Simboli za ljubav

by | Aug 10, 2017 | Bazar, Feng shui simboli, Home | 0 comments

Gde god trenutno živite, to je savršeno mesto za vas  jer ste ga odabrali po vašoj energiji i vibracijama koje emitujete.  Simboli rade na podsvesnom nivou, zato odaberite one koji su vama lepi i koji vam daju osećaj sreće i prijatnosti. Za početak, upoznaću vas sa nekim osnovnim simbolima, odnosno feng šui lekovima za privlačenje ljubavi:Kada počnete da sređujete dom po feng šui pravilima da bi poboljšali energetski protok kroz stan, to će se odraziti i na vaš život. Pozitivna energija podiže vibracije, a tada je čovek srećan, zdrav, radostan. Počinju da mu se dešavaju lepe i srećne okolnosti, pružaju bolje prilike.

Ako vam ne polazi za rukom da privučete pravu osobu, feng šui simboli mogu da vam pomognu da naštimate svoje vibracije na frekvenciju ljubavi.

 S obzirom da simboli rade na podsvesnom nivou, odaberite one koji su vama lepi makar imali slabije dejstvo. Ako vam neko nameće svoj odabir, a vas nervira taj feng shui simbol, nikako nemojte to prihvatiti.

U feng šuiju, jugozapad prostora se smatra sektorom ljubavi. U zavisnosti od toga da li se tu nalazi spavaća soba, kuhinja, kupatilo, terasa ili dečja soba, savetujem vam da ih sredite na sledeći način kako biste privukli ljubav.

Šta se dešava kada nedostaje ljubavni kutak

srca od raznih kristala

Stanovi i kuće ne moraju da budu savšenog kvadratnog ili pravougaonog oblika. Ali prema feng šui pravilima, to dovodi do toga da nedostaje neki sektor. U tom slučaju, zid prostorije koja se nalazi odmah do one koja bi trebalo da bude ljubavni kutak, ukrasite slikama sa romantičnim motivima. Možete postaviti stoćić ili  komodu da bi  na njih stavili figurice koje privlače ljubav. Na zid stavite kristalnu faset kuglu, ogledalo, nacrtajte srce, sliku zaljubljenog para ili klasičan feng shui simbol ljubavi, dupli srećni znak.

Moćni simboli

Pridržavajte se pravila – ukolnite sve tragove bivše ljubavi jer jedino na taj način možete nastaviti dalje. Oslobodite se slika predmeta koje ste dobili na poklon kao dušeka, jastuka i posteljine koje ste delili sa bivšim partnerom. Ukoliko ih zadržite imajte na umu da ćete tu negativnu energiju da prenesete i na budućeg partnera.

Za početak, upoznaću vas sa nekim osnovnim simbolima, odnosno feng šui lekovima za privlačenje ljubavi:

 

  1.Klasičan feng šui simbol ljubavi je kineski simbol za “dvostruku sreću”


 

2.ružičasti kvarc okrugli ili u obliku srca,

 

 

 

 

 

 

3.slike ili umetnička dela koja predstavljaju ljubavnike ili neku romantičnu scenu,
4.dve roze ili crvene sveće postavljene jedna pored druge, crvena, ružičasta ili bela kutija u obliku srca,
5.dva (okrugla ili u obliku srca) crvena ili ružičasta jastuka, vaza sa svežim cvećem sa crvenim ili ružičastim cvetovima.

6. Bilo koji kristali koji asociraju na ljubavne

7.mandarinske patkice

8.drvce od kristala može od roze kvarcaili od ametista

 

Spavaća soba: Opredelite za senzualne teksture, ambijentalno osvetljenje i romantične slike parova ili da držite parne predmete (dva delfina, goluba, manadarinske patkice, sveće). Boje koje se preporučuju za posteljinu su bordo, ružičasta, boja breskve, bela ili krem. Može i crveno ili oranž sa nekim cvetovim, detaljima i šarom kružnog oblika.

Poželjna je slika zaljubljenog para, kakvog bi vi voleli da imate. Nikada nemojte da kačite slike sa usamljenim ili tužnim ljudima jer umesto ljubavi donose patnju i bol. Većina ljudi drži televizor u spavaćoj sobi, što nije preporučljivo u feng shuiju. Ipak uveče ga prekrijte nekom tkaninom kako ne bi emitovao  lošu elektromagnetnu energiju. Ili isprednjega postavite kristale koji će vas štititi.

Kupatilo: Kupatila su na lošem glasu prema feng šui principima jer su to mesta gde se kupanjem rešavamo loše energije. Ukoliko se kupatilo nalazi u oblasti ljubavi, potrudite se da kroz njega protiče dobra energija. Ovde je najvažnija higijena i dobra ventilacija Sledeći korak je da uključite određene feng šui lekove. Trebalo bi da preovladavaju boje elemenata zemlje i vatre. Dakle krem, bež ili bele pločice sa crvenim, žutim, bordo ili roze prostirkma i detaljima. Ukoliko imate prozor, na njega stavite cveće ljubičicu ili neko  sa crvenim cvetovima. Kao detalj,  dve visoke sveće okružene kristalima ružičastog kvarca. Ako je kupatilo dovoljno veliko i lepo sredjeno, onda slika nekog zaljubljenog para, dva labuda ili nešto slično.

Dečja soba: Kada se dečja soba nalazi na jugozapadu, možete sami pojačati energiju ljubavi. Ova strana sveta je vezana za ljubav, komunkaciju, dobar odnos sa decom i ljudima. Zbog toga, komunikacija sa vašom decom će biti odlična. Da bi ipak održali vašu ljubav sa partnerom, u jednom ćošku na jugozapadu, postavite dva roze kvarca u obliku srca ili dva svećnjaka ili figurice zaljubljenih parova. Možete i faset kristalnu kuglu, ali ovo bazirajte više u vašoj spavaćoj sobi.

Gostinska soba: Ukoliko se na jugozapadu vaše kuće ili stana nalazi gostinska soba, potrebno je da dodate detalje koji asociraju na ljubav i da odiše romantičnom atmosferom. To su slike sa romantičnim motivima, crvene jastučiće u obliku srca, ili samo jastuke u bojama vatre. Bazirajte se da budu postavljeni u paru.

Dnevna soba: Soba koja je važna za komunikaciju, odnos i ljubav sa svim ukućanima. Ovde je dozvoljeno da se postave sve stvari koje želite da imateu svojoj memoriji ili u svom srcu. Zbog toga je dobro da stestavili i slike familije, dece, sa nekog putovanja.

Ali u jednom delu stavite sliku vas i vašeg partnera sa venčanja, nekog puta ili neku najlepšu. Takodje i mandarinske patkice, dve sveće, dva kristala i bilo šta što bi u ovoj sobi naglasili vaš „ljubavni oltar“.

Ako tražite partnera, onda sve ovo iz predloga ali sa nekim vama zamišljenim partnerom /slika glumca, pevača../

Kuhinja: Trebalo bi da je udobna i konkretno u službi kuvanja ili spremanja hrane.  Dodajte tople boje, romantične slike, stvari u paru. Ukoliko se na jugozapadu nalazi sudopera, pored nje stavite dve figurice, a u njihovoj blizini postavite slike sa romatičnom temom.

Ako je  peć dovoljna je samo romantična slika, jer sama peć izaziva vatru. To je energija ljubavi. Kako biste privukli ljubav, u kuhinju možete da stavite neke crvene detalje kao toster ili blender.

Trpezarija: Ako živite sami, s vremena na vreme namestite trpezariju kao da je pripremate za romantičnu večeru sa voljenom osobom. Iznestite najbolje posuđe, čaše, stavite dve crvene ili pink sveće na sto. Nemojte zaboraviti ni posudice za so i biber koje na sebi imaju neki romantičan motiva (srca, dva anđela…), salvete crvene ili neke boje vatre. Ako živite sa partnerom, onda se potrudite da bar jednom mesečno napravite romantičnu večeru.

Garaža: Ukoliko je raspored kuće takav da se u sektoru ljubavi nalazi garaža, trebalo bi da se malo više potrudite oko njenog održavanja. Potrudite se da sve stvari budu na svom mestu, lepo organizovane, stare stvari izbacite. Na zid garaže možete da okačite neku sliku sa romantičnim motivima. Možete vrata da ofarbate u crvenu  boju.Ili nešto slično uradite a da bude neki vaš pečat. Najvažnije je da garaža stalno treba da bude čista i uredna.

Plakari: Potrudite se da odeća bude uredno poslagana. Ukoliko još nemate partnera, ostavite i nešto slobodnog prostora kako bi vaš budući partner imao gde da okači odeću. To ne znači da će da se preseli kod vas, nego na eneergetskom nivou mu dajemte prostor.

Unutar plakara možete da postavite crvene trake, dva komada rozen kvarca ili da zalepite sliku sa romantičnim motivima. Ili stavite kutiju za odlaganje stvari u nekom ljubavnom detalju, sa cvetićima i slično.

Kancelarija ili ofisUkoliko radite od kuće, pa vam se poslovni kutak nalazi u sektoru ljubavi, pored feng šui elemenata koje ćete postaviti za privlačenje novca i uspeha, obavezno stavite i one koje privlače ljubav. Budite obazrivi da ne preterate sa detaljima jer to može da izazove kontra efekat. Na radnom stolu držite slike sa romantičnim motivima, nabavite neke predmete u crvenoj boji, kao na primer rokovnik, laptop, kutiju za olovke. Na stolu držite i dva srca od roze kvarca.

 

 Petao leči ljubavne jade

Ukoliko ne možete da iz srca izbrišete tragove bivše veze ili ako se trenutno nalazite u lošoj vezi iz koje želite da izađete, tada nabavite sliku ili figuricu petla. To je simbol ugleda i ponosa i daje jačinu yang energije za lično samopoštovanje i ugled. 

 

 

Autor teksta za MAGIČNA ZONA:Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHMsertifikat-mima[1]

Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach  tel:0616343143

Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: