Gde držati žabicu, kornjaču, zmaja, slona i tigra+video

Pitanja čitalaca:

Uz neka pitanje čitateljki imate na kraju i video klipove feng shui simbola:

…zanima me gde je najbolje u kući držati figure zmaja, slona, žabe i tigra a imam i sličicu tigra stavila sam je sa desne strane ulaznih vrata

Odgovor:

Poznato je da se feng shui simboli  postavljaju po baznim pravilima bagve, polja ili sektora u prostoru. Na to se uvek dodaju i promene energija u prostoru svakog februara. Ta promena chi energija je poznata kao Godišnje Leteće Zvezde u Feng Shui i ta promena simbola po stanu ili kući se menja svake godine od decembra do kraja januara, pre kineske godine.

Tako se pored baznih simbola, postavljaju i lekovi/simbli ali i aktivatori za tu godinu, za taj sektor-palatu.
Da se ne bi zbunili, najoptimalnije je postaviti po baznim zakonima ili Feng Shui pravilima

feng shui usluge      ZELENI ZMAJ je feng shui simbol za istok. Ovo je po poznatoj Land Scape School, ili Školi oblika.

Inače je zmaj zaštitni istoka i čuvar njihovih ideja, ljubavi, umeća, donosioc novih znanja i mudrosti i novih pravila u životu. Na istoku se rađa sunce kao nosioc životne energije.

Možete postaviti u vidu manje figurice pa do velike, ako imate kuću i fali vam zaštita sa te istočne strane.

Takođe i zvončiće ili mobile  ili viseće elemente gde je zmaj u postavci sa žadom vezan crvenim končicem.

     Figura slona sa podignutom surlom predstavlja uspeh, zdravlje ali i jačinu i zaštitu. Možete postaviti gde god vam je potrebno u prostoru. Uvek vodite računa da je surla okrenuta ka stanu, ako donosi vesti, novcei nove mogućnosti.Ako je simbo zaštite ondase okreće surlom i glvom ka vratima ili prozoru, da vas odbani od egativnih sila, mogućnosti ili nešto drugo.

Slon uglavnom bele boje sa spuštenom surlom je za parove koji žele decu.

 

zad-zaba2           Žabica od žada za novac nešto više pogledajte na tom linku

 

          TRONOGA ŽABICA je feng shui simbol koji je poznat kao najbržzi donosioc novca, jer uskače u prostor. I ova kao i bilo koja, pai ona od žada predstavlja simbol žabice,dakle žaba koj askakuće i zato predstavlja brzinu.

Pazite da je novčić uvek u ustima, koja su okrenuta ka stanu. U protivnom, novac ne ulazi nego izlazi iz prostora.

 

        BELI TIGAR je feng shui simbol koje se bazno postavlja na zapadu. Ovo je po poznatoj Land Scape School, ili Školi oblika kao što je zeleni zmaj, simbol istoka.

Pročitajte:

Pitanje u vezi sa feng shui slonovima

 KRONJAČA
Odličan feng shui simbol za sporo ali trajno, za sigurnost, kontinuirani priliv novca.
Možda ovo nije najpopularniji simbol, ali je važno zaraditi novac i sačuvati ga, usmeriti na prave stvari koje će ostati. Dakle, trajnosti uoprnost je važan segment u svim naukama, ali i u svakodnevnom životu.
Postavka kornjača je važna kao i ostali simboli. Stavlja se kod ulaznih vrata glavom okrenutom ka stanu ili centru. Ona može da ima novčić u ustima i zato je bitno da ga stavljate ujutro a uveče vadite, kao i kod tronoge žabice. Takođe se drži na severu kao jak feng shui simbol za zaštitu. Crna kornjača je predstavljen atakođe kao glavni simbol zaštite po školi Land Scape ili Škola četiri životinje, kao što su već napisana objašnjenja za zelenog zmaja i uza belog tigra. Postoji i kornjača koja na leđima nosi žabicu. Savkako da je odličan feng shui simbol za novac jer ujedno brzo donosi novac zbog žabice, a dugotrajnije se zadržava zbog kornjače.

 

U okviru te škole, četvrta životinja je feniks koja se stavlja kao simbol ugleda, uspeha, imidža jedog lovka, familije i na primer nee firme ili direktora.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Odricanje:Ne garantujem niti potvrđujem bilo koji od tvrdnji koje se odnose na metafizičke i alternativne isceliteljske moći ovog ili bilo kojeg drugog kristala ili kamena. Ove informacije se ni na koji način ne smeju koristiti kao zamena za medicinski savet.

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju