Šta donosi 2019. godina svinje?

by | Feb 5, 2019 | Blog, Home | 1 comment

Za one koji možda nisu upoznati: zapadna astrologija predviđa sadašnjost i budućnost kroz čitanje zvezda, dok se kineska astrologija fokusira na obrasce “Chi” energije, zasnovane na verovanju u cikličnu životnu snagu koja prožima sve žive i nežive objekte. Kineski horoskop počiva na šezdesetogodišnjem ciklusu, razbijenom na dvanaestogodišnje cikluse dominantnih energija koje se zasnivaju na karakteristikama životinja i pet prirodnih elemenata zemlje, metala, vode, drveta i vatre.

Drevni kineski kalendar, takođe poznat kao Poljoprivredni kalendar, ili Hsia kalendar, je fascinantno složen i izuzetno precizan sistem koji ne samo da beleži protok vremena, već se može koristiti i kao sredstvo za proricanje sudbine. Kineski horoskop počiva na šezdesetogodišnjem ciklusu, razbijenom na dvanaestogodišnje cikluse dominantnih energija koje se zasnivaju na karakteristikama životinja i pet prirodnih elemenata zemlje, metala, vode, drveta i vatre. Kada se osoba rodi, oni preuzimaju određene karakteristike prisutne u čiju-energiji te godine, meseca, sedmice, dana, pa čak i sata njihovog rođenja.

Na osnovu lunarnih, a ne solarnih ciklusa, kineski kalendar se može koristiti da bi se utvrdilo kakvo će biti opšte „vreme“ tokom date godine, i kako će svaki od životinjskih znakova proći u tom vremenu. Možete koristiti ovu „vremensku prognozu“ kako biste pomogli u odabiru i izbegavanju zamki u narednoj godini!

Šta će ova 2019. godina svinje doneti?

Zemlja svinja završava poslednji od 12 životinjskih ciklusa, počevši od sledeće godine Pacova u elementu metala.Prirodne katastrofe koje uključuju vodu i Zemlju
Godinu svinje karakterišu dva kineska lika – sa Yin zemljom na vrhu Svinje, koja odražava element vode. Budući da je zemlja element za koji se kaže da „osvaja“ vodu ( zemlja crpi vodu po ciklusu 5 elemenata-prim.prev.), za njih se kaže da su u konfliktnom ili destruktivnom ciklusu. Tu je i element nestabilnosti i „nedostatka temelja“ u konfiguraciji vode ispod zemlje. To može značiti da bi 2019. mogla doneti neke snažne prirodne katastrofe, uključujući poplave i jake kiše, ili zemljotrese.

Odnosi su miroljubivi, sa skrivenim sukobima


Generalno, godina Yin zemlje Svinje predstavlja mir, opuštanje i udobnost. Međutim, sa “vodom ispod mosta”, ovaj mir i harmonija mogu biti površni ili nestabilni, sa unutrašnjom strujom opasnosti, nemira i obmana. Postoji neugodna opšta stabilnost, sa skrivenim ili manje otvorenim konfliktom i neskladom u međunarodnim odnosima. Terorističke aktivnosti i drugi politički nemiri će biti prisutni. Ovaj princip može se odnositi i na lične odnose: ispod prividnog sadržaja i stabilne spoljašnjosti mogu postojati skrivene tenzije i nevolje koje mogu narušiti odnos i prouzrokovati probleme.

Mnogo putovanja, ali oprezno

Znak Zemlje uključuje puteve u kineskoj interpretaciji, a znak Svinja takođe nosi sa sobom indikaciju velikog kretanja i putovanja. Budući da se element Zemlje sukobljava s vodom, predviđaju se nesreće na moru. Godina Zemljine svinje je takođe potpuno lišena elementa Vatre, koji upravlja vazduhom. Stoga može doći do povećanja nezgoda u vazdušnom saobraćaju.

Zdravstveni problemi: probava, srce i cirkulacija, artritis


U kineskoj medicini element Zemlje predstavlja želudac, pankreas i ukupnu probavu. Stoga se mogu razviti problemi vezani za želudačne i probavne smetnje, kao i povećanje insulinske osetljivosti i dijabetesa. Zbog potpunog nedostatka elementa Vatre u godini Zemljine svinje, pojaviće se slabost u organskim sistemima vezanim za Vatru, uključujući srce i cirkulaciju. Artritis i problemi seksualnih organa takođe mogu nastati zbog nestabilnog stanja elementa vode.

Ove godine preporučujemo dodatke prehrani kako bi se poduprla probava, zdravlje srca, zdravlje zglobova i seksualno (endokrino) zdravlje.

Biti zdrav i biti srećan?

Nedostatak elementa vatre

Prema kineskom horoskopu kada element potpuno nedostaje, to može stvoriti sve vrste dugoročnih neravnoteža.

Od sredine 2016. godine, kineski kalendar ulazi u dugačak ciklus metala, zemlje i vode, bez yang elemenata drveta i vatre. Sledeća godina drveta stići će tek 2022. godine; a sledeća godina vatre je tek 2025. godine.

S vatrom bez koje smo suštinski lišeni ove godine, možemo očekivati ​​nedostatak sreće, optimizma, bujnosti i poverenja. To je element vatre (yang) koji podstiče ekonomiju i finansijske rezultate, tako da će opšta ekonomska atmosfera do 2025. godine najverovatnije biti usporena. Voda je element straha, tako da se ove godine mogu pojaviti ekonomski i finansijski strahovi.

Koji će poslovi prosperirati ove godine,

a koji će patiti?


Očekuje se da će ova godina elementa Yin zemlje doneti prosperitet poslovima koji su element drvo (moda, mediji, knjige, papir, obrazovanje i okoliš-ekologija)

Poslovi elementa zemlje -imovina, rudarstvo, osiguranje, poljoprivreda, računari, IT i softver.

Lošiji aspekti u 2019. za ove poslove:

Poslovi koji su vezani za energiju vatre -finansije, energija, berza

Poslovi elementa vode -pomorstvo, transport, komunikacije, PR

Poslovi elementa metala-metalska industrija, bankarstvo, mašine, automobili

Opšta upozorenja za zmiju i svinju; Dobra godina za tigra, zeca i ovcu

Ljudi rođeni u godini Zmije i Svinje moraju ove godine posvetiti dosta pažnje. Iritacija i brige sa suprugom ili partnerom. Zdravstveni problemi vezani za donju polovinu tela, prevladavaju ove godine.

S druge strane, ovo će biti skladna godina za one rođene u godini Tigra, Zeca ili Koze / Ovce.

Imajte na umu da su ova upozorenja uveliko pojednostavljena; ako ste ozbiljan sledbenik kineskog kalendara, bićete svesni da se svi znakovi životinja pojavljuju u podacima o rođenju osobe, uključujući mesec rođenja, dan i sat, i da će se svi sukobi ili uticaji u godini svinje odražavati mnogo suptilnije i mnogo složenije od tako širokih generalizacija (ovo su opšta predvidjanja pa su manje precizna od ličnih ili konkretnih prim.prev.)

Izvor: denvercommunityacupuncture.com

and http://www.raymond-lo.com

Ja bih dodala, da je najvažnije da poznajete svoj lični feng shui. Svoj KUA broj i element.

Onda element biznisa ili poslova kojima se bavite. Tek tada ćete moći da znate šta je potrebno da se pojača u vašem ličnom oblačenju i okruženju..Koje boje su za koju stranu sveta je u delu feng shui vezanim za Leteće Godišnje zvezde. Takodje i šta treba od feng shui simbola za takozvano lečenje prostora. Sve to uz savete vašeg fengshui konsultanta koji će vam dati optimalno rešenje.

Promene energija -zvane Leteće godišnje zvezde+simboli

 

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde   Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

<

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

1 Comment

  1. Nikola

    Najvise se radujem putovanjima. Nekako me je 2018. umorila i prijalo bi mi da se udaljim i uzivam u sopstvenim mislima.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: