Soba koja privlači uspeh u školi

by | Nov 9, 2016 | feng shui, Home, PRESS | 0 comments

Školska godina je uveliko počela i većina roditelja je izgubila mnogo vremena tragajući za knjigama, sveskama i ostalim školskim priborom.

 

Sada je vreme da se posvetite sređivanju sobe po feng shui načelima jer to može omogućiti vašem detetu da postigne veliki uspeh. Idealno je ako dete ima svoju sobu koja je njegovo malo carstvo.Većina roditelja se meša u nameštanje sobe, biranje nameštaja, detalja ili nekih slika. To ne bi trebalo da rade bez konsultacije sa decom jer su to male ličnosti. Možete da dodate neke detalje kojih se mališani neće protiviti i koji će im doneti prave stvari

Kako pojačati efikasnost učenja

Odgovarajući raspored stvari i određeni detalji u dečijoj sobi poboljšavaju koncentraciju i ojačavaju želju za učenjem.

Da li ste znali da uramljena slika porodice stvara dobru energiju koja opušta dete? Zato nabavite neku vašu sliku i stavite jepored stola ili dečijeg kreveta da se dete oseća sigurno i ušuškano.

 Takođe bi mogli da u dečiju sobu postavite ogledalo u kojem se vidi cela figura, ako smatrate da je dete previše stidljivo. Ali to može da bude mač sa dve oštrice, jer su tinejdžeri uglavnom nezadovoljni svojim izgledom.

Postavite ga u unutrašnju stranu ormana ili negde u  ćošku da se ne ogleda krevet kada ustaje ujutro. Pogled u ogledalo odmah po buđenju može da izazove stres ili nesanicu.

Ogledalo stari narodi zovu “vrata u drugu dimenziju” pa time postoji mogućnost da se dete često budi i uplaši svog odraza ili jednostavno oseća prisustvo neke energije u sobi.

Ukrašavanjem dečije sobe lepim i kreativnim detaljima, svojoj deci pomažete da sa lakoćom nižu uspehe u školi ili na fakultetu. Razlika u postavci nameštaja je specifična i zavisi pored mnogo faktora i od KUA ličnog broja  i elementa pod kojim vibriraju “mali ljudi”. Upoznaću vas sa osnovnim postavkama u dečijoj sobi.

Položaj kreveta

Kao u sobi za odrasle, krevet postavite u ćošak ili u najudajeniji deo sobe od vrata, ne postavljati ga u pravcu vrata-prozor. Ovaj položaj omogućava detetu kontrolu nad situacijom, jer može da vidi ko ulazi u sobu, što doprinosi njegovom osećaju opuštenosti. Idealno je da krevet i uzglavlje budu uza zid, jer pruža sigurnost, pojačavajući samostalnost u budućem životu. Ne postavljajte iznad uzglavlja police, slike, nameštaj koji je poznat kao most.

Izbegavajte fioke ispod kreveta a ako postoje onda se potrudite da unutra držite samo posteljinu, ćebad. Nikako stvari odeću, obuću, knjige. Održavajte higijenu i stavite par sapuna ili suvu lavandu da tokom noći deca imaju mirisne snove. Redovno brišite prašinu i sređujte sav nered ispod kreveta u fioka i po ćoškovima dečije sobe.

AMETIST- protiv depresije-zašto bi svi trebalo da ga imamo kod sebe

Kreveti na sprat

Zbog manjka prostora, većina roditelja koja imaju dvoje i više dece, odlučuju se za krevete na sprat. Prema feng šuiju, oni nisu dobro rešenje jer je jedno dete previše blizu plafona, a drugom detetu je “teret” iznad glave. Ukoliko deca insistiraju na ovakvim krevetima, srećni su i dobro uče spavaju, onda možete da ih ostavite.

SAVET: deca bi povremeno trebalo da menjaju krevete, jer se tako omogućava da dete koje je u donjem krevetu razvije vizije i reši se tereta nad glavom, koji može izazvati strahove, kašalj,astmu, ili osećaj inferiornosti.

Kompjuteri i TV ekrani u spavaćim i dečijim sobama

Uredna soba

Deca obožavaju kreativni nered, ali ipak ih treba učiti da raspreme igračke nakon igranja  pre nego što počnu da uče ili odu na spavanje. Razbacane igračke simbolišu preveliku aktivnost, stvaraju jaku yang energiju, pa deca neće moći da se opuste pre sna ili da se fokusiraju na gradivo i učenje. Važno je podsticati decu da domaće zadatke rade u svojoj sobi, jer je ona njihovo malo carstvo

Izbor boja zidova i nameštaja

Savršena spavaća soba predstavlja uravnoteženu energiju yin i yang energije ( muško -ženska,  minus i plus) što znači da je dovoljno svetla i tamna u isto vreme, i u skladu sa ličnim ukusom deteta.

Dečija soba predstavlja mali stan u kom deca spavaju, uče, provode vreme sadrugom decom. Zato je veoma važno da se odabere  prava boja zidova, nameštaja i napravi odgovarajući raspored kreveta i stvari. Suprotno, deca mogu biti hiperaktivna i agresivna ili suprotno pasivna i melaholična. Izbegavajte jarke boje na zidovima kao i jako neonsko osvetljenje jer utičena na detetov centralni nervni sistem. Deca postaju razdražljiva, nervozna i mogu loše da spavaju. Dokazano je da jake i agresivne boje utiču na psihu i tananu dečiju dušu. Zelenkaste, svetlo žute ili nežno ružičaste nijanse deluju umirujuće i stvaraju prijatnu atmosferu. Izbegavajte tamne boje sivu teget, jako plavu ili ljubičastu. Sama deca su najbolji dekorateri svojih soba pa ih angažujte u odabiru boja i nameštaja.

Veličina prozora i količina dnevne svetlosti od primarne su važnosti za psihu male dece, tinejdžera pa sve do kasne adolescencije.

Važnost sna

San je veoma bitan za decu koja su u razvoju. Stoga se potrudite da imaju miran san, bez muzike tokom noći ili svetla. Samo u mraku i miru se razvija melatonin poznat kao supstanca koja se nalazi u ćelijama. Nervi i ćelije mozga i drugih organa će se regenerisati tokom noći i obezbediti vašim mališanima i tinejdžerima da usepšno završe svoje školske obaveze i da se osećaju relaksirano

 

Radni sto 

 

Za školarce je bitno da od malih nogu steknu naviku pravilnog sedenja za radnim stolom. Zato treba odabrati dobru stolicu sa pregibom za kičmu i naslonom za ruke.

Radni sto treba da je okrenut ka ulaznim vratima, dok su mališanova leđa okrenuta ka zidu.  Ako nema mesta i mora da se okrene ka zidu, onda je važno  da detetova leđa nisu “napadnuta crvenom strelom” od vrata, prozora ili nekog oštrog ugla od nameštaja. Dete će insinktivno izbegavati takva mesta za sedenje ili učenje. Ubaciće se u udobnu, zaštićenu fotelju u nekom ćošku, pogrbiti se i učiti. Ili što je još gore, može da se opruži na krevetu ili podu i tako naučiti da čita i piše.

Dečije sobe i feng shui simboli uživo na TV KCN-VIDEO

Takođe, zbog svih opasnih vrhova, knjiga i ostale negativne energije tokom sna, bilo bi poželjno da deca imaju uklopive ormane u vidu američkih plakara. Unutra mogu da drže sve potrebne stvari uključujući i knjige i školski pribor.Time ste sigurni da ni jedan vrh ili špic od nameštaja niti knjiga ne može tokom noći da „napada“ vaše dete tokom sna.

Vodite računa o tome da naučite dete da radni sto održavaju čistim, bez viška papira ili ostataka hrane, ako slučajno užinaju za kompjuterom.

Kako odabrati dečiji krevet,madrac i  posteljinu za roditeljei decu, sa Sajma nameštaja

 Feng shui saveti za dečiju sobu,14.09.11.

Za Magičnu Zonu, Mima Miković

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com [paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: