijal i i noćna odeća su u uskoj vezi sa ljubavnom energijom stanara.

Takodje i noćne komodice i ostali deo nameštaja. Ljubavni simboli kao lekovi ili pojačivači su od presudne važnosti za neku vezu ili brak.

Postavka sveća, mirisa i eteričnih ulja doprinose pojačavanju ljubavne i seksualne energije.

DEČIJA SOBA

Soba u kojoj rastu budući odrasli ljudi. Osobe sa identitetom i velikom odgovornošću za dalji tok života i razvoja Zemlje, uopšte.

Zato je važno da dobro sredite i postavite nameštaj u dečijoj sobi.

Krevet je najbitniji komad nameštaja, kao i kod roditelja. Uvek se vodi računa o visini tavanice, nekih delova nameštaja i slika koje su iznad glave.

SOBE ŠKOLARACA i dečija soba- magazin Živeti zdravije+ VIDEO

Feng shui postavka nameštaja, radnog stola, kompjutera i TV je u vezi sa uzrastom dece. Podela je na predškolski, školski i studenstski uzrast. Pazite da ne držite mnogo električnih sprava u dečijim sobama.

Moć slika u prostoru-BLIC ŽENA

Akcenat je na bojama zidova, nameštaja i podova. Takodje na svetlu i lampama i veličini prozora i količini dnevne svetlosti.

Ako želite novu bebicu onda vam je potreban savet kako da je sredite po feng shui pravilima.

KUPATILO I WC

Kupatila su najgori oblici oduzmanja energije kuće. Oni imaju ktonsku energiju koja se manifestuje smradom fekalija, na materijalnom nivou.

Feng shui KUPATILO – magazin Živeti zdravije

Crpe ili oduzimaju energiju kuće, pa samim tim i ljudi u njoj.

Nameštaj i boje kupatila su u uskoj vezi sa stranom sveta na kojoj se nalazi. Sa ličnim kua brojem stanara, pa i afiniteta . Neko voli klasično kupatilo, a drugi ultra moderno.

Klasični feng shui lekovi se manje postavljaju. Zato se feng shui rešenje bazira na rasporedu kupatilskog nameštaja, mirisima, kristalima i bojama.

TERASA

Feng shui BASTA na terasi. Sa malo maste i znanja, mozeteovako sloziti vatrene feng shui boje.

Feng shui terasa, bašta i vrt na krovu-VIDEO

Kada vam fali prostor i manji deo krova moze da posluzi kao terasa  lodja). Vazno je da znate u sta gledate i da nemate neke sporne feng shui crvene strele One su u vidu tv antene ili za mobilnu telefoniju. Neki vrhovi krova koji streme ka vama ili pogled na groblje, bolnicu, klanicu i sl.

Veliki feng shui pozdrav od:Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]

Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach tel:0616343143 [subscribe2

]

Comments

Petar
22/11/2015 at 16:35

Mima, grdim kucu koja treba da bude mesto koje me cini srecnim. Trebam pomoc feng shu sttucnjaka kako bi to ucinio realnijim. Kako, kada i koga angaz9vati?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju