Naš dom je sveto mesto za opuštanje

 

 Lekari i savetnici za zdrav život često vam govore da su tehnike opuštanja i relaksacije važne za vaše zdravlje. Shvatili ste i da je vaš stan i dom mesto u kojem ste opušteni i punite baterije… Međutim, tokom vremena dešavaju se promene i vaš dom više ne emituje pozitivnu moć i osećaj svetog mesta. Pitate se zašto? 

Zato što se i on “umorio” i potrebna mu je dopuna energije…

 

  Svaki vid čišćenja i prepravki u stanu, bašti ili kancelariji, krečenje, farbanje nameštaja, popravka cevi i ventila u kupatilu, slični su održavanju higijene i zdravlja našeg tela.

Pokvarene i slomljene stvari simbolizuju slomljeni život, a kome to treba?

Da li ste se pitali čemu puni ormani, kojima ne možete da priđete od stvari koje ređate po podu? Prozori i vrata su blokirani viškom nameštaja. Ili, nagomilavate stvari koje nemate gde da držite jer vam fale fioke ili nekoliko polica na zidu? Sam pogled na gužvu dovodi do stresa koji ostaje u stanu i posle se odražava na vas. Uklonite nered koji vam blokira protok energije, dakle vašu životnu snagu. Ima mnogo simbolike i povezanosti između prostora i feng šuija.

Tako i prozori, koji su oči našeg stana, predstavljaju problem ako su polomljeni jer po feng šuiju stvaraju konflikt. Zamenite stakla odmah. Drvenariju je potrebno ofarbati i osvežiti. Koristite boje po osećaju. Bela boja je klasična, a po feng šuiju predstavlja metal. Pustite mašti na volju kada su dečije sobe u pitanju.

Zidove popravite i omalterišite. Zidovi simbolišu kosti i kičmu. Ali i slab autoritet, pa pazite ako imate decu ili ste vlasnik privatne firme. Može vam se desiti da vas ne slušaju deca ili zaposleni u firmi. Ili, mogu se odraziti na moguće prelome kostiju ili lomove u poslu.

Ofarbajte zidove u bojama strana sveta, ako volite inovacije.

Na severu možete odabrati boju mora, od teget do tamnozelene i plave. Istok je u vezi sa bojom drveta, pa ofarbajte zidove bojama koje idu od zelene do boje kore drveta. Boja kore breze je krem-bela i sjajna je za ljude klasičnog tipa.

Jug obožava sve boje sunca i vatre. Crvena je boja života koja je manifestovana u našem telu kao boja krvi. Prenosnik svih minerala, vitamina i oligoelemenata ali i informacija važnih za funkcije celog organizma. Takođe dolaze u obzir žuta, narandžasta i ciklama ljubičasta. Ili, neke varijacije u manjem intenzitetu predloženih boja.

Zapadna strana je simbolizovana metalnim bojama, ali i belom i lila bojom jorgovana. Možete iskombinovati boju zida sa nekim tapetom u modernim šarama koje su i na nameštaju ili meblu troseda i fotelja.

Ulazna vrata kao glavni ulaz chi energije

 

 

Ulazna vrata koja se loše otvaraju i blokiraju ulaz u stan simbolišu blokiranje dobrog glasa i vesti uopšte. Pozovite majstore da pregledaju šarke na vratima ili zid koji ih blokira da se širom otvore. Ako volite ulazna vrata u boji (ne klasično bela) onda odaberite po stranama sveta.

Najoptimalnije je da poznajete yin ili yang aspekt ulaznih vrata i stana, pa da po tome ofarbate vrata ili zamenite cela.

Popravite kvaku na vratima ili je zamenite novom. Materijal opet zavisi od strane sveta. Mesingana ili plastična kvaka, mat ili sjajna, u vezi su sa jin ili jang vratima i stanom u celini. Istaknite pločicu sa imenom ili logo firme kada su u pitanju ulazna vrata u poslovnim objektima. Obratite pažnju na ovu ’sitnicu’ koja predstavlja ugled familije ili firme.

Obratite pažnju da je hodnik ispred vaših ulaznih vrata takođe ogledalo vaše familije ili firme. Uklonite nepotrebne stvari, kutije, stari TV ili neizbačenu kesu sa đubretom. Blokiranjem ulaska na vrata takođe sprečavate svežu energiju da unese nove vesti, nove mogućnosti i napretke. Novu životnu energiju.

Vodovodne i kanalizacione cevi u kupatilu i kuhinji simbolišu digestivni sistem. Ako su zapušene ili stare, moguć je zastoj metabolizma.

Kupatilo, lavabo, kada ili tuš kabina su važni za drenažu ili odvod negativnih energija. Povezani su sa elementom voda i simbolišu zdravlje. Održavajte ove delove čisto, namirisano i bez blokada. Zatvarajte uvek vrata od kupatila da ne bi vaše zdravlje “otišlo” u odvod navedenih kupatilskih elemenata.

 

Mima Miković, inostrano sertifikovani Feng Shui konsultant i kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor predavač i škola  kod IPHM, pišite mi na info@fengshuisrbija.com ili se javite na 061 63 43 143sertifikat-mima[1]

Life Style Coach by Caty Line, Inostrani Certifikat USUI TEATE i TRADITIONAL JAPANESE REIKI by Dave King.

Knjiga se može kupiti u Laguna knjižarama ili na Laguna sajtu    ili   E-Book  kliknite ovde Pogledajte i sajt o life style www.catyline.com

[paypal_donation_button]

mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Hvala na čitanju