Feng Shui FONTANA

by | Aug 19, 2012 | feng shui, Feng Shui doma, Feng shui simboli, Home | 0 comments

Feng  Shui učenju, voda je element koji se mnogo koristi baš za neke specifične stavke oko  “poziva” chi energiji da uđe u prostor. Zato se drži ili ispred ulaznih vrata kuće, stana ili poslovnog prostora, ako to mogućnosti dozvoljavaju. Ako nije izvodljvo,ona se drži unutar stana u vidnom polju osobe koja ulazi na glavna vrata ili u dnevnoj sobi

Fontana je uvek specifična i jedinstvena

Za jako toplo vreme, odličan  feng shui simbol i lek  je  famozna FONTANA u kući. Leteće zvezde  koje svake godine menjaju svoje mesto u stanu imaju  odnos 5 elemenata i feng shui lekovi. Feng shui vodeni lek  menja mesto postavke u prostoru, medjutim uvek ostaje na baznim mestima po natalnoj karti prostora. Onako kako je feng shui konsultant dao kao rešenje. Kao odličan i najjači lek je mala ZEN BAŠTA i možete staviti: feng shui kristali kao lekovii žive feng shui biljke.

 

Takoje ove divne velike KRISTALE: ametistcitrin , roze kvarc , dimni kvarc ili gorski kristal

 

Sama voda pomaže osvežavanju prostora. Zbog isparavanja vode,vodene čestice se rasprskavaju po prostoriji i balansiraju jaku yang energiju toplote i sunca  sa yin energijom vode. Preporučuje se da pažljivo nadgledate nivo vode u fontanici.

Odličan feng shui simbol uz to je i kugla koja se okreće uz rad vode u fontani.

 

Ako uključujete klimu (na 38C je svakako neizdrživo bez nje) potrudite se da stavite na izduvni deo neki papir, komad filter papira ili vate.

Pre toga ga poprskajte nekim eteričnim uljem, koje vas opušta.  Ovde kliknite da pročitate više o  etarskim uljimai aromaterapiji

U poslovnom prostoru, poželjno je držati posudu sa vodom u koju ste ukapali par kapi eteričnog ulja  limuna, grejpfruta, narandže, eukaliptusa… Ili akvarijum.

Nikako se ne odričite svakodnevnih kretanja i vidjanja sa ljudima. ALI,  birajte vreme. Ako je to u toku dana, pokušajte da budete pored reke, na Adi, pored mora, u parku ili negde gde je blagi povetarac.

Izbegavajte tržne centre iako imaju klimatizovan vazduh. Upravo zbog  zime koja je trajala dosta dugo, trudite da vreme provodite što više napolju.

Ponavljam, pažljivo se izlažite suncu kao izvoru životne energije  Izmedju 12,00 i 16,00 je najjači UV, pa birajte jak hlad ili ostanite pri kućnom vidjanju.

Jedna od poznatih alternativnih pristupa lečenju je takozvana sunčana joga ili gledanje u sunce. Najoptimalnije  gledanje i izlaganje tela suncu jeste  jedan sat po izlasku sunca, ili jedan sat pre zalaska. Tada su UV zraci najminimalniji i ne štete ljudskom oku. To je vreme kada se praktikuje solarna yoga ili tzv. gledanje u sunce. Ovde pročitajte više o solarnoj yogi ili  gledanje u sunce- sun gazing

 

RASPORED STANA PO FENG SHUI

Pokušajte da opremite deo vašeg stambenog ili poslovnog  prostor sa nameštajem od drveta ili nekog prirodnog materijala. Tepih ili prostirke  takodje bi bilo odlično da budu od organik ili prirodnog materijala.

Veoma dobar je bambus ili srecni bambus kako se zove u feng shui, koji je sada pristupačan svim budžetima.

Birajte boje nameštaja

Boje nameštaja birajte po svom KUA broju ili elementu kojem podpadate.

Ako ne znate, onda birajte boje po intuiciji.Vodite računa da se složite sa ukućanima u odabiru, jer  su svi ljudi  različiti. Svaki čovek je jedinka za sebe i ima  svoj KUA broj i element koji mu dominira..

Samim tim imate i različit pristup odevanju i izgradnji vašeg ličnog stila i stava. Poželjna  odeća i kompletan out fit, ovih dana,  je od prirodnih materijala.  Ovde pročitajte kako da izaberete STIL uz FENG SHUI principe

Takođe, važi i da li ste YIN ili YANG tip kao i kojem KUA broju i elementu podpadate. Trudite se da koristite sto više tečnosti ili nepreradjenog povrća i voća.Jako je važno da birate organsku hranu.

 

Tako sveže voće sadrži visoki nivo vode, koja je u optimalnom rasponu i savršeno prija vašim ćelijama u organizmu.

Uvedite jedan voćni dan, koji dovodi do purifikacije celog tela detox ili detoksikacija tela i prostora. Tada se vrši razmena na ćelijskom nivou i kao krajnji ishod jeste- REVITALIZACIJA celog tela i lepši osećaj, pa pazite kada kupujete namirnice da čitate kojih sastojaka ima u njima, a zovu se emulgatori.

 

Kao vrhunac- lepši izgled vaše kože, očiju, bistar pogled. I na kraju, VISOKI  nivo pozitivnih hormona koji izazivaju sreću i osmeh.

 

 

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: