VINCA-drevna civilizacija nadomak Beograda- VIDEO

Vinča menja udžbenike arheologije

Odavno je poznato u svim učenjima, pa i u feng shui da je jako važno poznavati svoje pretke. Koliko je to važno, znaju svi koji su po malo upućeni u feng shui učenje, pogotovo o prthodnim vlasnicima stanova, kuća…ali i nasledjenim predmetima.

E taj nasledjeni trenutak-tzv.DNK prostora…dnk stvari od  bližih ili daljihpredaka..je ono što nosimo u genetskom zapisu.

Vinčanska civilizacija

Nastala 7000 BC (godina pre hrista). Vinča- arheološko nalazište zvano Belo brdo, nalazi se nadomak  Beograda. Druga je u Lepenskom Viru, koje se zajedno zovu-podunavska civilizacija.

The Vinca culture is a Neolithic archaeological culture in Southeastern Europe, dated to the period 5500–4500/7000/ BCE. Named for its type site, Vinča-Belo Brdo, a large tell settlement discovered by Serbian archaeologist Miloje Vasić in 1908, it is thought to represent the material remains of a prehistoric tribal society mainly characterised by their settlement pattern and ritual behaviour.

DALJE TEKST 

Izvor:studiob.rs

21. April. 2010, Autor :

U doba vinčanske kulture, pre 7.000 godina, dogodila se prva industrijska revolucija.

To je otkrila mlada arheološkinja iz Srbije Miljana Radivojević, koja je na doktorskim studijama na Institutu za arheologiju Univerziteta Koledž u Londonu.

“Otkrili smo najstarije tehnološke ostatke bakra u Vinčanskoj kulturi, za koje se do sada smatralo da ih nema”, rekla je Radivojević izjavi novinarima u Narodnom muzeju u Beogradu, u kojem, zajedno sa svojim mentorom Tilom Rerenom, nastavlja istraživanje.

Pogledati više- See more at: catyline.com

Pokupila i prati od rodjenja zahvaljujući svojoj majci koja je arheolog: Mima Mikovic[subscribe2]

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju