Odaberite svoj prostor-Bazar magazin

Dozvolite da Feng Shui radi za vas

Ako kupujete novu kuću i stan, feng shui može da vam pomogne. Ukoliko već imate svoj životni prostor, daju se saveti kako da ga očistite od loše energije po principima ove drevne veštine 

Bazar:Gordana Mašić i intervju sa Mimom Miković (02.2016.)

Vi svakako želite da vaš dom bude sigurno mesto za život. Iz tog razloga, odabir životnog prostora, kao i energetsko čišćenje postojećeg stana ili kuće može biti zamoran. Ali ono što bi trebalo da znate jeste da je uredjenje prostora-umetnost. Počnite te aktivnosti sa pozitivnim stavom i zaista ćete uživati.

Očistite svoju kuću ili stan kako bi ste obezbedili organizovano, srećno, uredno i čisto okruženje. Da bi otkrili drevne ezoterijske rituale i krenuli ka prosperitetu i blagostanju, pomoći će nam lajf kouč Mima Miković  inostrano certifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM .

Osnovni postulati

Feng shui je drevna kineska veština koja propisuje način življenja u stalnoj harmoniji i ravnoteži sa ličnim okruženjem da bi se osigurala sreća. To je tehnika uredjenja prostora, metod osmišljavanja okruženja pravilnim rasporedjivanjem predmeta i namšetaja. Tradicionalne feng shui veštine predstavljaju umetnost balansiranja i harmonizacije kosmičke či (chi) energije sa ljudima i prostorom. Na taj način se mi i sredina u kojoj živimo i radimo uskladjuju, što dovodi do životnog boljitka, zdravlja i usaglašene ljubavi.

Mnoge stvari koje se primenjuju tokom feng shui analize su logične i i jako slične starim slovenskim pravilima koje su naši narodi na Balkanu primenjivali prilikom gradnje kuća i manastira ili bilo kojih verskih hramova.

Bazar 2016.

Feng shui će vam biti od pomoći u traženju povoljne lokacije za stan, kuću ili poslovni prostor. Takodje i pri sredjivanju unutrašnje dekoracije što doprinosi znatno popravljanje vašeg zdravlja, energetskog balansa, usaglašavanje na emotivnom planu i poboljšavanje familijarnih odnosa i komunikacije sa decom.

Pojačaće se medjđjudski odnosi i poslovni koji su jako važni za kreiranje vašeg imidža i uspeha u karijeri.

Pravo mesto odrediće kompas

Svako područje ima svoju odredjenu energiju koja je u vezi sa visinom planina, šuma, jezera, mora i gradova. Sa stranama sveta na planeti, kontinentu, državama i na kraju gradu.

Stoga se klasični feng shui zasniva na  kod nas više poznatim, Školi kompasne direkcije i na Školi oblika, pored još feng shui škola koje su u medjusobnoj interakciji.

Boje, kao najjači simboli

Početak gradnje nekog naselja je u velikoj interakciji sa okolinom, prirodom, morem, rekom ili jezerom, planinom.

Osnovna postavka jeste planina koja se nalazi kao zaštitnik grada. Jezero ili more i reka su kao otvoreni vidik što bi predstavljalo viziju, budućnost, prosperitet i ugled.

Eliminišite tuđe energije

Važno je znati da svaki prostor, bilo stambeni ili poslovni, imaju energiju bivših stanara ili poslodavaca.( takozvani DNK prostora) Da ne bi ste nasledili energiju osoba koj esu tu prethodno boravile, predlaže se postupak energetskog pregleda i čišćenja po pravilima feng shui. Taj postupak se zove space clearing.

Energetsko čišćenje prostora

Sprat na kojem živite je takođje važan. Zbog delikatnosti odabira, nećete pogrešiti ako se odlučite za stan na višim spratovima, okrenut ka sunčanim stranama sveta. Ovo je posebno teško pojasniti, jer je svaka zgrada specifična i njeno okruženje, pa je uvek najbolje konsultovati se sa feng shui savetnikom.

 

Bazar druženje uz Feng shui

U sledećem broju kako odabrati svoj prostor, koju energiju ostaviti i kako da očistite od nepotrebnih stvari.pogedajte ovde-Odaberite svoj prostor-Bazar II deo

 

 

 

Mima Miković,  inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM  sertifikat-mima[1]

Inostrani Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.   Life Coach.  061 63 43 143 info@fengshuisrbija.com 

 

 

 

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju