FENG SHUI ZA VITKU LINIJU

 U današnjem svetu brzine, hrana je postala usputna obaveza, a vitka linija imperativ u poslu. Zato je dobro da znate neke male tajne da održavate dobru liniju, duh i kreacije uz viziju. Provetravajte kuhinju i trpezariju što češćeOčistite kuhinjske elemente, pobacajte sve što je okrnjeno ili napuklo. ..

Hrana je lek ali i otrov

U današnjem svetu brzine, hrana je postala usputna obaveza. A vitka linija imperativ u poslu. junk food ili brze hrane, verske slave, Nove godine i ostali eventi i prejedanje dovodi do promene telesne mase i zdravlja.

Nemojte ovako prihvatiti odnos prema hrani.

Kuhinja je carstvo ukusa, mirisa, lepote i mržnje…jer vas nekada užasno mrzi bilo šta da spremite. Pametno…kada vas mrzi, jednostavno nešto pojedite što ima u frižideru, a pročitajte u tekstu šta. Zašto?

Pa zato što sve misli koje imate dok kuvate prelaze u hranu. Jasno jel tako, HRANA JE LEK ALI I OTROV kako glasi stara izreka.  Ne kažu džabe naši stari- ZDRAVLJE ULAZI KROZ USTA.

Pazite kakve proizvode kupujete, da li imaju nekih nedozvoljenih konzervanasa, aditiva ( dodaci koji daju boju, ukus, miris) a direktno izazivaju bolesti. Pročitajte GMO hrana u nasem tanjiru-VIDEO


KUHINJA

Kuhinja je za  feng shui  centralna prostorija jer se atmosfera odražava na obroke.

Pokušajte da vam kuhinja ili trpezarija budu na istoku stana, jer  je to mesto zdravlja i familije, akcije i lakše prihvatanje inovacija. Najbolja strana sveta za promenu ishrane, vitku liniju i da budete fit.

-Po odnosu feng shui pet elemenata, sukob se može desiti izmedju vatre i vode. Šporet-vatra nikada ne postavljajte nasuprot frižidera ili sudopere-voda.

-Izbegavajte oranž, žutu, crvenu ili ljubičastu jer otvaraju apetit.

Ako ste već odabrali ove boje yang, koje otvaraju apetit, onda je potrebno dodati neke druge boje i feng shui simbole da ublaže agresivnost prema hrani (prejedanje).

Provetravajte kuhinju i trpezariju što češće. Stavite mirisno začinsko bilje na sto ili na prozor. Što čistiji vazduh i svež miris, manji apetit.

-Pojačajte svetlo ili otvorite roletne, ako su spuštene.

 

Raspored stana po FS-DOBRO UREĐEN STAN

TRPEZARIJA

-Najooptimalniji izbor je okrugli sto, za koji se kaže da je „sto kompromisa”. Pravougaonog oblika daje konzervativnu atmosferu, ali i tradicionalnu hranu. –Odlučite se za smirenije boje kao što su plava ili zelena.

ogledalo pored stola u trpezarij,i po feng shuiju je odlično za prosperitet i blagostanje. Iskoristite ga da imate direktan pogled u njega dok jedete. Diskretno će vas opomenuti o količini u tanjiru.

Pročitajte KAKO da postavite Feng Shui OGLEDALA

-Očistite kuhinjske elemente i pobacajte sve što je okrnjeno ili napuklo. Frižider operite i ujedno izbacite višak trulog povrća ili voća. Stavite posudicu sa bikarbonom sodom da se ne mešaju mirisi i da “ubije” sve mikrobe i gljivice.

-Uradite prolećno čišćenje stanaOčistite sve plakare i fioke od nagomilane odeće. Nagomilane stvari, jednako nagomilana kilaža.

 

salata iz restorana ENSO Beograd

Lakši način da se zdravo hranite jeste da uvedete jedan obrok samo kao salatu

– Jednostavan recept koji bi trebalo da znate: Iseckajte razno sveže povrće da bude što više boja u tanjiru, začinite hladno cedjenim uljem i limunom. Preko salate pospite preliv za salatu ili nekoliko vrsta semenki (laneno seme, susam, seckani orah ili badem). Uz domaći hleb od integralnog brašna, ovakav obrok će dovesti vaše telo na visok nivo energije, bez slatkiša i junk food-a.

KURKUMA i njena svojsta protiv bakterija, virusa ali i kancera

Pročitajte EMULGATORI u ishrani-Paznja za zdravo telo

 Uživajte u hrani, i dobro sažvaćite svaki zalogaj. Ne čitajte novine ne gledajte tv dok jedete. Ako je moguće, jednom nedeljno uvedite zajedniči ručak svih ukućana. Time ste izbalansirali svoj odnos prema hrani, telu, duhu.Ovde pogledajte kako je prošlo 

Bićete VITKI I FIT, zdravi, srećni i nasmejani i potpuno pozitivno i sa optimizmom kretaćete u novi radni dan.

Prvo okupljanje -vegana presne hrane   sa Majom Volk

Šta sve ima u hrani a da nemamo pojma

Autor teksta:  Mima Mikovic, inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod sertifikat-mima[1]

Inostrani  Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.    Life Coach 

061 63 43 143   info@fengshuisrbija.com

mail

Comments

Tendamont
22/11/2012 at 09:26

Jako koristan i edukativan članak, u par rečenica jasno objašnjeni Feng shui uticaji u kuhinji i ishrani.
Preporučujem svima.JetSet
22/09/2015 at 07:16

Članak je došao u pogrešnom trenutku za mene, protekle nedelje toliko sam baš tražila bilo kakav članak o uređenju kuhinje jer sam kupilo nov nameštaj i razmišljala o bojama koje sam po nekoj svojoj inutuiciji “skockala” i sada vidim da možda i nisu najsrećniji izbor….položaj kuhinje već ne mogu da biram pa sam na ovaj način mislila da malo poboljšam stanje ali…..juče sam se “uselila” u kuhinju i sad šta je tu je…    22/09/2015 at 08:22

    Pa nije kasno…uveg mogu da se dodaj neki feng shui simboli-lekovi koji bi podigli nivo dobre chi i balans yin-yang da se ne pojaca apetit…bez potrebe 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju