Tibetanske posude za stan i telo

Tibetanske posude se koriste za ličnu relaksaciju, meditaciju, otvaranje čakri…ali i za feng shui čišćenje prostora, podizanje zdrave chi (či) u prostoru.

Proizvode vibrirajuće zvukove koji izazivaju duboko stanje opuštanja, što prirodno pomaže ulazak u meditaciju.

Oni su najistaknutija pomoć u meditaciji i mogu se naći u mnogim kućnim budističkim oltarima i u hramovima, manastirima i meditativnim halama širom sveta. Pogotovo u kućama gde se primenjuje feng shui učenje.

Prema tibetanskoj usmenoj tradiciji, postojanje tibetanskih posuda datira iz vremena istorijskog Buddha Shakyamuni (560 – 480 BC). Tradicija je stigla iz Indije u Tibet, zajedno sa učenjima Bude, od strane velikog tantričkog mastera Padmasambhava u 8. veku AD.

Pored njihove tradicionalne upotrebe za meditaciju, tibetanske posude se koriste za duboku relaksaciju, smanjenje stresa, holističko lečenje (alternativna i kvantna medicina) reiki, balansiranje čakri, space clearing p feng shui ili pročišćavanje prostora.  

Poznato je do sada da se za space clearing koristi zvono, kristali za prostor, biljke, reiki…

KADA se koriste u feng shui

Kada prostor, stan, kancelarija ili lokal ili samo spavaća soba,  a pogotovo dečija soba, izgledaju bez života, zaglavljeni, divan feng shui instrument za stvaranje čistog, otvorenog i živog prostora je tibetanska posuda.

Kada su prostori čisti, bez blokiranih i zapuštenih energija, onda nas revitalizuju i osvežavaju.

Kada su zapušteni i blokirani, naš svakodnevni život je kao magla, spor i zagadjen.

Korišćenjem tibetanskih posuda, možete  pročistiti svoj prostor i osloboditi stare, zaglavljene energije. Tako će vaš prostor održavati čistu i jasnu energiju chi (kosmička energija).

KAKO da koristite tibetanske posude

1.Očistite svoj um i postavite svoju nameru onome što biste želeli da postignete:čišćenje starih energija, uklanjanje blokada, poboljšanje zdravlja ili stvaranje novih vizija u vašem životu.
2.Budite sigurni da prvo udarite svoju posudu da biste je probudili.
3.Nosite posudu u levoj ruci na dlanu, koristeći štapić u desnoj ruci da okružite posudu.

4.Hodajte od centra sobe do vrata i šetajte u smeru kazaljke na satu.

5.Možete postaviti posudu na sto, udarite štapićem o njoj i ostavite e da vibriranjem proizvede zvuk koji je relaksirajući.

6.Da biste očistili vlastite energije, držite posudu dok stojite na sunčevoj svetlosti i apsorbujete isceliteljske zvukove.

Način korišćenja tibetanske posude pokazuje žena koja prodaje iste u okviru Hrama u Chiang Mai, Tajland

 

Tekst i video pripremila  Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM  sertifikat-mima[1]
Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach  tel:061 6343143 ili 0616343142          Email: info@fengshuisrbija.com

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju