Najoptimalniji C vitamin, kako se pravi uz video

by | Jul 20, 2020 | Blog, Home | 0 comments

Jedan od načina alkalizacije tela jeste mešavina limun i soda bikarbona. Način pripreme i kako da pijete objašnjen je u videu.
Da se ne zaboravi, ovom hemijskom reakcijom dolazi do stvaranja natrijum askorbata ili C vitamin koji ima Ph 7 i koji u stvari predstavlja najoptimalniji način uzimanja C vitamina

Šta je natrijum askorbat

 

Natrijum askorbat je vitamin C u obliku soli i jedini oblik sintetičkog vitamina C koji organizam može apsorbovati u znatno većoj meri. Ako uzmemo običan vitamin C, apsorbovaćemo samo 16-30%, a u obliku natrij askorbata čak 75%.
Natrij askorbat vrlo jednostavno se sprema od C vitamina i sode bikarbone. Nemojte koristiti “običnu” sodu bikarbonu koju nalazite na policama trgovina jer većinom sadrži aluminijum. Sodu bikarbonu bez aluminijuma možete naći u prodavnicama zdrave hrane. Za pripremanje natrij askorbata obavezno koristite plastičnu kašičicu.

Pogledajte blagodeti limuna ovde

NERA dijeta i detox

 

Kako pripremiti natrijum askorbat

Stavite u staklenu čašu čajnu kašičicu askorbinske kiseline. Sipajte malo vode (2-3 cm). Tome dodajte pola čajne kašičice sode bikarbone. Nastupiće burna reakcija.

 

 

Kada se tečnost prestane peniti, promešajte kašičicom, pričekajte da nestanu mehurići pa dodajte još malo vode ( 2-3 cm). Popijte. Napitak će imati slankasto kiselkasti ukus (ako je pravilno pripravljen, više slankast).

Natrijum askorbat uvek se sprema tako da se za jednu dozu uzima dvostruko veća količina askorbinske kiseline od količine sode bikarbone. Drugim rečima, ako želite manju meru od gore opisanog, uzmite pola kašičice askorbinske kiseline i četvrt kašičice sode bikarbone. Kakvu god meru da budete koristili uvek mora biti 2:1 u korist askorbinske kiseline.

Feng shui dijeta uz uređenje kuhinje, za vitku liniju neke važne boje

Kako da očistite telo detoksikacija ili detox 

Očistite stan i održavajte zdravlje  na feng shui način

Napitak uzimajte najbolje ujutro, na prazan stomak ili između obroka. Tako ste, zavisno od veličini kašičice, uneli 2-4 grama čistog C vitamina s visokim nivoom apsorpcije u svoj organizam.

Koliko vitamina C uzimati

 

 

Linus Pauling, dvostruki nobelovac i poznati zagovornik C vitamina, dnevno je uzimao i do 18 grama C vitamina u obliku natrijum askorbata.

Smatrao je da je 5-10 grama C vitamina na dan dovoljno da bismo u dobrom zdravlju doživeli duboku starost.

Činjenica je da su službeno preporučene doze C vitamina premale. Stoga ih bez straha možete povećati. Višak C vitamina iz organizma se u potpunosti izlučuje kroz urin.

Ipak, C vitamin u većim količinama ima laksativno dejstvo na organizam. Ako dođe do dijareje, to je znak da je organizam zasićen C vitaminom i tom slučaju potrebno je samo smanjiti dozu. Koliko ćete C vitamina u obliku natrij askorbata uzimati na dan, odredite sami, ali koliko god to bilo, imajte u vidu da vam ne može škoditi.

Deo teksta je iz časopisa STIL

Preuredila za vas Mima Miković

[paypal_donation_button]

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: