Feng shui trikovi za sreću-nešto što uvek možete da uradite

by | Mar 12, 2017 | Feng Shui doma, Home, Opšti progres | 0 comments

Feng shui je umetnost življenja u harmoniji i ravnoteži sa svim oko sebe.
Ako ste često umorni, bezvoljni ili pod stresom, dobro bi bilo promeniti par sitnica u vašem prostoru ili na poslu. 
Sve oko nas je u vezi sa energijom, a Feng shui nam može pomoći da se oslobodimo negativne i prizovemo pozitivnu energiju!

Ulaz u vaš stan/kuću je veoma bitan.

Ulazna vrata su osnovni prilaz zmajevog udaha i glavne chi energije prostora. Bilo poželjno da ga sredite, očistite i postavite neke vesele slike, fontanu ili cveće i feng shui simbole ili figurice.

Drevni simboli i kako ih koristiti

Očistite nered u kući! Ovo je svima dobro poznato – previše nereda u kući ima tendenciju da prizove negativnu energiju. Pobacajte sve oštećene predmete, okrnjene tanjire i šolje, napukle satove, pokvarene električne uređaje.

U feng shuiju Sunce je najjači zaštitnik i davalac prirodne energije. Zato proverite da li imate dovoljno sunčeve svetlosti koja dolazi u kuću. Možda imate neke mračne uglove u vašoj kući? Vrlo lako ih možete osvetleti tako što ćete ugraditi prozorčić, a ako to nije moguće ogledala mogu da budu od pomoći.

Proverite parket u vašem prostoru. Ukoliko postoji oštećenje obavezno popravite, jer ovo utiče na odnose između ukućana. Takodje na ugled i autoritet. Medjutim na višem nivou utiče na padove i lomljavu kostiju. Ali i ugleda porodice ili firme. Ako popravka nije moguća trenutno kao lek na to mesto stavite tepih ili prostirku. U budućnosti, gledajte da se to sanira trajno.

Izbegavajte monotone boje ako ste skloni depresiji. Bele zidove uvek možete ukrasiti nekom veselom slikom ili stikerom. Ovo je jako važno jer predstavlja na podsvesnom nivou slaganje vaših afirmacija i budućeg cilja koji želite. To je sve u vezi sa značenjem slika koje gledate, zato pažljivo birajte ono što je ispred vaših očiju.

Kako bi poboljšali celokupnu energiju vaše kuće, postavite tibetansko zvono  ispred vrata.

Nemojte skupljati stvari koje vam više nisu potrebne. Garderobu, obuću, ćebad, posteljinu i druge stvari uvek možete donirati ustanovama za zbrinjavanje dece i ljudi. Tako ćete osloboditi protok energije u vašem domu, a vi ćete se osećati izvanredno što ste za nekoga nešto dobro učinili. Gomilanje stvari  koje samo zauzimaju prostor i sakupljaju prašinu, narušava protok energije u domu!

Ako ste okruženi nameštajem ili umetničkim delima koja u vama izazivaju tugu, morate napraviti promenu. Porodično nasleđe može da bude prepuno bolnih uspomena, a to svakako nije dobro za vas i vaše ukućane.

Dobra muzika koja opušta i svež vazduh (ulazi sveža chi) predstavlja put ka uspehu prilikom čišćenja prostora od nereda i prašine.

Feng shui biljke su uvek dobar izbor za vaš dom. Prisustvo cveća u kući budi emociju sreće, povećava osećaj zadovoljstva i novca i utiče na socijalno ponašanje u pozitivnom smislu.

Sobe za srećne i zadovoljne BEBE

 

Autor teksta: Mima Mikovic Sertifikovani Feng Shui instruktor  i Kristaloterapeut i Life Coach by IPHM i Tradicionalni Japanski Reiki by Dave King 

www.catyline.com  /lifestyle/   telefon: 061 63 43 143     ili     pišite :info@fengshuisrbija.com     #fengshuisrbija

Sve  o feng shui konsultacijama       na svim drustvenim mrezama samo  #fengshuisrbija  061 63 43 142   i 061 63 43 143[subscribe2][paypal_donation_button]

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: