Kućna kancelarija ili home office

by | Nov 23, 2021 | feng shui, Feng Shui doma, Home, Poslovni Feng Shui | 0 comments

Svi smo svedoci u poslednje dve godine da se naš posao preselio u kuću. Takav vid rada se “odomaćio” kod mnogih firmi a da nismo ni postali svesni. Svi imaju odličan razlog ali poslodavci ne shvataju koju su ogromnu brigu prebacili na svoje zaposlene. Kada ste započinjali adaptaciju svoga stana nije vam ni na kraj pameti bilo da jedan deo sredite za svoj posao. Da ste hteli, već bi u stratu taj vid poslovanja bio primaran kod vas, od pisanja knjiga, IT sektora, dizajna ili sličnih kućnih poslova. Ovako, sva odgovornost je prebačena na vaše stolice koje su oko trpezarijskog stola, ili sto koji je nepodoban za rad. Visina stola, mesto prometno, svima smetate, vama svi smetaju itd.

Pregledajte video klipove , biće vam jasnije na kraju teksta.

 

Šta bi trebalo znati da vam bude harmoničnije i poslovanje  i vaš privatni prostor

 

 

1.Nađite kutak u stanu koji je sklonjen od pogleda ukućana. Tu ćete se najbolje koncentrisati i na video call ili zoom pozive, na rad sa kolegama, razgovori i mirno donšenje zaključaka.

Obično je to deo stana koji ima jednu višak sobu. Idealno je da se tu napravi neki vid kancelarije u koji ćete staviti radni sto i vrlo dobro po feng shui odabranu stolicu.

Radni sto može da bude u bojama drveta kao najoptimalniji odabir. Ali  u beloj i crnoj pa i nekim bojama koje se vama dopadaju.  Dakle jak i stabilan sto od drveta u bojma po vašem nahođenju. Važno je da izbegavate stakleni sto jer odaje nesigurnost i klimavost, što se na nivou biznisa poredi sa “klimav biznis”.

Neka je ta odabrana stolica u visini stola ili podesiva po vašim merama. Potrudite se da ima naslone za ruke jer to predstavlja podršku leve ruke ka stranu zmaja i desne ruke kao stranu tigra. Ako promenjujem Školu Land scape ili 4 životinje, koje su više prikazane ovde

Odaberite mesto za odlaganje vaših dokumenata, štampača i sličnih kancelarijskih potrepština.

Od polica na zidu do dodatnih fiokica u visini stola.

Ako volite, odlučite se za neki lep tepih koji će vam odavati intimniju atmosferu nego u stvarnosti vaše kancelarije na poslu.

Odaberite jako svetlo na plafonskoj lampi ali i na radnom stolu. Imate više predloga ovde pa pogledajte 

 

 

2.Ako nemate višak prostorija, onda odaberite deo u dnevnoj sobi za vaš sto. Ista pravila važe od dobrog i kvalitetnog stola, ili bar nešto manjih dimenzija, do jako lepe i ugodne stolice za rad. Ipak ovde treba da se uklopi i lep dizajn i udobnost pre svega a sve u skladu sa vašom dnevnom sobom.

Ne zaboravite da se prilagodite stranama sveta po vašem KUA broju a ovde sami nađite koji ste broj. On je važan jervampokazuje kakoda odaberete 4 strane sveta koje su odlične za vaš lični element.

U ovom delu vam nije neophodno da birate tepih i ostale detalje jer treba se prilagoditi već postojećem dekoru u dnevnoj sobi.

Svaki vid pisanja i rada zahteva i dobro osvetljenje pa se odlučite za lampu na stolu. Ujedno je to i element vatre koji pojačava yang energiju posla.

Ovde možete dodati sve što vam se sviđa od feng shui simbola, ipak je ovo vaš intimni kutak-stan.Možete napraviti svoju vizualnu tablu. Pogledajte predloge ovde neki vid afirmacije koju možete napraviti sami

 

3.Ako nemate višak prostora u dnevnoj sobi, onda se morate odlučiti za deo trpezarijskog stola, ali je ova solucija najmanje podnošljiva sa aspekta feng shui energetskog pristupa.

.

Svako mešanje hrane i posla dovodi do disbalansa u toj konstelaciji mira i harmonije. Jedno sa drugim ne ide, pa se uvek vodi računa da se na miru ruča ili na miru radi. OVO su osnovni postulati feng shui učenja.

No, ovo su iznenadne situacije i stoga bi trebalo da je taj deo trpezarijskog stola potpun odvojen dole god traju ove instant situacije. Nadam se da neće još dugo 🙂

Taj deo stola fiksirajte određenim zaklonom, posudom, vaznom sa cvećem i sličnim detaljima, kao vaš deo kancelarijskog stola. Time energetski odvajate posao i hranu.

Stavite  dodatnu lampu na sto koja će promeniti deo stola kao kancelarijski. Na kraju je i svetlost element vatre i daje jači nivo yang energije.

Manje verovatno da ćete se odlučiti za novu stolicu, ali je ovo jako važno. Niti jedna trpezarijska stolica nije predviđena da bude radna.

Zato ipak nabavite dobru stolicu za rad jer je ovo vreme kada ćete provesti i 9, 10 sati za stolom koji nije baš najbolji. Pa onda neka vašem telu bude bar udobna stlica da bi napravili neki balans.

Okružite se dobrim mirisima a ne kuhinjskim 🙂

I više biljaka ubacite da neutrališe elektromagnetne uređaje koje ste doneli na sto za ručavanje. Od biljaka odaberite neke iz ovih predloga.

 

 

 

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

 

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

 

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde 

Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

[paypal_donation_button]

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: