Kako se vratiti na posao posle odmora?

by | Feb 21, 2020 | feng shui, Home, Poslovni Feng Shui, PRESS | 0 comments

Kada se telo i misli revitalizuju, nakon divnog odmora, predstoji problem navikavanja na ponovne programe, ustajanje, rad od 8-10 sati, buka i vožnja po ulicama svog grada.

Programirati sebe da budeš mašina koja radi je ono što nam predočavaju šefovi, direktori, vlasnici. Ima u tome čari samo ukoliko imate dovoljno veliku zaradu da biste mogli da plaćate sve svoje potrebe bez da trepnete. Ali, nije baš sve tako. Naime, u svetu koji je krenuo poslednje dve godine, promene na nivou svesti i duha, zbog talasa iz kosmosa i centralnog sunca, doveli su do stvaranja novog shvatanja rada.

Rad kao motiv za bolji život je pogrešan, kreacija je ta koja nam daje motiv. Zato se ubacite u kreativnost, u dnevne misli i želje i počnte da kreirate svoju sadašnjost i budućnost.

KAKO se  dolazi do kreacije?

U feng shui je poznato da se simbolima utiče na podsvest kod ljudi, na pogled i okolinu u kojoj radite.

Kancelarija ili ofis kao deo vaše svakodnevice treba da budu u skladu sa vašim osećanjima i ljubavlju prema poslu. Prvo se rešite nereda u kancelariji:Kancelarija koja je organizovana i pregledna omogućava novi protok energije i “rađanje” ideja. Čak i da nemate svoju kancelariju, odnosno delite je sa više ljudi održavanje kancelarijskog stola pomoći će vam na više načina.

Sledeći korak kod uređenja kancelarijskog prostora je pozicija radnog stola.Veoma je bitno da sedite okrenuti licem ka vratima, tako da uvek možete da pogledate u njih dok ste za radnim stolom. Ko ulazi i izlazi, šta se dešava ispred vas je osnovni postulat postavke po feng shui principima.

Ubacite neko cveće i feng shui biljke koje će vam podići nivo kiseonika, a pomoći će i da se odvojite od drugog stola vašeg kolege. Takođe daje osećaj prirode i kreacije pa ćete se više osećati izolavanim od gužve i buke.

Možete nabaviti drvo limuna jer se citrusi smatraju se simbolima dobrog zdravlja, dugovečnosti, bogatstva i prosperiteta. Podstiče sreću za celu porodicu, posao i kolege. Takodje je odličan za plodnost. Najbolje je postaviti ih u hodnik da utiče na uspeh i pozitivan protok novca.

Pokazao se kao odličan za purifikaciju i detoks tela i prostora  ali i za energetsko čišćenje stana i kancelarije.

Najpouzdanije drvo novca zvano crasula ovata se stavlja na sto da donese više novca i bolje poslove. Znate li gde da postavite svoje novo “drvo sreće”  ili”drvo novca” i kako se ono gaji? Pošto ste odabrali svog ljubimca (ili više njih), postavite ga u severnom ili severozapadnom delu  kancelarije ili na vaš radni sto!

Dodajte par kineskih novčića ili zlatni ingot, kao i citrin kristal da pojača priliv novca.

Unesite harmoniju prirode i šuma vode uvaš poslovni prostor. Neka fontana ili akvarijum će vam pojačati sheng chi energiju, ili jaku energiju poslovanja, kreativnsoti i na kraju dostizanja cilja koje ste tražili na početku teksta.

Akvarijum prema Feng shui predstavlja vodu, sreću, karijeru i opšte blagostanje.  Aakvarijum  je mikrokosmos poslovnog prostora i veoma je važno da se vodi računa o njemu, pored obaveznog bilja i dobrog odabira i vrste ribica u njemu.

I na kraju, obratite pažnju na svetlo u vašoj kancelariji. jako i agresivno osvetljenje donosi nervozu kao i slabo i loše svetlo ili pokvarene lampe. Zato je najbolje da imate dnevno svetlo. A ako nemate, onda kvalitetno žuto svetlo koje može biti i led rasveta, a slično je sa sunčevim zracima koje simulira dnevnu rasvetu.

 

 

 

 

Autor : Mima Mikovic

 [paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: