Gde držati SAT u stanu i na poslu?

SAT je simbol savršenog procesa kretanja, akcije, promena. Kažu da sat predstavlja prolaznost vremena.  Po feng shui, postavka satova je veoma važna. Stoga  feng shui savet  je da se postavlja u prostorije koje su prometne ili imaju dosta aktivnosti. Jedno od tih je dnevna soba gde se svi ukućani okupljaju preko dana i razmenjuju informacije. Primaju goste i uopšte je tu fluktuacija povećana.

Trpezarija koja predstavlja važnu prostoriju za unos zdrave hrane u telo. Razmena priča i događaja tokom dana.

Kuhinja je prostorija gde se priprema hrana, koja je lek za naše telo.
Takođe je potrebno postaviti sat i u radnom kabinetu u stanu ili u kancelariji.
Sat ne treba držati u spavaćoj sobi.  Ta soba služi za odmor i relaksaciju i za seksualnu energiju. Jedini sat koji se koristi je biološki sat.

Kolekcionari satova po feng shui , takođe ne treba da držee kolekciju u spavaćoj sobi, upravo zbog istog razloga. Postavite ih u dnevnu sobu ili posebnu prostoriju, gde ćete ih  pokazivati kao izložbu.

U dečijoj sobi postavka sata je dobar feng shui. Pogotovo u sobi kod beba 

zbog hranjenja. Koristite samo satove koji nemaju klatno ili zvuk nego digitalne.

Kod starije dece, satovi se koriste da ne zakasne deca u školu da urade domaće zadatke i slično. Nabavite nekog lepog dekora. Satovi koji su ukrašeni sa slikama četiri godisnja doba, ili koji pokazuju sunce i mesec, dan i noć.

Poslovni prostori i kancelarije su drugačije akceptovani po feng shui. Zbog toga, korisno je imati sat koji će pokazivati vreme rada zaposlenih. Neko ne voli da ga limitiraju sa vremenom, ali se zaposleni više oslanjaju na radno vreme ili završetak rada. Možete staviti u lokale gde je prodajni deo, da biste znali početak i kraj radnog vremena i zatvaranja radnji.

 

Feng shui DNEVNA SOBA

LOŠA postavka satova

Sat nikada ne stavljajte na zid naspram  ulaznih vrata. Možete staviti zvono feng shui, koje odlično privlači či ili chi energiju.

Na istoku, po feng shui je element drvo. Zato se nikada ne stavljaju satovi od metala,možete od plastike, drveta, kamena.

Zbog određenog ritma koji se čuje toko rada mehaničkih satova, nemojte ga držati u spavaćoj sobi. Ritam srca i sata koji čujete je različit i izaziva neritmičan ra srca i nerviranje kod ukućana u toj sobi.

Ne čuvajte pokvarene satove ili bez baterije. Po feng shui pravilima, pokvareni satovi (i bilo šta drugo) jesš losa i blokirana energija, koja se stručno zove ši či.

Satove popraviti ili otuđiti!

 

 

 

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde 

Za vas napisala: Mima Mikovic, inostrano sertifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]
Inostrani  Certifikat USUI TEATE  &  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.          
Life Coach  

tel:061 6343143 ili pišite na info@fengshuisrbija.com

[paypal_donation_button]

 

 

mail

Comments

Marija
10/04/2013 at 09:46

Jako zanimljiv tekst!!!!!! Moj sat je od plastike i na zapadu je u polju 2 moje sobe. Ima dva vrapca koji se ljube i srcice.Da li je to dobar feng shui? Hvala!!    10/04/2013 at 13:04

    Ako stan nije uradjen po feng shui pravilima, uz pomoc feng shui majstora,onda se moze koristiti bazni pravac. Jugozapad je polje ljubavi i srece i medjuljudskih odnosa, kao i braka i veza. Stoga postavka vaseg sata sa vrapcicima u paru, predstavlja odlican feng shui simbol. Samo pregledajte da li je na zapadu ili jugozapadu vase sobe.
    Takodje, na tom mestu moze da stoji sat od stakla, roze kvarca, ali nikako ne smeta ni vas odabir od plastike.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju