FENG SHUI ZA VITKU LINIJU

by | Sep 19, 2015 | Home, Opšti progres | 3 comments

 U današnjem svetu brzine, hrana je postala usputna obaveza, a vitka linija imperativ u poslu. Zato je dobro da znate neke male tajne da održavate dobru liniju, duh i kreacije uz viziju. Provetravajte kuhinju i trpezariju što češćeOčistite kuhinjske elemente, pobacajte sve što je okrnjeno ili napuklo. ..

Hrana je lek ali i otrov

U današnjem svetu brzine, hrana je postala usputna obaveza. A vitka linija imperativ u poslu. junk food ili brze hrane, verske slave, Nove godine i ostali eventi i prejedanje dovodi do promene telesne mase i zdravlja.

Nemojte ovako prihvatiti odnos prema hrani.

Kuhinja je carstvo ukusa, mirisa, lepote i mržnje…jer vas nekada užasno mrzi bilo šta da spremite. Pametno…kada vas mrzi, jednostavno nešto pojedite što ima u frižideru, a pročitajte u tekstu šta. Zašto?

Pa zato što sve misli koje imate dok kuvate prelaze u hranu. Jasno jel tako, HRANA JE LEK ALI I OTROV kako glasi stara izreka.  Ne kažu džabe naši stari- ZDRAVLJE ULAZI KROZ USTA.

Pazite kakve proizvode kupujete, da li imaju nekih nedozvoljenih konzervanasa, aditiva ( dodaci koji daju boju, ukus, miris) a direktno izazivaju bolesti. Pročitajte GMO hrana u našem tanjiru-VIDEO


KUHINJA

Kuhinja je za  feng shui  centralna prostorija jer se atmosfera odražava na obroke koje unosimo.

 

 

Pokušajte da vam kuhinja ili trpezarija budu na istoku stana, jer  je to mesto zdravlja i familije, akcije i lakše prihvatanje inovacija. Najbolja strana sveta za promenu ishrane, vitku liniju i da budete fit.

-Po odnosu feng shui pet elemenata, sukob se može desiti izmedju vatre i vode. Šporet-vatra nikada ne postavljajte nasuprot frižidera ili sudopere-voda.

-Izbegavajte oranž, žutu, crvenu ili ljubičastu jer otvaraju apetit.

Ako ste već odabrali ove boje yang, koje otvaraju apetit, onda je potrebno dodati neke druge boje i feng shui simbole da ublaže agresivnost prema hrani (prejedanje).

Provetravajte kuhinju i trpezariju što češće. Stavite mirisno začinsko bilje na sto ili na prozor. Što čistiji vazduh i svež miris, manji apetit.

-Pojačajte svetlo ili otvorite roletne, ako su spuštene.

 

TRPEZARIJA

-Najooptimalniji izbor je okrugli sto, za koji se kaže da je „sto kompromisa”. Pravougaonog oblika daje konzervativnu atmosferu, ali i tradicionalnu hranu. –Odlučite se za smirenije boje kao što su plava ili zelena.

ogledalo pored stola u trpezarij,i po feng shuiju je odlično za prosperitet i blagostanje. Iskoristite ga da imate direktan pogled u njega dok jedete. Diskretno će vas opomenuti o količini u tanjiru.

Pročitajte KAKO da postavite Feng Shui OGLEDALA

Šta j važno za vašu trpezariju

-Očistite kuhinjske elemente i pobacajte sve što je okrnjeno ili napuklo. Frižider operite i ujedno izbacite višak trulog povrća ili voća. Stavite posudicu sa bikarbonom sodom da se ne mešaju mirisi i da “ubije” sve mikrobe i gljivice.

-Uradite prolećno čišćenje stanaOčistite sve plakare i fioke od nagomilane odeće. Nagomilane stvari, jednako nagomilana kilaža.

 

salata iz restorana ENSO Beograd

Lakši način da se zdravo hranite jeste da uvedete jedan obrok samo kao salatu

– Jednostavan recept koji bi trebalo da znate: Iseckajte razno sveže povrće da bude što više boja u tanjiru, začinite hladno cedjenim uljem i limunom. Preko salate pospite preliv za salatu ili nekoliko vrsta semenki (laneno seme, susam, seckani orah ili badem). Uz domaći hleb od integralnog brašna, ovakav obrok će dovesti vaše telo na visok nivo energije, bez slatkiša i junk food-a.

KURKUMA i njena svojsta protiv bakterija, virusa ali i kancera

Pročitajte EMULGATORI u ishrani-Paznja za zdravo telo

 Uživajte u hrani, i dobro sažvaćite svaki zalogaj. Ne čitajte novine ne gledajte tv dok jedete. Ako je moguće, jednom nedeljno uvedite zajedniči ručak svih ukućana. Time ste izbalansirali svoj odnos prema hrani, telu, duhu.Ovde pogledajte kako je prošlo 

Bićete VITKI I FIT, zdravi, srećni i nasmejani i potpuno pozitivno i sa optimizmom kretaćete u novi radni dan.

Prvo okupljanje -vegana presne hrane   sa Majom Volk

 

 

Autor teksta:  Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

 

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

 

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

 • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
 • licencirani instruktor predavač kod IPHM
 • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
 • Style advisor @ CatyLine
 • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

3 Comments

 1. Tendamont

  Jako koristan i edukativan članak, u par rečenica jasno objašnjeni Feng shui uticaji u kuhinji i ishrani.
  Preporučujem svima.

  Reply
 2. JetSet

  Članak je došao u pogrešnom trenutku za mene, protekle nedelje toliko sam baš tražila bilo kakav članak o uređenju kuhinje jer sam kupilo nov nameštaj i razmišljala o bojama koje sam po nekoj svojoj inutuiciji “skockala” i sada vidim da možda i nisu najsrećniji izbor….položaj kuhinje već ne mogu da biram pa sam na ovaj način mislila da malo poboljšam stanje ali…..juče sam se “uselila” u kuhinju i sad šta je tu je…

  Reply
  • Mima Miković

   Pa nije kasno…uveg mogu da se dodaj neki feng shui simboli-lekovi koji bi podigli nivo dobre chi i balans yin-yang da se ne pojaca apetit…bez potrebe 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: