Razna pitanja iz fengshui i kristala

PITANJE… sestra od tetke mi je trudna!!!!! Da li je dobro da u toku trudnoce stavlja kristale ili neko poludrago kamenje na stomak? I da li je kamenje za sve isto ili zavisi od osobe do osobe?

Kristali se nalaze u utrobi zemlje, dakle, priroda nam ih je dala. Stoga, ne mogu da naprave lose ako buduca majka uziva u njima.

Oni se koriste kao nakit, pa je to postalo sastavni deo stylinga i imidza  (poludrago i drago kamenje). Bitno je da se povremeno uradi ciscenje kristala. Mogu samo da pomognu majci tokom trudnoce, ali je bitno da ih uputi poznavaoc kristala, koje treba da koriste i na koji nacin.

Za ostale osobe, mogu da koriste kakve hoce i kad god hoce, bitno je da vam ti kristali odgovaraju, tj. da vam je prijatno s njima.

Nije bitno koji kristal i koje je boje.  Sami ljudih biraju po osecaju i onome stoim trenutno treba:za losiju energiju, za iscrpljenost, zalost u ljubavnim problemima, glavobolju, malokrvnost, depresiju ili hiperktivnost itd.

Naravno, oni koji su za odredjeni horoskopski znak, samo pojacavaju vibraciju i brze lecenje ili vece uzivanje u nosenju nakita, koji imaju u sebi ugradjene kristale.

Koriste se kao najjaci preciscivaci negativne energije u stanu, pa je pozeljno neke od tih kristala imate u stanu. Pogledajte na sajtu deo Kristali kao lekovi, kako i koji kristali se postavljaju na odredjena mesta po stanu.———–

PITANJE…negde sam procitala da je dobro da novcanik bude crvene boje. Zasto i kako to boja moze da utice na odredjene predmete? Sta da drzim  njemu?

Crvena boja je boja pokreta, akcije, inovacije, lek u feng shuiju. Stoga, novcanik u crvenoj boji je sjajan za trenutno, brzo osvezenje. Za dalje prilive novca, dobro je da se uradi boja po elementu kojem pripadate, kroz datum. To se zove vas licni KUA broj. U njemu mozete da drzite zlatni ingot, drevne feng shui novcice, kristal citrin ili zabicu od zada. Za ukras na tasni, novcic za cuvanje bogatstva.———–

 

PITANJE…malo sam se bunio kada ste mi predložili da promenim mesto radnom stolu, medjutim, osećam se sada mnogo udobnije i sa više snage obavljam poslove..

Veoma je  bitna postavka mesta radnog stola u kancelariji. Vodi se računa o pogledu koji zaposleni ima, kada sedi za stolom. Da li je okrenut ledjima prozoru, vratima ili kolegama.
Takodje je bitan i oblik radnog stola jer npr. pravougaoni oblik,  može da dovede do strogih i konzervativnih pristupa nekim inovacijama.
Ovo se odnosi najviše kod firmi gde su zastupljeni informatički ili telekomunikacioni poslovi. Poslovi PR, marketinga, javnih nastupa, filmskih i produkcijskih poslova, gde su kreativnost i fleksibilnost lajt motiv u idejama.
Medjutim, ovaj oblik radnog stola je savršen u javnim pravnim institucijama, ministarstvima, policiji i vojsci, ambasadama.

 

PITANJE:…nije mi  jasno zašto se radi Feng shui osobe, pre feng shui analize. 

Feng shui osobe je jedan deo analize stana ili poslovnog prostora.
Svaka osoba ima svoj datum rodjenja kojim, posle analize saznajem kojem elementu pripadaju i gde je optimalno da se ukućani ili zaposleni rasporede po prostoru( gde postaviti krevete, radni sto dece, trpezarijski sto..).To se zove KUA broj i element, u Školi BaZhai.
Takodje pomaže da se usaglase partnerski ljubavni problemi, njihovom  uporednom feng shui analizom.
Odnos pet elemenata može da unapredi stanje u kući i poboljša opštu situaciju i zdravlje..
Uradjena analiza u biznisu, ličnog Feng shui zaposlenih , usmerava  gde da se postavi da zaposleni sede. To dovodi do pojačane komunikacije, boljih odnosa medju zaposlenima i krajnjeg cilja– više posla, više prihoda, poštovanje i ugled firme.——

 

 

PITANJE…Bila sam ubedjena da sam dobro postavila ogledalo, dok vi niste došli. Tek sada vidim koliko je to bilo važno..

 

Ogledala su jedno od važnih feng shui lekova.
Pravilnim postavljanjem mogu da dovedu ODMAH do promene pravca ki ili chi energije, osvežavaju prostor i donose zdravlje u prostor.
Veoma je bitno gde se postavljaju i njihov oblik.
Ne treba da se koriste isečena ogledala u kvadratićima, poredjana na jednom zidu, jer seku vašu auru i kontinuirano vam opada imuniutet koji dovodi do bolesti.
Takodje je važno da se obesi malo iznad nivoa vaše visine, da bi mogli celi da se ogledate. Vodite računa da vaš pogled u ogledalu ne bude ’isečena’ glava.
Preko puta ulaznih vrata se nikada ne postavljaju. Kako sveža ki udje kroz ulazna vrata, ona se automatski vrati napolje.
Pazite, ogledala postavljena jedno naspram drugog, dovode do poništavanja sadašnjosti i neprestanog vraćanja u prošlost.
Paziti da  prostor koji se vidi u ogledalu bude perfektno sredjen i očišćen, jer se nered duplira.
Odlično je da se vidi npr. drvo novca u polju parana jugoistoku, 2 jastuka u oblasti ljubavi na jugozapadu ili spavacoj sobi …ili u decijoj sobi neruredne igracke, jer dupliraju i povećavaju energiju koju ste aktivirali feng shui lekovima.

VIDEO KLIPOVI SA NEKIM FENG SHUI SIMBOLIMAZa vas pripremila: Mima Mikovic,Founder of fengshuisrbija.com&catyline.com Certificated Professional Feng Shui&Crystal Healer by IPHM. Tradicional Japanese Reiki & Life Coachsertifikat-mima[1]

Pogledajte ovde Za feng shui konsultacije ili savete ili na tel. 0616343143 i 061 6343142

na svim drustvenim mrezama samo  #fengshuisrbija  info@fengshuisrbija.com


 

8 thoughts on “Razna pitanja iz fengshui i kristala

 1. Poštovana Mima , molim Vas da mi pomognete : generalno , gornji levi ugao kuće – stana , se smatra područjem bogatstva . Međutim , po kua broju , moja oblast bogatstva je JI . Kristale postavljam u gornji levi ugao ili na JI?
  Hvala!
  Nataša

 2. Poštovana,
  imam pitanje u vezi postavljanja akvarija. Pročitala sam da ne smije biti desno od vrata, misli li se pri tom samo na ulazna vrata ili na vrata prostorije u kojoj se nalazi? Ja bih željela staviti akvarij u dnevnu sobu s lijeve strane vrata, ali bi bio s desne strane ulaznih vrata; ona su postavljena tako da im je s lijeve strane zid i čitav stan im je s desne. Je li to štetno i postoji li kakav feng shui lijek za takvu situaciju?
  Unaprijed puno hvala!
  Srdačan pozdrav!

 3. Postovana

  Zivim u zgradi na prvom spratu.Na jednom cosku se nalazi odvod za vodu toaleta cele zgrade.Jako je bucno I neprijatno.Da li postoji nacin da se to neutralise postavkom odredjenog predmeta ili postoji neka druga metoda? Hvala unapred!

  Pozdrav!

  • Svaki vodeni tokovi, cvorovi ili hartmanov cvor predstavlaju po feng shui veliku opasnost po ukucane. Pogotovo sto je kod vas konkretno u spavacoj sobi. Mada i tu moze da se sanira ako se zna gde je.Najbolje je da izolujete tu vodu sa majstorima. Na koji nacin i kako ja iz pisma ne mogu da vidim niti da vam dajem ad hok preporuke. Pozdrav

Leave a Comment

Pratite blog

Prijavite se da dobijate svaki novi članak direktno u Vaš Inbox.