ORGON-životna energija

ORGON je energija koju smo do sada poznavali kao “kosmička energija”. Meni veoma važna jer  se FENG SHUI bazira na harmonizaciji  kosmičke energije, čoveka i prostora. Svuda oko nas i jeste kosmička energija, ali u različitim zemljama pod drugim nazivom. Kod kineza je ČI, u Japanu KI, u Indiji PRANA, u hrišćanskom svetuSVETI DUH, u nauci ELEKTROMAGNETNA SNAGA
Samo saznanje za tu energiju, navelo je mnoge da se preispituju da li uopšte postoji. Praktično, sve što nije vidljivo ljudskom oku, mnogi ne veruju da i postoji.  UČIŠĆENJU prostora po feng shuiju, veoma su zastupljeni kristali, neki metali kao i sveže biljke.

U tekstu je opisano kako su naučnici pokušavali da dokažu postojanje te energije, takodje i način zaštite. Zato sam ceo tekst postovala u originalu.

Izvor: kpv.rs

Orgon je stvarna, fizička životna energija koja nas okružuje i koja zrači, kako iz svih živih bića, tako i iz neorganskih materijala.

To je kosmička energija koja se naziva i prana, či, eter…
40-tih godina prošlog veka, naučnik Dr.Wilhelm Reich*  uspeo je da svojim eksperimentima prikaže postojanje te univerzalne energije oko nas. Konstruisao je i Akumulator Orgonske Energije, u kojem je bilo moguće koncentrisati orgonsku energiju iz okoline i koristiti je kao terapeutsko sredstvo u borbi protiv raznih bolesti.
Takođe je pojasnio i postojanje „mrtvog orgona“ (DOR – dead orgone) koji prvenstveno stvaraju električna i magnetska polja koja nastaju u i oko električnih aparata i kablova. Takvu vrstu zagađenja danas nazivamo elektro-smogom i brojni podaci u svetu ukazuju na njegove loše učinke na zdravlje.
Dr. Rajhov akumulator je imao samo jednu manu, skupljao je i koncentrisao orgon kakav je bio u njegovoj okolini , tj. mogao je da akumulira i DOR, a ne samo POR (positive orgon).
Za života nije uspeo da ostvari svoju želju, da napravi generator koji bi DOR automatski pretvarao u POR.

 

Otkriće orgonskog generatora pripisuje se bračnom paru Croft, koji su sinergijom smole, metalne piljevine i određenih kristala uspeli da stvore uređaj koji se danas naziva orgonit (sam izraz prvi je upotrebio Karl Welz za svoju mešavinu smole i metalne piljevine) i koji ima sposobnost prikupljanja i pretvaranja štetnog DOR-a u POR.
Međutim, pre nego što se zaključi da je orgonit isključivo njihovo otkriće, važno je spomenuti još dve osobe koje su im prethodile na tom putu.
Franz Bardon je 1956 god. u svojoj knjizi „Inicijacija u Hermetizam“, opisao kombinaciju metalne piljevine i aloa smole, uz pomoć koje je sakupljao i usmeravao životnu silu. Tvrdio je da je to znanje usvojio od starih alhemičara.
Patrick Flanagan tokom 80-tih godina prošlog sveka opisuje sličnu smesu provodnog i poluprovodnog materijala potopljenog u smolu, kao elementa u njegovim jonizatorima vazduha.
Don i Carol Croft takvoj smesi smole i metalne strugotine dodaju kristale koji imaju svojstva upijanja i odašiljanja energije.

Čemu služi orgonit?

Orgonit vas prvenstveno štiti od elektro-smoga u vašoj okolini, kao i od negativne energije ljudi i predmeta koji vas okružuju.
Poboljšava kvalitet spavanja, pomaže pri balansiranju emocija i na taj način čuva vaš organizam od štetnih posledica stresa.
Čisti i energizuje vaš životni prostor i organizam i na taj način ubrzava proces ozdravljenja. Treba napomenuti i to da orgonit nije zamena za klasičnu medicinsku terapiju.
Osetljivije osobe prvih dana mogu primetiti nesanicu, nervozu ili telesnu nelagodu. Ne treba brinuti zbog toga.To je normalna pojava i deo čišćenja koje obavlja orgonit.
Najbolje rešenje u takvim slučajevima je ne držati ga uz sebe par dana. Dodatna pomoć može biti i tuširanje mlakom vodom.

Područja delovanja orgonita
* Štiti od elektromagnetskog zračenja (kompjuteri, televizijski prijemnici, mobilni aparati, mikrotalasne rerne i sve elektronske opreme), zračenja podzemnih voda i kosmičkog zračenja na način da podržava i jača vaš imunološki sistem – čisti, balansira i puni vaše energetsko polje (auru) i energetske centre (čakre).
* Pomaže kod energetskog obnavljanja organizma što je vrlo bitno kod oporavka nakon operacije, tretiranja kancerogenih i hroničnih bolesti
* „Orgonizuje“ prostor u kome boravite, stvara pozitivno okruženje
* Omogućava mirnije snove i dublji odmor tokom noći, smanjuje period spavanja
* Emotivno smiruje, pomaže kod nadvladavanja depresije, tuge i strahova
* Deluje antistresno, omogućava smirenije i srećnije raspoloženje
* Budi duhovnu svesnost i ljubav prema sebi i bližnjima
* Harmonizuje međuljudske odnose
* Pojačava psihičke i duhovne sposobnosti
* Deluje na emotivno/mentalnom usklađivanju
* Smanjuje hiperaktivnost kod dece
* Pojačava delovanje bilo kog kristala u blizini, čisti kristale
* Pojačava produktivnost u radnom okruženju
* Podstiče kreativnost
* Pozitivno deluje na životinje i rast biljaka
* Energizuje vodu
* Deluje na sposobnost boljeg pamćenja i bržeg učenja
* Štiti od negativnih energija drugih ljudi
* Štiti od negativnih uticaja od strane astralnih (nefizičkih) nivoa
* Postavljeni u prirodi, stvaraju energetsku ravnotežu i čiste atmosferu

Specifikacije
• radi neprekidno
• sadrži visokokvalitetne kristale i materijale
• ne zahteva nikakav oblik napajanja
• ne apsorbuje negativnu energiju, tako da mu ne treba punjenje i održavanje
• ručne je i unikatne izrade

Primeri upotrebe orgonskog generatora

Svaki od uređaja sakuplja i transformiše štetna zračenja iz okoline. Što je zračenje bliže uređaju jača je i zaštita. Postoje osnovne verzije za zatvoreni i otvoreni prostor. Nošenjem ličnog orgon generatora postižemo zaštitu naših ličnih energija u svakodnevici i tokom spavanja.

Sastojci orgonita

Svaki orgonski generator se sastoji iz 2 grupe materijala: iz metala i kristala. Sve to je zaliveno poliesterom, epoksidnom smolom, kalafonijumom, ušpinovanim šećerom ili voskom. Otuda, postoje i ekološki orgoniti.

Što se metala tiče, koriste se sve vrste osim olova. Kristali i poludrago kamenje mogu da budu neobrađeni i obrađeni (polirani). Kristal u sredini (npr. kod orgonita u obliku kupe, piramide) ne mora biti DT (double terminated) tj. da ima špic s obe strane. Ne treba preterivati sa ubacivanjem kristala. Obično se u orgonit stavlja jedan špicasti gorski kristal u sredinu (kao kičma), a ostali se dodaju na vrh ili dno. Kod izrade orgonita u obliku kupe ili piramide, postavlja se u obliku krsta još 4 špica gorskog kristala oko „kičme“. Razmera metala i smole je  50:50. Prilikom izrade, treba da se vodi računa da se metalna strugotina popunjava od krupnije na dnu, do sitne na vrhu.

Vrste orgonita (po obliku i delovanju)

TB (Tower Buster) – Razbijač tornjeva – koristi se od početaka, najbolji za “gifting akcije” odnosno postavljanje u okolini, neutralizaciju antena, a može da se nosi i u džepu. Ako se nekoliko komada dobro postavi u prostor (npr. po jedan komad se stavi u svaki ugao prostorije),  orgonizuje celi prostor. Može da se koristi i za orgonizovanje vode, tzv. “Podmetač za vodu” – tanki pljosnati oblik na kojeg se stavlja bokal, flaša, čaša…

 
HHG (Holy Hand Grenade) – sveta ručna granata – malo veći orgonit otprilike barem duplo veći od jednog TB-a, raznih oblika: kupole, kupe, piramide,… Jedan HHG je dovoljan za jednu prostoriju, dobar je i za ispod kreveta, lepo ga je videti i koristan je npr. ispred TV-a, monitora…

CB (Cloud Buster/Chem Buster) – razbijač Chemtrails-a – veći orgonit u kome je jedna ili više cevi i koji je najviše namenjen čišćenju neba od Chemtrails-a…
BC (Broadcaster) – veći orgonit oko kojeg se omota žica pa se to stavi u kantu sa slanom vodom. Kad je uključen na struju još je jači od CB-a i čisti ogromna područja npr. ceo grad (ako su po gradu još dodatno razbacani TB-ovi po baznim stanicama i antenama).


Još se može naići na neke nazive npr. PORD (Personal Orgon Device) – Lični ili Džepni orgonit, obično još manji orgonit od TB-a, nešto poput lične amajlije, medaljon, privezak ili mali džepni primerak. Može da sadrži korisniku određene drage simbole, spiralicu da ga pojača jer je mali itd.

Iskustva (i dokazi)

Krajem 2003. godine, pokrajina Severna Limpopo, bila je izuzetno pogođena sušom.
Stekao se utisak da „nešto“ blokira dotok vlažnog vazduha iz Indijskog okeana.

Odlučeno je da se tretiraju obale istočne Južne Afrike u nadi da će se „prizvati“ preko potrebna kiša.

U roku od dva dana, postavljeno je oko 400 TB-a i par CB-ova.

Ova misija je nagrađena fantastičnom olujom, 27mm kišom prve noći.

Nakon godinu dana, region je postao zelen i bujan.

U septembru 2004. godine, postavljeno je oko 1100 TB-ova, nekoliko HHG-a i 5 CB-a širom Namibije.

I kiša je došla!

Sledeći primer pokazuje razliku orgonizovanog i ploda koji nije bio u dodiru sa orgonom. Nakon 3 meseca, razlika je očigledna:

* Vilhelm Rajh (1897-1957) bio je psihijatar, psihoanalitičar i sociolog. Iza sebe je ostavio interdisciplinarno delo koje daleko prelazi granice psihoanalize.

Njegova svestranost je začuđujuća, od psihijatrije do telesne terapije – čiji je jedan od utemeljivača, do imunološkog  ispitivanja raka gde je dao svoj doprinos.  U ranoj mladosti već je dospeo u čuveni Bečki krug oko Sigmunda Frojda. Nakon „otkrića orgona“ svoje učenje nazvao je Orgonomija.

Frojdovu životvarnu  energiju „libido“ je fiziološki ispitivao i učinio je praktično primenljivom. Preko energije je objasnio mnoge pojave kao biogenezu takođe i stvaranje pustinja na planeti.

U početku mu je rad bio usmeren na proučavanje seksualiteta. Neuroze po njemu nastaju u ranom detinjstvu ako se prirodni emocionalni impulsi nasilno zaustave i libido se okreće protiv individue. Cilj Rajha je bio da saznanja iz psihoanalize uotrebi za sprečavanje pojave neuroze.

Njegova je zasluga  i analiza karakternih tipova i njihovi odbrambeni mehanizmi.

Piše: Aleksandar Lazarević”

—————————————–

Pozdrav svima Mima Miković

pišite :info@catyline.com i tel:061 63 43 143

Izvor:  Catyline.com

[subscribe2]

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

NERA dijeta-detox

02/08/2012

error

Hvala na čitanju