Izbacite kompjutere i TV iz spavaće sobe

by | Sep 27, 2016 | feng shui, Home, PRESS | 0 comments

Izbacite kompjutere i televizore iz spavaće sobe, ove sprave stvaraju jako elektromagnetno zračenje koje utiče veoma loše na organizam-Opasna zračenja pisala za Magazin Magična zona.

Na koji način možete da se zaštitite

 

28-29-333-fs-kompjuteri

 

Na koji način možete da se zaštitite, ali i iskoristite da rade za vaš napredak. U feng šui je poznato pravilo da televizore, kompjutere i mobilne telefone držite dalje od spavaće  sobe. Međutim mnogi ne mogu da se odvoje od ovih “očaravajućih” spravica dok su u krevetu.  Ove elektronske sprave emituju elektromagnetne talase koji utiču na organizam tokom spavanja.  Takodje i bežične  “Wi-fi” mreže i njihovi talasi prolaze kroz zidove gde god se nalazili.

 Sve to utiče na zdravlje i budite se umorni, nervozni i depresivni. Pročitajte kako da se sklonite od stresa i depresivnog stanjja i anksioznosti

Kvalitetan san

San je izuzetno važan za regeneraciju tela i duše ljudi. Kroz san se čovek „puni“ kosmičkom energijom CHI i omogućava revitalizaciju organa i svih funkcija u telu. Takodje se čovek oslobadja nekih nagomilanih negativnih emocija kao što je ljutnja, jed, jad, patnja.  Spavaća soba je jedna od najdelikatnijih prostorija u stanu i veoma pažljivo treba odabrati nameštaj i postaviti krevet i ostali nameštaj i detalje, slike, natkasne, ormane, slike  idr. Laptopovi i televizori emituju jang energiju, snažnu i pokretačku, dok je za spavaće sobe potrebna jin, nežna i suptilna  koja odmara i okrepljuje telo.

Pročitajte kako treba da izgleda vaša spavaća soba

Ako je  teško da se odviknete  navike da gledate televizor ili držite laptop u krevetu, onda bi trebalo da se ugasi pola sata pre nego što zaspite. Najoptimalnije je da isključite iz struje jer  i u  stanju mirovanja se emituje elektromagnetno zračenje. Naročito se savetuje da se noću isključuju “Wi-fi” ruteri. Laptopove možete da odložite u neku komodu, orman, a televizor da prekrijete nekom tkaninom ako niste u mogućnosti da ih isključite iz struje. Pazite da vam lap top ili TV ne zamene vašeg partnera i postanu ljubav!

Loše vibracije

Već smo naveli da ovakve sprave emituju jako elektronskoi magnetno  zračenje koje utiče na  nervni sistem. Čak je i Stiv Džobs,  jedan od osnivača “Epla” svojevremeno dozirao svojoj deci vreme provedeno ispred televizora i kompjutera. Kada su pitanju“pametni” telefoni, većina IT stručnjaka, ne dozvoljavaju svojoj deci da ih koriste pre nego što napune 14 godina. To nas navodi da apsolutno nisu bezazlene ove pametne igračkice.

Prečiščivači loših energija

 

Svaki dom trebalo bi da ima tzv. purifikanate ili sakupljače i prečiščivače loših zračenja u prostoru. U tome prednjače određene biljke i kristali. Kaktusi absorbuju štetno zračenje i treba ih držati pored kompjutera. Ako ste sami bez partnera, ovu biljku nikako ne treba držati u kući. Aloja i paprat smanjuju koncentraciju isparljivih organskih materija iz nameštaja koji se nalaze u lepku. Upijaju elektromagnetno zračenje televizora, monitora, mikrotalasnih pećnica i mobilnih telefona.

 

vodeni-ljiljan-biljka

Vodeni  ljiljan (Spathiphyllum wallisii )najoptimalniji sakupljač svih negativnih talasa i isparenja. Za dečiju sobu ili studentsku pored kristala. Ovo je jedina biljka dozovljena u spavaćim sobama.  Inače je pravilo da se  ne drže nikakve biljke jer tokom noći upijaju odredjenu dozu kiseonika, a otpuštaju ugljendioksid.

 

Kristali čistači prostora i tela. Od kristala za čišćenje je dobro imati gorski kvarc ili kristal koji je optimalana za sve, od sobe do pročišćenja aure čoveka.

 

Roze kvarc za opuštanje i privlačenje ljubavi.Poznata su njegova terapeutska dejstva na krv i krvne sudove i snižavanje visokog pritiska, pa je dobro da ga imate uz sebe. Žad donosi lepe snove, pa ukoliko želite da ih zapamtite, uradite ovaj ritual: pred spavanje stavite kristal žad u ruku i zamislite da se ujutro setite vaših snova i stavite ga pod jastuk.  Citrin držite u krevetu ako imate problem sa varenjem. On je dosta jak kristal i više je yang, ali je odličan upravo za stomačne probleme. Čim se stanje stabilizuje, izvadite iz kreveta. Pustinjska ruža kristal smiruje i pročišćava.

 Čađavi (dimni ) kvarc  i crni turmalin, imaju sposobnost da upijaju elektromagnetna zračenja, mobilnih telefona, kompjutera. Ukoliko previše vremena provodite za kompjuterom držite ispred sebe komad fluorita ili crnog obsidijana. Bilo koje zeleno, roze , plavokamenje ili kristale možete držati kod sebe.

Ne zaboravite na blagorodno dejstvo sunca, osmeha i ljubavi jer pružaju moćnu zaštitnu energiju. Provetravanje, osunčavanje posteljine  i svih prostorija je takodje nešto što se preporučuje u feng shui. Jang energija sunca je najjeftinije sredstvo dezinfekcije, zaštite i čišćenja vaših prostora i ljudi.

Ametist za mudrije snove ali i za one koji vole da pamte svoje snove ili da se astralno „šetaju“. Takodje je odličan jer emituje ultravioletne talase koji utiču na epifizu i tokom noći

stvaraju izuzetno važan hormon melatonin, koji regeneriše sve ćelije.  Ovu ga „hormon spavanja“ koji se proizvodi samo u  marku, tokom noći. Zbog toga bi trebalo zamračiti sobu zbog  uličnog svetla.

 

Idealno mesto za postavku kompjutera i TV

 

Pravo mesto za televizor, kompjutere, mobilne telefone i razne druge pametne spravice je dnevna soba. Ovi uređaji emituju jang energiju što pogoduje ukućanima koji se u ovoj prostoriji druže, provode slobodno vreme, slušaju muziku, zabavljaju se.

Ovi uređaji mogu da se koriste za aktiviranje određenih feng šui sektora. Neki predlozi su za odredjene sobe ili stanove drugačiji, što znači da je svaki feng shui predlog individualan. Za svaki prostor je potrebno profesionalno pregledati i onda sugerisati  zavisno od strane sveta, gde je najoptimalnije nameštaj i detalje. Zato ćemo dati opšte predloge postavke televizora i kompjutera, jer su aktivni izvor či energije.

Držite televizor  u sektoru ugleda (južna strana sveta), informacija i novih iskustava ( istoku) ili bogatstva (jugoistoku). Kompjuter bi mogli da postavite u sektor karijere (sever) novih informacija (istok)  ili znanja (severoistok).

Ukoliko radite od kuće, kao home office, pa dnevnu sobu koristite i kao kancelariju, deo gde je sto sa kompjuterom odvojite nekom policom, cvećem , vodenim zidom ili samo drugačije okrečenim od ostalog dela stana. Nikako ne pravite kancelariju u spavaćoj sobi. Niti ćete dobro spavati i odmarati se, a ponajmanje koncentrisano raditi.

Kako da dođete do uspeha i ugleda

 

Uredni kompjuteri

Baš kao što nastojite da održite svoj dom urednim i čistim, takav odnos treba da imate i prema kompjuteru. Povremeno uklonite nagomilanu nered kao i u stanu. Izbrišite fajlove koji vam ne trebaju, slike koje   izazivaju loše emocije. Sve te stvari donose loš či, a to može da se odrazi na vaš posao, karijeru, novaci ljubav. Važno je da postavite lepu pozadinu na desktopu. Slike  prirode deluju opuštajuće, jačaju koncetraciju i motivišu. Slike nekih feng shui lekova kao što je akvarijum sa ribicama, novčići, žabica, konj  i slično, dovode do podsvesne poruke o gomilanju novca. Kada  koristite lozinke za komp, bankovni račun, vaš mejl, odaberite neku koja vas inspiriše. Neka se ova lozinka odnosi na cilj koji želite da postignete, ono o čemu ste uvek sanjali. Ovo je jednostavna, ali veoma moćna afirmcija.  Za Magična zona

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: