STOMATOLOŠKA ORDINACIJA-III deo

by | Oct 16, 2014 | Home, Poslovni Feng Shui, PRESS | 0 comments

 FENG SHUI ZA LEPŠI OSMEH

Da vaša stomatološka klinika ili ordinacija bude lepa i prijatna za pacijente, imate mogućnost da je kreirate sa feng shui majstorom, Mimom Miković–deo III- STOMATOLOŠKA ORDINACIJA

 

Pored predloga uvek postoji par feng shui pravila koje možete sami da uradite

PRIJEMNI STO ili DESK  je jedan od najvažnijih delova prijemne sobe ili čekaonice jer predstavlja prvi kontakt sa ordinacijom(pročitajte ovde) ili klinikom.

Naravno da su oblik i postavka stola ili deska veoma važni. Tako i postavka aparata na njemu i ostale potrepštine za rad podpadaju pod odredjena feng shui pravila ali i feng shui pravila za poslovni prostor

*Oblik deska je uvek u skladu sa feng shui pravilima a to je zaobljen sto. Ne bi trebalo nikoga ko je u čekaonici da „bodu“ vrhovi od stola ili tzv. crvene otrovne strele.

Bitno je i da bude zatvoren sa prednje strane i sa sih strana. To je podrška sa obe strane (istok i zapad) sa fiokama, ili bez njih.

*Materijal od koga bi trebalo da bude napravljen je po pravilu uvek od drveta. Hrastovo, mahagonij, jasen, trešnja, tikovo ili orah.  Ne mešajte metal i drvo jer na energetskom nivou direktno dovode  do otežanog rada i večite igre – metal seče drvo. To je osnov odnosa Teorije elemenata po feng shui nauci

*Stolica bi trebalo da je od kvalitetnog materijala. Kožna fotelja ili od nekog drugog prirodnog materijala sa visokim naslonom. Rukohvati sa obe strane u istoj boji kao sto, od drveta. To je direktna podrška zelenog zmaja ( levi naslon) i belog tigra (desni naslon stolice).

*Desk je po pravilu nešto izdignutiji ili ima podignut prednji deo od pogleda pacijenata u čekaonici. Na takvom stolu postoji mogućnost sakrivenog dela od pogleda.

Medjutim to po nekada dovodi do nemarnijeg odnosa zaposlenih i malo više nereda na stolu. S obzirom da je sve energija i da se feng shui bavi energetskim uticajem na ljude i prostor, red na stolu je od izuzetne važnosti.

Ovde je II DEO

STOMATOLOŠKA ČEKAONICA-IIdeo-Dental Tribune

Bilo kakav nered na stolu ili bilo gde, predstavlja nered i haos kod  zaposlenog, lekara, pa i kod pacijenata takodje.

Zato bi trebalo da se vodi računa šta i gde se postavlja na stolu.

 

Sledite neka brza pravila po feng shuiju:

Ispred vas je kompjuter ili lap top, što predstavlja planove, realizaciju i dalji vid novih deja.

Postavite stonu lampu iza lap topa. Takodje i diplome, zahvalnice, štampani materijal, nešto crveno, sat u obliku suncokreta, ili piramidu od kristala ametista.

Sa leve strane, gledajući od stolice /leva ruka/ potrudite se da imate neku činiju sa kristalima ili kristalni držač za  hartiju. Sveže cveće, telefon zbog novih poziva klijenata,figura zmaja kao feng shui lek za istok ili samo feng shui srećni bambusi sa uvezanom crvenom trakicom i novčićem. Digitron i posuda sa novčićima i vizit kartama.

Sa desne strane ruke, slika sa tim bilding druženja ili  nekih mentora iz posla, lekari ili neka lepa fotografija sa putovanja. Zlatna posuda za novac koja je simbolika za akumulaciju novca, figura tigra kao feng shui lek za zapad. Odlična je postavka kristalne kugle u obliku globusa ili samo manji globus.

I ono najvažnije, zaposleni bi trebalo da imaju odredjeni kodeks ponašanja:prijatan osmeh, odličnu organizovanost i dobru koordinaciju sa pacijentima i lekarima. Takodje i poseban stil kada nosite uniformu-lekarski mantil gde ćete pokazati svoj presonaliti a nećete odudarati od vašeg kodeksa.

TOALET i  KUPATILO

Jedina prostorija koju mnogi ne smatraju važnom, jeste toalet ili wc. Za feng shui se ona smatra kolektorom kako loše tako i zdrave chi energije i najgore mesto u prostoriji.

U stomatološkim klinikama, strah, nervoza i uznemirenost je svakodnevno zastupljena. Time se pojačava vezanost emocija sa bubrezima i urinarnim traktom. Zato je posećenost toaletu veća.

Toalet po feng shuiju je mesto ili sektor koji nikako nije dobar jer odvlači chi energiju. Bilo na kojoj strani da se nalazi ima istu funkciju.

Stoga slede manji feng shui saveti za kupatila

Osnovni savet za toalet je higijena, ventilacija, osvetljenje i mirisi.

*Potrudite se da je higijena na visokom nivou. Sva pomagala za higijenu se drže u za to predvidjenim ormarićima u toaletu, nikada vidno pacijentima.

*Ventilacija je osnov protoka svežeg vazduha i izbacivanja ustajalog. Zato je potrebno da imate prozor ili ventilator koji će obezbediti odlazak stagnantne chi koja je veoma loša i na materijalnom nivou predstavljena kroz loš miris ili smrad.

*Osvetljenje je jedan od vidova sunčeve svetlosti koja je yang chi.

U feng shui principima se yang energija smatra za zdravu i jaku energiju, a yin kao loša i bolesna energija. Jaka rasveta i osvetljenje sa žutom svetlošću će „ozdraviti“ neki loš toalet. Obratite pažnju na spušten plafon ili nizak. Okrenite lampu na gore, ka plafonu. Time će se „povećati“ sama prostorija i olakšati protok chi kroz toalet.

*Boje zidova prilagodite svetlim bojama sunca (prozor+sunce+novac), što će pojačati efekat svetlosi i higijene

*Pridržavajte se saveta  za feng shui kupatila kao spuštanja wc daske jer se time sprečava chi da odlazi u wc šolju. Ako imate problem sa navikama pacijenata, napišite neku afirmaciju ili uputstvo kod same wc šolje. Iznad na kazančetu obesite neke zvončiće, koji su feng shui lekovi a i vrlo su efektni u monotonim kupatilima.

*Mirisi su još jedni feng shui lekovi i simboli. Bilo da stavite posudu sa morskom sli i mirisnim cvetićima lavande ili pot pouri. Ili posudu sa sapunima i mirisnim kuglicama i ukrasnim kristalima, pojačače prijatnost celokupne impresije cele ordinacijeili klinike.

*Nikada ne držite bombone i sličnu hranu u kupatilu. To je izuzetno loše po feng shui pravilima.

ORDINACIJA

Uredjenje ordinacija po lekarskim pravilima je prvi i obavezan pristup dekoraciji.

Sve što je neophodno u odrinaciji je podložno više manje istom nameštaju kod svih klinika.S obzirom na delikatne intervencije, problem kod pacijenata izaziva strah i neprijatnost.

Da bi ste izbegli ovaj problem, feng shui predlozi su jednostavni i logični i nikako neće biti u sukobu sa pravilima od strane viših lekarskih instanci.

Najvažnija je postavka stolice za pacijente. Sledite uputstva pravca po KUA broju lekara.

To su odredjeni pravci po kompasnoj direkciji po klasičnoj feng shui školi, koji pomažu lekarima da slede svoje odlične pravce a jedan od njih je poznat kao sheng chi. Kada znate svoje dobre pravce, dok radite oko pacijenta, potrebno je gledate u svojim dobrim a izbegavate loše pravce.

Zato je postavka stolice jedna od najbitnijih postavki nameštaja u samoj ordinaciji.

Za ovo je potreban profesionalan pregled od strane feng shui majstora jer je malo više komplikovano da sami to odredite.

 

Ostali feng shui predlozi koje možete sami da postavite su:

*boje u ordinaciji su preporučljive da budu u svetlo plavim tonovima i tonovima vode. Ona smiruje pacijenta i dovodi do relaksacije.

*Na zid koji je preko puta stolice..dakle u vidiku pacijenta, potrebno je postaviti lepu sliku sa prijatnim motivima šume, jezera , parka.  Takodje motiv neke tropske plaže sa azurno plavim bojama mora. Može i foto tapet ili neki poster.

*Ako imate mogućnost otvorenih zidova u staklu ili velikog prozora, iskoristite ga maksimalno. Ovakav pogled u daljinu je odličan samo ako imate izuzetno dobar vidik na park, šumu, drveće, reku ili jezero i azurno plavo more.

U protivnom, lakše je koristiti već dat predlog foto tapeta ili postera i slike.

*Detalji u vidu plave vazne, plavog cveća, nekog drugog detalja koji je dozvoljen u ordinaciji, svakako će dovesti do istog opuštajućeg efekta.

*Zvuk koji prozvode instrumenti su veoma neprijatni i potrebno ga je umiriti i skoro potpuno eliminisati. Ako volite muziku, potrudite se da bude prijatna za pacijente. Medjutim, poznato je da razni ljudi imaju različite ukuse i osećaj za muziku.

Da ne bi pogrešili, najptimalnije je da imate CD sa muzikom iz prirode..zvuk šume i zvuk vode.

Ovi predlozi će takodje pomoći da lekar stomatolog bude prijatan, nasmejan i da odaje autorit u svom profesionalizmu i znanju.

Poslovni Feng Shui STOMATOLOGIJA-za lepši osmeh I deo u magazinu DENTAL TRIBUNE

Imajte u vidu ove jednostavne Feng shui savete  da bi ste poboljšali sreću i  privukli  pozitivnu chi. Time pojačavate moć kreacije, mirnih odluka i jasnih ciljeva o kojima smo pisali u prvom delu, a ovom prilikom ćemo ponoviti

Cilj feng shui kod STOMATOLOŠKIH klinika i ordinacija

-da ceo prostor klinke ili ordinacije učini što atraktivnijim, da privlači pacijente i ostale klijente, da  izaziva kod njih veliko poverenje. Primenjujući poslovni feng shui, omogućavate da planovi i odluke nesmetano teku bez zastoja. Da su vaši pacijenti zadovoljni i srećni i da se osmehuju i da vas nikada ne napuste.

Sve slike su sa sajta DENTAL TRIBUNE

Autor teksta za Dental Tribune:  Mima Mikovic  inostrano certifikovani  i akreditovani Feng Shui konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM  sertifikat-mima[1]

Inostrani Certifikat USUI TEATE  i  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KINGLife Coach.  061 63 43 143 info@fengshuisrbija.com

POVEZANI TEKSTOVI: Feng shui za lepši osmeh I DEO   NA DENTAL-TRIBUNE ON LINE

Feng shui za lepši osmeh II DEO-ČEKAONICA

[paypal_donation_button]

 

Podelite ovaj tekst: 

Za knjigu, kliknite ovde

poručite ovde knjigu

Za E-book kliknite ovde

Mima Miković

  • inostrano sertifikovani i akreditovani Feng Shui konsultant
  • licencirani instruktor predavač kod IPHM
  • Sertifikat USUI TEATE & TRADITIONAL JAPANESE REIKI
  • Style advisor @ CatyLine
  • Autor knjige "Feng Šui: Kineska mudrost i balkanska tradicija"

ZAKAŽITE KONSULTACIJU: Info@fengshuisrbija.com  +381616343143

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dopašće vam se još: