Savršena harmonija u vašem domu

Ukoliko i pored svih saveta i feng šui simbola ili lekova, osećate da nešto nije kako treba, vreme je da malo dublje zavirite u svoj životni prostor!

Kao što je već poznato, jedna od najvažnijih stvari za dobru energiju u prostoru prema feng šuiju jeste urednost i čistoća. Ipak, ponekad imate osećaj da nešto nedostaje. Ukoliko vam je neugodno u nekoj prostoriji u domu ili  kancelariji, iako je sve uređeno prema feng šui principima, moguće je da se na tom mestu nakupila i zadržala haotična negativna energija. Međutim, i za to postoji jednostavno rešenje, a to je energetsko čišćenje ili space clearing..

Loša energija ponekad se zadržava u prostorijama, predmetima, odeći ili nameštaju (DNK prostora) uprkos svim mogućim feng šui lekovima. Ona na osobu utiče kako fizički, tako i mentalno, emocionalno, ali i duhovno. Čišćenje od nagomilane haotične i negativne energije može da pomogne u oslobađanju ružnih emocij i tako omogući pojedincu da stvori idealan životni prostor. Uz pomoć ovih devet saveta, postići ćete dugo iščekivanu harmoniju u svom domu.

  1. Prostor za dobrodošlicu

Stanje u kojem se nalazi prostor u koji zakoračite odmah po ulazu u dom koji je poznat ao izraz “prvi utisak” ima momentalan uticaj na vašu energiju. Ukoliko je ta prostorija organizovana, spremljena i čista, svako ko dođe u vaš dom, osećaće se prijatno, a nivo pozitivnih vibracija će porasti. Ipak, ukoliko je taj prostor, (najčešće je u pitanju hodnik), prašnjav, haotičan, prepun stvari i obuće, energija će naglo da opadne jer je to zapravo direktan napad negativnosti na svako biće. Stoga, dovedite u red ovu prostoriju, a sve što se bude događalo nakon ulaska u dom, biće mirnije i pozitivnije.

Feng shui trikovi za sreću-nešto što uvek možete da uradite

 

  1. Soba u kojoj se provodi najviše vremena

Kada ste napravili pozitivnu dobrodošlicu u dom, vreme je da pređete na kuhinju, dnevnu sobu i kupatilo, odnosno na prostorije u kojima provodite najviše vremena. Energija tih delova stana ima najviše uticaja na sve ukućane. Positivne vibracije doneće bolju komunikaciju i interakciju, kao i produktivnost.

  1. “Ovde se dešava magija”

U stanu najviše vremena provodite spavajući, nego u bilo kojoj drugoj aktivnosti. Kvalitet sna je direktno povezan sa stanjem u spavaćoj sobi. Nagomilana haotična energija u sobi u kojoj spavate može da utiče na zdravlje, jer ste ovde najduže izloženi lošem uticaju. Pored položaja kreveta, boja i feng šui lekova, važno je da i spavaća soba bude uredna. Rešite se iskrzanih i starih ormana i ostalog nameštaja i ne nagomilavajte odeću na jednom mestu. Ukoliko u spavaćoj sobi imate police i ukrase na njoj, složite ih i ne dozvolite da bude nered. Ako držite knjige, gledajte da ta polica bude zatvorena jer sadržaj knjiga utiče na energetskom planu na vašu psihu tokom noći.Naravno i prašina oja ostaje u njima dovodi do mogućeg stvaranja astme i alergija.

  1. Odbacite sve što ne volite

Dobili ste na poklon vazu ili neki ukras koji vam se ne dopada? Zašto čuvati predmete koje ne volite? Oni skupljaju negativnu energiju koja privlači loše vibracije u vaš život. Rešite se svih stvari u stanu koje vam se ne dopadaju. Ako neki predmet ima sentimentalnu ili porodičnu vrednost, smestite ga na mesto na koje ne odlazite često i s kojim se ne susrećete svakodnevno.

Čistoćom pojačati energije prostora

  1. Slomljene stvari- loša sreća

Polomljeni ili okrnjeni predmeti ili delovi nameštaja donose veoma lošu energiju, jer su direktno povezani s “slomljenim telom”, odnosno sa zdravljem. Ukoliko nagomilavate ovakve stvari, vrlo lako se desi da se i sami osećate slomljeno, bezvoljno, pa čak i depresivno. Brzo odlučite da li neki slomljen predmet ima svrhe popravljati, a ako je to nemoguće, bacite ga.

  1. Mali udari na živce

Da li vas potajno iritiraju delovi žica nekog uređaja koje vire iz zidova ili imate veliku količinu kablova u koje se gotovo umrsite kada prolazite? Saplićete se o tepih koji stoji u dnevnoj sobi ili vas nervira stočić o koji često udarite mali prst? Potrudite se da imate što manje ovakvih, naizgled bezazlenih, ali vrlo stresnih trenutaka u vašoj svakodnevnoj rutini.

  1. Sećanja na bolnu prošlost

Sve ono što vas podseća na neki tužan trenutak iz prošlosti poput raskida, bivšeg prijatelja i sl. ne treba da postoji u vašem okruženju. Te stvari su prepune bolnih i negativnih asocijacija i čuvaju energiju tog bola. Teško je nastaviti dalje ako ste stalno izloženi energiji starih i bolnih uspomena. Stoga, savet je da sve te stvari prepune uspomena sklonite. Iskoristite dimni kvarc, kristal koji vam može pomoći da se smire porodični odnosi ili ove bolne emocije.

  1. Podsećanje na neuspeh

Ukoliko svaki put kada pogledate neku stvar, pomislite na neuspeh, na vas utiče negativna energija koja vam govori: “Ti si promašaj!” Nemoguće je osećati se dobro ako ste okruženi energijom koja ne donosi uspeh. Takva osećanja privlače još više negativnih vibracija! .Zato gore glavu,osmeh na lice i mislite o dobrim idejama i planovima.To je veliki pokušaj detoksikacije misli, pa je dobro da to odbacite od sebe.  Pomoć će vam dati citrin kristal za jačanje samopouzdanja.

  1. “Možda će mi zatrebati…”

Korišćenje predmeta, nošenje odeće, obuće… čini te stvari živim i pozitivnim. Ono što ne koristite uopšte ili upotrebite možda jednom godišnje ima skoro pa mrtvu energiju. A smrt je sama po sebi negativna i yin. Počnite da koristite te stvari (da nosite tu odeću, obuću…) ili ih se jednostavno rešite!

 

Kako nered utiče na naš život

Ne podcenjujte energiju haosa!

Kao i sve na svetu, tako i nagomilana odeća, nered, okrnjene, polomljene, nekorišćene ili stare stvari imaju svoju energiju. A ona naravno nije dobra! Efekti tih vibracija mogu vam smanjiti elan i poletnost, uticati na zdravlje, doneti novčane probleme ili probleme sa zdravljem. Kada počistite negativnost iz prostora, otvarate put za lepe emocije i osvežavajuću energiju, koja donosi kreativnost i pozitivne misli. Kada se okružite stvarima koje volite, pritom imate na umu prethodne savete, privući ćete pozitivno u svoj život.

Ovde pogledajte YOU TUBE KANAL fengshuisrbija.com you tube kanal

Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]

Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach  tel:0616343143

[subscribe2]

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju