Šta se radi pred novu godinu-običaji po feng shui i Balkana

by | Nov 23, 2019 | Blog, feng shui, Home | 0 comments

Šta se radi par dana pred novu godinu

Kod nas je Nova godina za mesec i par dana, a za kineze tek u februaru. Zato se uvek sprema stan ili poslovni prostor na našoj strani sveta 2 puta. Prvo za našu a kasnije za kinesku novu godinu. Naravno, ovo važi samo ako volite fengshui, koristite i ako primenjujete kao dodatak vašem svakodnevnom životu.

Dodatak se misli da koristite one običaje, ponašanje, način gradnje kuća baš kako se koriste u vašoj državi, kontinentu uz dodatak feng shui. Zašto, pa zato što se na našem Balkanu građenje kuća bazira na skoro 60 % sličnosti sa feng shui. I to ćemo svakako koristiti. Ali ostalih 40 % možete koristiti samo ono što vi volite. Ako ne volite zelena ili crvena ili crna vrata, pa zašto bi ih stavljali . Ne volite lampione, simbole i figurice zmaja ili Budu, ni to ne treba da stavljate. Zato imam par predloga koji su sigurna sam, slični vašim željama i razmišljanjima.

Obično sređujemo stan ili kancelariju

Da se vratimo Novoj godini. Sve što je loše treba da se ostavi iza sebe. Zato krenite sada dok imate vremena da sređujete neke zaostale stvari. Podrazumeva se od emocija do dugova, do opraštanja a mnogo lakše je kada krenete od sređivnja stana. To je odmah vidljivo i bolje se osećate, a otvara vrata ka lakšem pristupu vaših želja

Treba da se pomeri nameštaj i okreči, a mrzi vas. OK.

Pomerite nameštaj u jednom delu sobe i zalepite neki lep tapet. On se lako skida ako vam dosadi. Može mnogo da se promeni sa novim energijom boja i svetlosti. U dnevnoj sobi ste pomerili nameštaj više uza zid, pa sada ima više prostora, kako se kaže:Lakše se diše. Dakle, ništa mnogo po kući, malo saveta vam može dati podstrek i sreću za ulazak u Novu godinu. Možete se posavetovati sa sa mnom, pogledajte ovde na koji način.

 

Mislite da je “gužva” kod ulaznih vrata i u hodniku i da zbog tog nameštaja ne ulazi dobra energija u stan?

U pravu ste, zakrčen hodnik i loš pogled sa vrata daje osećaj blokade..ali je i prava blokada za ulaz najjače či a to je novac i karijera, zdravlje i bogatstvo.. Zato je jako važno da hodnik bude svetao, sa jakom svetlošću. Žute i jake boje ili bele sa dobrom rasvetom. Možete da stavite ogledala sa strane zidova, nikada naspram vrata.

Proširiće prostor a i donosi energije elementa vode koja je zadužena za novac.

Neki običaji koji su važni

Mislite da ste nekome rekli loše stvari i osećate da treba da se izvinete jer upravo je vreme opraštanja. Tako je, to je početak vašeg oslobađanja i pritisaka u duši. Sigurno niste ni svesni, ali ste taj osećaj izazvali (uz osećaj griže savesti) sa pomeranjem i bacanjem nekog starog nameštaja ili renoviranjem istog. Ali ste izmestili iz hodnika gomilu nepotrebnih stvari.

Leteće godišnje zvezde

Postoji promena energije u prostoru koja se dešava svake Nove Kineske godine koja se zove GODIŠNJE LETEĆE ZVEZDE. Ako još uvek niste uradili postavku nekih feng shui simbola, sada je vreme da to uradite.   One nisu bukvalno zvezde, jer nemaju veze sa astronomijom ili astrologijom. One se cirkularno kreću po prostoru i svake godine se pomeraju za jedan drugi sektor u prostoru. Predstavljaju živi simbol za definisanje energija, koje se nalaze u prostoru. Svakako je najbolje prepustiti stručnom licu da vam uredi ove promene pre kineske nove godine.

 

Pokloni, kristali, simboli i divan osećaj

I ne zaboravite na neke lepe poklone. Možete nabaviti nešto od feng shui simbola, za sebe, da pokrenete energiju. Ili uzmite kristale koji su sjajni za svakodnevni život.

Najpoznatiji su citrin za novac, roze kvarc za ljubav, ametist za mudrost i lakše snove, crni turmalin kao talisman protiv blokiranih energija, kvarc za dobru energiju, dimni kvarc za oproštaj, žad za novac a sveti kamen kod kineza.

 

 

 

Mima Miković,  inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM  sertifikat-mima[1]

Inostrani Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.   Life Coach.  061 63 43 143 info@fengshuisrbija.com

 [paypal_donation_button]

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: