Kristalni ili obični GLOBUS

by | Nov 24, 2017 | Feng shui simboli, Home | 0 comments

Globus donosi svetski uspeh i veoma je moćan feng shui simbol koji donosi poslovni i društveni uspeh kao i putovanja. Pojačava superiornost u svakom segmentu života, savršen je poklon za sve učenike, studente, kao i one osobe koje žele poslovni uspeh.

Zašto je važna primena globus simbola

Stara kineska nauka o uređenju životnog prostora naziva se Feng shui.Ova drevna mudrost govori o tome da svaki element ima svoju stranu sveta i da prostor može delovati  pozitivno ili krajnje negativno na čoveka. Elementi su poznati kao nosioc ili graditelji planete Zemlje i koriste se u svim naukama. To su zemlja, vatra, drvo, voda i metal. Postoje i određeni feng shui simboli za koje se veruje da donose sreću, ali se ujedno primenjuju i kao lekovi.

 

MOĆ KRISTALA

Kristali imaju moć da akumuliraju sunčevu svetlost i energiju, što ih čini dobrim feng šui lekom za svaku oblast. O kristalima kao pojačivačima životne energije i energije prostora smo već pisali ovde. Iskoristite najoptimalniji gorski kristal kao svemoćni i pojačivač i lek u prostoru.

Globus je očigledan simbol planete Zemlje i veoma rasprostranjen pojačivač sreće. Najoptimalnije je imati kristalni globus, ali se svakako koristi i običan. Važno je da bude pokretan, tj. da može da se okreće.Globus se drži u oblasti obrazovanja (severoistok)i posla(sever.karijera) ili znanje i mentorstvo (severozapad) u stanu ili poslovnom prostoru, ili na radnom stolu.

Posebno se preporučuje osobama čiji posao se odnosi na komunikacije, medije ili izdavaštvo. Medjutim, zbog svojih multifunkcionalnih osobina, mogu da ga koriste svi, od menadžera, školaraca do domaćica. Zbog svoje snage kao feng shui jakog simbola za aktiviranje putovanja i poznanstva, globus je postao jedan važan detalj kod svih vrsta delatnosti. Pa i tokom školovanja, kod djaka i studenata. U mnogim domovima ćete primetiti stolove ili lampe u obliku globusa na kojima su iscrtane mape planete.

Ppslovni prosperitet

U poslovnom feng shuju, kristalni ili obični globus može da se koristi za finanisjki i poslovni prosperitet. Pravilno postavljanje globusa za kratko vreme privlači dobre poslovne prilike, zadovoljne klijente i proširenje posla. Najoptimalnije je da ga držte na desnoj strani radnog stola budući da se to mesto smatra kao simbolom elementa Zemlje, kao i kristali.(po BTB feng shui školi)

Ovo je naročito dobra pozicija za sve one osobe čiji posao je vezna za društvene mreže ili globalnu komunikaciju.

Ova pozicija globusa dobra je i za učenike i studente jer olakšava učenje, jača pamćenje i donosi uspeh. Ako imate uređen prostor po pravilima feng shuija, onda su vam poznati izrazi Godišnje leteće zvezde. To su promene energija koje se dešavaju posle svake nove kinske godine. Tada vam feng shui savetnik daje predlog o postavci globusa za tu novu godinu.

 

Kristalni ili obični globus simboliše i društvene mreže, jačanje inteligencije, akciju i pobedu.

Privrednici drže globus na radnom stolu kako bi učvrstili poslovne pozicije u zemlji  i na međunarodnom tržištu jer  teži ka svemu onomo što povezuje svet. Globusi jačaju samopouzdanje, donose slavu i bogatstvo.  Veruje se da kristalni globus privlači prijatelje koji će vam pružiti ruku onda kada vam je najpotrebnije, od kojeg možete da dobijete mudar savet ili novčanu pozajmicu.

KAKO SE KORISTI GLOBUS

Veoma važno u feng shui jeste pravilo čistoće i pokretljivosti. Dakle, prljavština, pokvarene stvari ili polomljene predstavljaju blokadu dobrih shen gchi energija.Zato je  važno da globus bude na čistom mestu, ali i sam da je redovno očišćen. Svakodnevno čim sednete za radni sto, prvo očistite globus i zarotirajte ga tri puta u pravcu kretanja kazaljke na satu. Radite to u dobrom raspoloženju i sa lepim mislima. Čak iako ste nervozni, pogled na kuglu koja se okreće će vam stvoriti bolje raspoloženje. Kao da ste preleteli celu planetu u sekundi. Ovo je svakodnevna rutina, koja izgleda smešno, ali je veoma moćan feng shui pojačivač energija svih do sada objašnjenih poslova.

Ukoliko postavite kristalni globus u severozapadnom delu prostoriji veruje se da donosi uspon na društvenoj i poslovnoj lestvici. Pružiće vam se prilika da upoznate moćne ljude od kojih ćete imati podršku i dobiti dobre savete. Feng šui globus na severozapadu preporučuje se i piscima jer im donosi inspiraciju i kreativnost.

Globus postavljen u jugozapadnom sektoru doma jača ljubav i intimne odnose među partnerima. Ovde možete koristiti i lampu u obliku globusa. Raspored stana po svojim sektorima pogledajte ovde.

ŠTA TREBA ZA  feng shui konsultacije ili savete

Autor teksta: Mima Mikovic Sertifikovani Feng Shui instruktor  i Kristaloterapeut i Life Coach by IPHM i Tradicionalni Japanski Reiki by Dave King 

www.catyline.com  /lifestyle/   telefon: 061 63 43 143     ili     pišite :info@fengshuisrbija.com     #fengshuisrbija .Sve  o feng shui konsultacijama  

 

 

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: